Transparent
Inloggen
Sluiten

Farioli: "Complimenten voor het team"

29 september 2024 22:43
Foto: Pro Shots

Farioli: "Complimenten voor het team"; image source: Pro Shots

Ook trainer van Ajax Francesco Farioli verscheen na afloop van de 0-2 overwinning in Waalwijk voor de camera's van ESPN om samen met Hans Kraaij Junior terug te blikken op de wedstrijd:"Eerlijk gezegd weet je nooit hoe een wedstrijd gaat verlopen. Er kan een counteraanval komen waar een tegenstander uit kan scoren, er kan heel veel gebeuren. Je kunt een wedstrijd verliezen op details. Ik denk dat we vandaag goed het geduld hebben bewaard, de dingen goed hebben gedaan en de juiste momenten hebben afgewacht om aan te vallen. We hebben weinig kansen weggegeven en zelf toch best wat kansen gecreëerd. De tegenstander verdedigde met hun hart met veel mensen rond de eigen zestien. Het was lastig om daar doorheen te voetballen, maar nadat we scoorden ging het ons wat makkelijker af. Deze wedstrijd is een grote stap voorwaarts qua mentaliteit en wedstrijdbenadering. We waren voorbereid. Het was een hele andere wedstrijd in een hele andere setting als afgelopen donderdag. Om daar de mentale energie voor te vinden en vandaag zo accuraat voor de dag te komen, daar heb ik alleen maar complimenten voor richting mijn team."

"Het was een ander Ajax, ja. Omdat de wedstrijd dus ook heel anders was. Ik denk dat de impact die Rasmussen en Banel in de wedstrijd hebben gebracht heel positief was. Daarna bracht ik Mika en Bertrand, die ook de ervaring hebben met dit soort wedstrijden. Ik ben heel tevreden over de inzet en de wedstrijd van alle vier de vleugelaanvallers vandaag."

Over de wissel van de teleurgestelde Brian Brobbey:"Het is een mogelijkheid om met twee spitsen te spelen, ja. Daar moeten we goed over nadenken. Alle scenarios liggen open wat dit betreft. Brian heeft een goede wedstrijd gespeeld vandaag, natuurlijk wil hij scoren als spits zijnde. Vandaag kwam hij een paar keer in een impactrijke situatie waarin hij erg sterk was in de duels. Maar hij werd agressief verdedigd door RKC, dat maakte het een lastige wedstrijd voor hem. Dit soort wedstrijden zijn altijd lastig. Ik denk dat Brian het goed heeft gedaan en ik denk dat we blij mogen zijn met de progressie die hij momenteel doormaakt."

Ook ging het nog even over de terugkeer van de geblesseerde Steven Berghuis:"We verwachten hem na de komende interlandperiode terug te hebben, daar werken we hard aan. Hij is er nog niet bij de komende twee wedstrijden maar zodra iedereen terug is van de interlandbreak verwacht ik Steven er ook weer bij te hebben."




Discussieer mee op de forums


Tags

farioli accuraat banel berghuis bertrand bewaard blikken brobbey counteraanval espn francesco hans impactrijke kraaij mika rasmussen rkc scenarios setting teleurgestelde verdedigd verdedigde voorwaarts wedstrijdbenadering

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alders berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao faberski farioli gaaei godts gooijer hato henderson jim jong kiki konadu kroes praag rasmussen rensch rulli salarishuis sevic skimovic slavia sutalo traore weghorst wijndal