Transparent
Inloggen
Sluiten

Farioli: "Deze goals verbinden ons met de fans"

6 oktober 2024 20:02
Foto: Pro Shots

Farioli: "Deze goals verbinden ons met de fans"; image source: Pro Shots

Ook winnend hoofdtrainer Francesco Farioli verscheen na afloop van de 3-1 overwinning op FC Groningen voor de camera's van ESPN om samen met Hans Kraaij Junior terug te blikken op de wedstrijd:"Haha, we zijn moe van deze wedstrijd, die veel van onze energie heeft opgeslurpt. Ik denk dat de wedstrijd positief verliep, al hadden we er moeilijke fases bij zitten. Dat vertelde ik ook voor aanvang, dat we ook de support van onze fans nodig zouden hebben. Zij hebben ons echt geholpen vandaag bij het lopen van de extra meters en alle energie kwijt te kunnen op het veld. Na de goal van Wout en de goal van Chuba, dat zijn de momenten die we nodig hebben om ons echt te verbinden met de fans. Het is een moeilijke reis waar we in zitten maar op deze manier gaan we weer door. De fans hebben een geweldige wedstrijd gezien."

Over de korte maar onuitwisbare invalbeurt van Wout Weghorst:"Ja, Wout Weghorst sprak ik gisteren nog. Hij kwam terug van een kleine blessure. Als er geen noodzaak was, had ik hem niet hoeven brengen vandaag. Maar de situatie vroeg om Wout Weghorst vandaag. Dit hadden we ook besproken gisteren. Dit is ook weer een goede opsteker voor hem in zijn weg naar herstel. Hij had een goede energie vandaag en was ontzettend belangrijk met zijn energie, goal en assist."

Of de trainer niet overwoog om eerder terug te vallen naar een tweespitsensysteem vandaag, omdat FC Groningen lang in de wedstrijd bleef:"Ik heb nooit gezegd dat ik niet geloof in een tweespitsen-systeem. Ik heb aangegeven alle mogelijkheden en scenarios zorgvuldig af te wegen. Ik gaf net al aan dat Wout maximaal tien, vijftien minuten kon maken vandaag. Dus ik kon niet eerder met twee spitsen spelen vandaag. Elke minuut dat onze spelers op het veld staan telt. Vandaag moesten Sutalo en Godts naar de kant met wat pijn in de hamstring. Met dit ritme aan wedstrijden moeten we overal rekening mee houden. Daarom konden we Wout niet eerder bengen vandaag."

Over de leverende invallers vandaag:"Dit is al het hele seizoen het onderwerp van gesprek. Het is niet gemakkelijk uit te leggen. Het gaat er niet om wie er scoort en wie niet. We hebben energie en we hebben drie goede aanvallers. Iedereen moet zijn rol spelen, als basisspeler, als invaller of als bankzitter. Ze krijgen alledrie hun kansen. Degene die het minste minuten heeft gemaakt, heeft statistisch gezien de grootste rol gespeeld in de overwinning van vandaag. Mijn invallers vandaag hebben een hele belangrijke rol gespeeld in de overwinning vandaag, maar ook Davy Klaassen speelde weer een geweldige wedstrijd en rol met zijn doelpunt."

Over het gebrek aan snelheid en intensiteit in de wedstrijd tegen FC Groningen:"Waarom ik lach? Wij komen uit een reeks van zes wedstrijden in vijftien dagen. Het is dan toch logisch dat het energieniveau bij ons dan wat lager ligt? De snelheid lag niet laag, dat heeft ook te maken met de tegenstander vandaag. Ik denk dat we FC Groningen complimenten moeten maken voor hun manier van voetballen vandaag en de wijze waarop ze het ons moeilijk hebben gemaakt vandaag. Buiten die twintig minuten waren wij de bovenliggende partij en hebben we veel kansen gemist om de wedstrijd in een eerder stadium te beslissen. Maar we weten dat we moeten zweten en moeten vechten voor ieder resultaat dit seizoen. We zitten nog niet in de fase dat we makkelijk wedstrijden winnen."




Discussieer mee op de forums


Tags

wout groningen farioli weghorst aanvang alledrie bankzitter bengen blikken chuba energieniveau espn francesco godts hans intensiteit kraaij lach leverende moe opgeslurpt opsteker overwoog scenarios sutalo tweespitsen tweespitsensysteem zweten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.194 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom antony berghuis boomen brobbey elsimao eriksen faberski farioli gaaei godts hato henderson hlynsson kiki kroes mislintat negeren pasveer rasmussen rensch rugani sancties sevic sosa spertsyan sutalo traore weghorst wijndal