Transparent
Inloggen
Sluiten

Tienkoppig Ajax neemt punt mee uit Praag

3 oktober 2024 20:43
Foto: Pro Shots

 Tienkoppig Ajax neemt punt mee uit Praag; image source: Pro Shots

Ajax is er ook in de vierde onderlinge ontmoeting niet in geslaagd Slavia Praag te verslaan. In een uitstekende eerste helft benutte Branco van den Boomen een strafschop, nadat er een overtreding op Christian Rasmussen was geconstateerd door arbiter Andris Treimanis. Slavia Praag kwam een stuk sterker uit de kleedkamer en zette Ajax vrijwel direct vanaf de aftrap klem, op jacht naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk halverwege de tweede helft. De kort daarvoor ingevallen Tomas Chory kopte een vrije trap van andere inaller Matej Jurasek tegen de touwen achter Remko Pasveer. Enkele minuten later pakte Youri Baas zijn tweede gele en dus rode kaart, waarna Ajax in het slotkwartier overeind moest blijven om in ieder geval niet te verliezen vanavond. Doordat Farioli kort na de rode kaart Kenneth Taylor, die ook vrijwel de gehele wedstrijd nadrukkelijk aan het solliciteren was naar kaarten, naar de kant haalde, werd de orde in de Ajax-defensie hersteld door het inbrengen van Daniele Rugani.

Na de 4-0 thuisoverwinning op het Turkse Besiktas vorige week en het gelijkspel vanavond staat Ajax nu op 4 punten uit de eerste twee competitiewedstrijden van de UEFA Europa League. Daarmee staat de ploeg vooralsnog op een vierde plaats, hoewel er om 21:00 uur ook nog negen wedstrijden worden afgetrapt en die positie dus nog iets kan wijzigen. Ajax traint morgen voorafgaand aan de terugvlucht naar Amsterdam nog in de Tsjechische hoofdstad, waar de ploeg van Farioli de voorbereiding op het competitietreffen met FC Groningen van aanstaande zondag aanvangt.

Na de wedstrijd zondag vliegen de internationals weer uit voor de volgende interlandperiode. Over drie weken staat de volgende wedstrijd in de UEFA Europa League op het programma als Ajax afreist naar Baku om het op te nemen tegen Qarabag FK.




Discussieer mee op de forums


Tags

praag farioli slavia tienkoppig uefa aanvangt afreist aftrap andris baku besiktas boomen branco chory competitietreffen daniele groningen inaller jurasek klem matej ontmoeting pasveer qarabag rasmussen remko rugani slotkwartier solliciteren taylor terugvlucht thuisoverwinning tomas treimanis

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.195 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alders banel berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao faberski farioli gaaei godts gooijer hag henderson hlynsson jim jong kiki kroes praag rasmussen rensch rulli salarishuis sevic skimovic sutalo taylor traore weghorst