Hato en Brobbey als invaller gelijk met Oranje

12 oktober 2024 13:55

Hato en Brobbey als invaller gelijk met Oranje; image source: Pro Shots

Het Nederlands Elftal is er vrijdag niet in geslaagd af te rekenen met Hongarije in Boedapest. Na negentig minuten stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. De Hongaren kwamen na een half uur spelen op voorsprong via Roland Sallai. Brian Brobbey viel een kwartier voor het einde in als vervanger van Joshua Zirkzee, twee minuten later kreeg Virgil van Dijk een rode kaart en weer vier minuten later maakte Denzel Dumfries de gelijkmaker op aangeven van Cody Gakpo. In de blessuretijd mocht ook Jorrel Hato nog zijn opwachting maken als invaller voor diezelfde Cody Gakpo.

Door het gelijkspel staat Nederland momenteel op een tweede plaats met vijf punten uit de eerste drie wedstrijden. Duitsland won haar wedstrijd op bezoek bij Bosnië & Herzegovina waardoor onze oosterburen groep 3 in de UEFA Nations League aanvoert met zeven punten. Maandagavond wacht Nederland opnieuw een uitduel, dan gaat de ploeg van bondscoach Ronald Koeman op bezoek bij Duitsland in München.

De kans is groot dat Brian Brobbey dan, net als vorige maand in de thuiswedstrijd tegen de Duitsers, zich wél vanaf de aftrap mag laten zien. Jorrel Hato zal vooral hopen op het maken van meer minuten voor het Nederlands Elftal.