Transparent
Inloggen
Sluiten

Weghorst: "Een fantastische voorzet van Gaaei!"

6 oktober 2024 19:47
Foto: Pro Shots

Weghorst: "Een fantastische voorzet van Gaaei!"; image source: Pro Shots

Na afloop van de 3-1 overwinning op FC Groningen verscheen invallend matchwinner Wout Weghorst voor de camera's van ESPN om samen met Hans Kraaij Junior terug te blikken op zijn goal, assist en invalbeurt:"Dit zijn wel de mooiste invalbeurtjes zo, ja. Het was een beetje kantjeboord vandaag met mijn hamstring. Heel hard aan gewerkt afgelopen week om het wel te redden. Eergisteren was het nog twijfel of het wel of niet zou lukken. Ik zei wel dat we het gewoon moesten doen, als het niet nodig was dan was het niet nodig en dan speelde ik niet. Maar het was wel nodig, de wedstrijd vroeg erom, dus tien minuten, kwartiertje mee mogen doen vandaag. Dat kwam precies zo uit, dan moet het ook gewoon zo zijn."

Over de samenwerking met Anton Gaaei:"We zaten naast elkaar, we hadden het er ook over. Hij heeft echt een fantastische voorzet. Dit was echt een fantastische bal. Je moet er dan nog wel voor zeggen dat je op de goede plek bent en goed bent gepositioneerd. Goed dat het zo uitkomt, maar uiteindelijk is het wel het doel om vanuit mijn positie ertussen te blijven. Als je hem dan zo krijgt, is dat wel erg lekker, ja. Ik vind dit een heerlijke voorzet, ja. In de trainingen doet hij dat ook wel vaker. Ik denk dat we daar veel meer aan toe moeten komen in wedstrijden en op zoek moet naar geluk. Nu vroeg de wedstrijd om die manier van spelen, maar je ziet ook dat het kansen en goals oplevert."

"Ja, hierom zit ik op voetbal, ja. Ik kwam er tussen, tweede bal en ik veroverde hem zelf. Ik had vanaf het begin al het gevoel hem op Chuba te gaan spelen en het paste perfect. Doelsaldo kan ook nog tellen, dus ook een belangrijke goal."

"Ik zit er niet bij. Ik ben niet opgeroepen. Hij heeft me gebeld, we hebben daarover gesproken. Tot aan donderdag was het heel onzeker of ik vandaag überhaupt zou gaan halen. Vanuit dat aspect de keuze gemaakt om het nu niet te doen en te zorgen dat ik fris word en op goede sterkte kom, dan ben ik er de volgende keer weer bij, zei de bondscoach."




Discussieer mee op de forums


Tags

gaaei weghorst anton blikken chuba eergisteren espn gepositioneerd groningen hans hierom invalbeurtjes invallend kantjeboord kraaij kwartiertje matchwinner wout

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.194 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom antony berghuis boomen brobbey elsimao eriksen faberski farioli gaaei godts hato henderson hlynsson kiki kroes mislintat negeren pasveer rasmussen rensch rugani sancties sevic sosa spertsyan sutalo traore weghorst wijndal