Transparent
Inloggen
Sluiten

Rensch: "We zijn in gesprek"

14 oktober 2024 17:19 - Voetbal International
Foto: Pro Shots

Rensch: "We zijn in gesprek" ; image source: Pro Shots

Devyne Rensch is als aanvoerder opgeroepen voor Jong Oranje en in die hoedanigheid sprak Lentin Goodijk van Voetbal International de Ajacied onder andere over zijn ontwikkeling, over de situatie bij Ajax sinds de komst van Francesco Farioli en over zijn huidige contractsituatie in Amsterdam.

Zo kreeg de rechtsback tien verschillende stellingen voor zich, waar hij bij de stelling dat Ajax weer Ajax is het volgende antwoordde: "‘Ja, al zijn we natuurlijk nog op de weg terug. Er zijn al wel heel veel dingen veranderd, binnen de club en buiten de club. Het is natuurlijk pas het begin van het seizoen, dus we moeten als team echt nog stappen maken. Maar ja, het gaat zeker de goede kant op. Het is voor ons nu belangrijk om dat door te zetten.’

Op de stelling of Farioli een betere speler van Rensch heeft gemaakt reageerde de Ajacied als volgt: "Jij bent niet de eerste die zegt dat ik bezig ben aan een goed seizoen, dat is leuk om te horen. Ik zie het ook terug in mijn data. Ik heb de meeste tackles bij Ajax, qua passing ben ik altijd één van de hoogsten en ik heb veel balcontacten in het zestienmetergebied van de tegenstander. Dus ja, ik denk wel dat deze trainer mij een betere speler maakt. Dat zit hem in heel veel dingen. Het belangrijkste voor mij is dat hij me écht het vertrouwen geeft om lekker vrij te voetballen. De rol die ik heb, die ik krijg in het team, bevalt me heel erg goed. Ik kan me daar heel erg in vinden. Het vertrouwen dat hij me geeft, waardeer ik enorm. Dat brengt het beste in mij naar boven. Deze trainer heeft van begin af aan heel duidelijk zijn plan uitgelegd. Daar hebben we ook vanaf begin af aan ook echt op getraind. Voor iedereen is duidelijk wat hij moet doen. Met de bal of bij balverlies. Ik moet bijvoorbeeld heel veel helpen in de opbouw, dat was natuurlijk altijd al wel zo bij Ajax, maar ik krijg nu heel veel verantwoordelijkheid. Maar daarnaast heb ik dus ook wel de vrijheid om mee aan te vallen en daar mijn bijdrage te leveren. Ik moet zeggen, ik ben wel een speler die zich snel kan aanpassen aan een speelwijze of systeem. Bij Ajax speel ik nu eigenlijk drie posities in één, dat klopt wel ja. Maar dat ligt me goed, ik ben een speler die op meerdere posities kan spelen, die veelzijdigheid heb ik altijd gehad."

Of de rechtsback, die dus goed gedijt onder de bezielende leiding van Francesco Farioli, op het punt staat zijn na dit seizoen aflopende contract bij Ajax te verlengen: "Daar gaat het al zoveel over. Het enige wat ik daarover kan zeggen, heb ik al eerder gedaan: ze zijn in gesprek. Dat zijn ze altijd. Niet alleen over mijn contract, maar ik ben een kind van de club, dus ze zijn altijd wel in gesprek. Verder heb ik er eigenlijk niets over te zeggen."




Discussieer mee op de forums


Tags

rensch farioli francesco stelling balcontacten balverlies bezielende contractsituatie goodijk hoedanigheid hoogsten jong kind lentin opbouw oranje passing tackles veelzijdigheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 uur geleden
"Daar gaat het al zoveel over. Het enige wat ik daarover kan zeggen, heb ik al eerder gedaan: ze zijn in gesprek. Dat zijn ze altijd. Niet alleen over mijn contract, maar ik ben een kind van de club, dus ze zijn altijd wel in gesprek. Verder heb ik er eigenlijk niets over te zeggen.", ofwel: nee.
+1/-0

 
3 uur geleden
Mee eens.
Dit hebben we zo vaak gehoord.
Die is weg.
Als je bij de club wil blijven waarom dan in gesprek met anderen?
Als hij in het buitenland wil slagen mag hij wel eerst meer haar op zijn plassertje krijgen en niet bij elk pijntje gewisseld willen worden.
+2/-0

14 minuten geleden
Deze jongen mag zo blij zijn dat hij bij Ajax speelt. Bij gebrek aan beter speelt hij alles.
Heel eerlijk interesseert het mij niet of die bijtekend of niet.
Speelt 5 wedstrijden per jaar echt top.
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alders antony berghuis bertjek bijtekenen boomen brobbey dumfries elsimao farioli feyenoord gaaei godts groningen henderson jong kiki kroes mazraoui netto pasveer rensch sevic skimovic taylor timber traore verschuilen weghorst