Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong Ajax pakt punt bij Helmond Sport

4 oktober 2024 22:01
Foto: Pro Shots

Jong Ajax pakt punt bij Helmond Sport; image source: Pro Shots

Jong Ajax heeft vanavond met 1-1 gelijk gespeeld op bezoek bij Helmond Sport. Nadat beide ploegen er niet in slaagden de score te openen in de eerste helft, brak Kayden Wolff na negen minuten in de tweede helft de ban door op aangeven van Gerald Alders de 0-1 te maken. In de slotfase ging de thuisploeg, die nog vol in de race was voor de periodetitel, alles of niets spelen en dat leverde zes minuten voor het einde de gelijkmaker op van Redouane Halhal. In de slotminuten zette Helmond Sport alles op alles om nog de winnende treffer te maken, maar daar slaagden de Brabanders niet meer in.

Door het gelijkspel houdt Jong Ajax Helmond Sport dus van de eerste periodetitel af. Die gaat naar FC Den Bosch, die zich als eerste ploeg dus kwalificeert voor de playoffs om promotie door thuis met 2-2 gelijk te spelen tegen De Graafschap. Excelsior, die voorafgaand aan de negende speelronde de beste papieren had, verloor met 3-0 bij Roda JC waardoor FC Den Bosch aan het punt genoeg had om tot periodekampioen gekroond te worden. Jong Ajax sluit de eerste periode af op de veertiende plaats. De Amsterdammers wisten tien punten bij elkaar te sprokkelen. De ploeg hervat over twee weken de competitie, als Jong FC Utrecht op bezoek komt op De Toekomst.




Tags

jong helmond periodetitel slaagden alders ban excelsior gerald graafschap halhal kayden kwalificeert periodekampioen playoffs promotie redouane roda slotminuten sprokkelen utrecht wolff

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.195 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alders berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao faberski farioli gaaei godts gooijer hato henderson hlynsson jim jong kiki kroes praag rasmussen rensch rulli salarishuis sevic skimovic slavia sutalo traore weghorst wijndal