Transparent
Inloggen
Sluiten

Historische balans Ajax tegen FC Groningen

4 oktober 2024 20:00
Foto: Pro Shots

Historische balans Ajax tegen FC Groningen; image source: Pro Shots

Zondag staat de zevenenvijftigste ontmoeting in het kader van de Eredivisie met FC Groningen op het programma. Van de voorgaande zesenvijftig edities won Ajax er thuis vierenveertig, negen keer eindigde het treffen in een gelijkspel terwijl FC Groningen er drie keer in slaagde de drie punten mee terug naar het Hoge Noorden te nemen.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Amsterdam troffen in een Eredivisieduel was op 14 augustus 2022, toen Ajax met 6-1 wist te winnen dankzij een hattrick van Steven Bergwijn en aanvullende goals van Antony, Kenneth Taylor en Steven Berghuis. In dat seizoen degradeerde FC Groningen naar de Keuken Kampioen Divisie om vervolgens een jaar later terug te keren op het hoogste niveau.

Dat was echter nog niet de grootste overwinning die Ajax ooit wist te behalen tegen FC Groningen. In 1973/1974 werden de Groningers met liefst 9-0 naar huis gestuurd. Van de drie geleden nederlagen tegen FC Groningen behaalde de Noorderlingen in 1993/1994 haar grootste overwinning door Ajax in eigen huis met 0-2 te verslaan. Ajax heeft een positief doelsaldo van honderdacht goals ten opzichte van FC Groningen, Ajax scoorde al honderdzestig doelpunten tegenover tweeënvijftig goals van FC Groningen.




Discussieer mee op de forums


Tags

groningen antony berghuis bergwijn eredivisie eredivisieduel groningers hattrick honderdacht honderdzestig kader noorderlingen ontmoeting slaagde taylor tweeenvijftig vierenveertig zesenvijftig zevenenvijftigste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alders berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao faberski farioli gaaei godts gooijer hato henderson hlynsson jim jong kiki kroes praag rasmussen rensch rulli salarishuis sevic skimovic slavia sutalo traore weghorst wijndal