Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax nog altijd foutloos tegen Beşiktaş

24 september 2024 12:31
Foto: Pro Shots

Ajax nog altijd foutloos tegen Beşiktaş; image source: Pro Shots

Het wordt donderdag de zevende keer dat Ajax op Beşiktaş stuit in een officieel duel op een Europees eindtoernooi. Alle zes voorgaande edities werden gewonnen door Ajax. In seizoen 1966/1967 troffen de beide clubs elkaar voor het eerst. In Amsterdam won Ajax met 2-0, in Istanbul zegevierde Ajax met 1-2 in het tweeluik van de Europa Cup 1. Zevenentwintig jaar later, in 1993/1994 won Ajax het tweeluik opnieuw in de Europa Cup 2. Thuis eindigde het in 2-1 terwijl er uit met 0-4 werd uitgehaald. De laatste ontmoetingen zijn aanzienlijk recenter. In 2021/2022 won Ajax in de groepsfase van de Champions League met 2-0 van de Turkse topclub. In Istanbul werd er met 1-2 gewonnen.

Bij die laatste ontmoeting in Amsterdam maakten Sebastien Haller en Steven Berghuis de goals, terwijl eerstgenoemde beide goals voor zijn rekening nam tijdens de wedstrijd in Istanbul. Beşiktaş is haar seizoen sterk begonnen. Naast de succesvolle kwalificatiecampagne voor de UEFA Europa League, waar ze zich dankzij de winst van de Turkse beker in het afgelopen seizoen voor plaatsten, won de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst de Turkse Super Cup voorafgaand aan dit seizoen met liefst 0-5(!) van aartsrivaal Galatasaray. Beşiktaş won vervolgens vier van haar eerste vijf competitiewedstrijden in de Turkse Süper Lig. Alleen op bezoek bij Trabzonspor werd er ondanks een vroege rode kaart van de thuisploeg gelijkgespeeld.

Afgelopen weekend werd de thuiswedstrijd tegen promovendus Eyüpspor ternauwernood een overwinning geboekt. Dankzij een benutte strafschop van Ciro Immobile in de laatste minuut van de blessuretijd won Beşiktaş met 2-1. Daarmee staat Beşiktaş op de derde plaats in de Süper Lig op gelijke hoogte met Fenerbahçe en vijf punten achter Galatasaray. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst heeft daarbij wel een wedstrijd minder gespeeld.




Discussieer mee op de forums


Tags

besiktas bronckhorst foutloos galatasaray lig aartsrivaal berghuis ciro eerstgenoemde eyupspor fenerbahce haller immobile kwalificatiecampagne ontmoeting promovendus recenter sebastien stuit ternauwernood trabzonspor uefa zegevierde zevenentwintig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.196 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alders banel berghuis brobbey elsimao faberski farioli forbs gaaei godts henderson janse jetten jong kaplan kiki konadu kroepoek kroes linksbuiten mokio pasveer potje rasmussen sevic steur traore weghorst wijndal wolff