Transparent
Inloggen
Sluiten

Farioli: "Geen spijt van wissels"

3 oktober 2024 23:59
Foto: Pro Shots

Farioli: "Geen spijt van wissels"; image source: Pro Shots

Ook trainer Francesco Farioli verscheen na afloop van de uitwedstrijd bij Slavia Praag op de nabeschouwende persconferentie om terug te blikken op het 1-1 gelijkspel in de Tsjechische hoofdstad:"Ik wil mijn spelers graag een groot compliment maken voor hun spirit en hun getoonde strijdlust. Vooral vanaf het moment dat we met tien man kwamen te staan. In de eerste helft hadden we de totale controle. We hadden de kansen om vaker te scoren en daar hadden we koelbloediger moeten zijn. Het werd voor hen meer alles of niets na die rode kaart. We hebben gelukkig karakter getoond. We wisten dat het hier een zware wedstrijd zou worden. Kijkend naar de resultaten van Slavia in de voorbije weken hebben we daar als team goed op gereageerd en met het mes tussen de tanden gespeeld."

"De arbitrage vond ik wat unfair vanavond. Dat wij met zes gele kaarten en een rode kaart eindigen en Slavia slechts drie gele kaarten. Maar ik heb veel respect voor Slavia en zij ook voor ons, kijkend naar hoe ze hun elftal hebben omgegooid en aangepast op ons. Ik zei voor de wedstrijd al tegen de groep dat onze passaccuratie lager zou zijn dan normaal, vooral vanwege de fysieke speelstijl van Slavia."

Na een klein uur voetbal besloot de Italiaanse trainer om Anton Gaaei en Owen Wijndal in te brengen als aanvallers:"Ik ga niet huilen om de jongens die er niet bij konden zijn vanavond. Deze jongens stonden ervoor open om op een andere positie dan hun gebruikelijke te staan vanavond. Natuurlijk kan het allemaal veel beter, maar deze jongens geven alles wat ze in zich hebben."

Vooral over Josip Sutalo is de oefenmeester zeer enthousiast sinds hij bij Ajax begon als trainer deze zomer:"Sinds de start van dit seizoen groeit hij enorm in zijn rol. Zowel met als zonder de bal. Hij heeft een sterke persoonlijkheid en toont ook steeds meer leiderschap. Ik ben heel gelukkig met wat en hoe hij zich laat zien. Zeker als je je beseft waar hij vandaan komt. Josip heeft zich nu ook bewezen als verdediger in het strafschopgebied; op zijn Italiaans. Dat houdt in, verdedigen met een helm op," aldus een lachende Italiaan. "Er zijn momenten in het voetbal dat je een maatpak moet dragen maar ook momenten dat je een helm op moet zetten. We hebben geleden vanavond, maar we bleven compact staan. Als je naar wedstrijden van vorig seizoen kijkt, dan was die compactheid er niet of zelden na een tegenslag. Als je nu ziet hoe Mika Godts mee staat te verdedigen en Branco van den Boomen zich op een gegeven moment voor een bal gooit. Daar ben ik echt heel erg trots op. Dit team heeft een grote vastberadenheid om elkaar te helpen."




Discussieer mee op de forums


Tags

slavia farioli helm josip kijkend anton arbitrage blikken boomen branco compact compactheid francesco gaaei getoonde godts huilen italiaan koelbloediger maatpak mika nabeschouwende oefenmeester owen passaccuratie praag speelstijl strijdlust sutalo unfair vastberadenheid wijndal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom antony berghuis boomen brobbey elsimao eriksen faberski farioli gaaei godts hato henderson hlynsson kiki kroes mislintat negeren pasveer rasmussen rensch rugani sancties sevic sosa spertsyan sutalo traore weghorst wijndal