Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax maakt donkerrode jaarcijfers bekend

26 september 2024 11:36 - Ajax
Foto: Pro Shots

Ajax maakt donkerrode jaarcijfers bekend; image source: Pro Shots

Ajax heeft vanochtend de jaarcijfers van het afgelopen seizoen bekend gemaakt. De club noteerde een verlies van 9,8 miljoen(!) euro. Dat is een schril contrast in vergelijking met vorig jaar, toen Ajax nog een winst van negenendertig miljoen euro noteerde over het seizoen 2022/2023. De daling van bijna vijftig miljoen euro komt vooral voort uit de lagere transferinkomsten en de lagere winstpremies vanuit het Europees voetbal.

In 2023 werd Ajax in de play-offs van de Europa League uitgeschakeld door 1. FC Union Berlin, na in de groepsfase van de Champions League nog op een derde plek te zijn geëindigd. Het afgelopen seizoen eindigde Ajax als derde in de groepsfase van de Europa League waarna het vervolgens in de achtste finales werd uitgeschakeld door het Engelse Aston Villa. Na de vijfde plaats in de Eredivisie afgelopen seizoen, heeft Ajax zich alsnog gekwalificeerd voor de Europa League, door drie voorrondes te overleven.

De netto-omzet van Ajax daalde in totaal met 44,4 miljoen euro naar 152 miljoen euro. Dit komt met name door de verslechterde prestaties in de Europese competities, maar ook door een lagere omzet uit merchandise. Daar staan lagere salariskosten tegenover, de uitgaven daalden namelijk met 11,4 miljoen euro. Het eigen vermogen bedraagt na de verwerking van het negatieve resultaat over het afgelopen boekjaar nog 226,4 miljoen euro.

Meer op Ajax




Tags

donkerrode noteerde berlin boekjaar contrast daalden daling eredivisie gekwalificeerd merchandise negenendertig netto salariskosten schril transferinkomsten union verslechterde verwerking villa winstpremies

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


14 uur geleden
Dit was te verwachten, het bedrag is erg hoog maar had nog erger verwacht. Gelukkig zijn er wat grootverdieners nu weg en laten we hopen dat de verhuurde spelers ook verkocht gaan worden uiteindelijk.
Is en blijft een schande dat Lenderink er nog zit tot maart. Als je dit onder je bewind hebt laten gebeuren man man man... zou mij kapot schamen. En nee ze is niet de enige schuldige maar wel eindverantwoordelijk . En van Praag maar roepen dat ze zo goed was etc etc bah.
Kan niet wachten tot de club weer schoon is.
+2/-0

 
10 uur geleden
Lenderink heeft echt wel van Van Praag te horen gekregen dat ze moet oprotten.
Toen Oldenhof Edelenbos lag te stiften heeft Van Praag Van den Heerik ingelicht.
Van den Heerik heeft per direct Edelenbos eruit getrapt wat Feyenoord een hoop geld gekost heeft.
Oldenhof vond een paar maanden later "toevallig" een nieuwe uitdaging en werd door Van Praag bedankt voor zijn inzet.
Je kan mensen eruit trappen wat een hoop geld kost en je kan mensen adviseren om zonder gezichtsverlies naar een andere baan uit te kijken.
+1/-0

14 uur geleden (gewijzigd)
Ben ik de enige die het vindt meevallen? Bij de titel dacht ik iets van tientallen miljoenen.
+3/-0


Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alders banel berghuis brobbey elsimao faberski farioli forbs gaaei godts henderson janse jetten jong kaplan kiki konadu kroepoek kroes linksbuiten mokio pasveer potje rasmussen sevic steur traore weghorst wijndal wolff