Ajax met speels gemak voorbij Beşiktaş

26 september 2024 22:52

Ajax met speels gemak voorbij Beşiktaş; image source: Pro Shots

Ajax heeft vanavond misschien wel de beste wedstrijd onder Francesco Farioli tot dusver gespeeld. Na het 1-1 gelijkspel op de Adelaarshorst tegen Go Ahead Eagles afgelopen weekend werd er in de Johan Cruijff Arena met 4-0 uitgehaald tegen het Turkse Beşiktaş van Giovanni van Bronckhorst. Na een oppermachtige eerste helft beloonde Kian Fitz-Jim zichzelf na een half uur spelen eindelijk met een doelpunt, die de voorsprong voor Ajax betekende. Kort na rust bouwden Mika Godts en Kenneth Taylor de score uit naar 3-0. Zeventien minuten voor het einde zette Mika Godts met zijn tweede treffer de 4-0 eindstand op het scorebord.

Met de 4-0 overwinning is Ajax meer dan uitstekend begonnen aan de competitiefase van de UEFA Europa League. De ploeg van Francesco Farioli zette vanavond tegen Beşiktaş de grootste eindstand neer van de eerste speelronde in het tweede toernooi van Europa. Daardoor bezet Ajax de eerste(!) plaats in de Europa League. Volgende week staat de tweede speelronde al op het programma. Ajax reist woensdag af naar Praag om het op donderdag op te nemen tegen Slavia Praag. Die club won gisteravond haar eerste wedstrijd met 0-2 op bezoek bij het Bulgaarse Ludogorets Razgrad en staat daarmee op de vijfde plaats.