Transparent
Inloggen
Sluiten

Wijndal: "Blij weer minuten te maken"

21 september 2024 23:57
Foto: Pro Shots

Wijndal: "Blij weer minuten te maken"; image source: Pro Shots

De in de selectie van Francesco Farioli teruggekeerde Owen Wijndal maakte vandaag zijn eerste minuten van dit Eredivisieseizoen in het shirt van Ajax, nadat er deze zomer geen club concreet werd om de linksback van Ajax over te nemen. De verdediger blikte samen met ESPN terug op zijn wedstrijd als invaller en het teleurstellende gelijkspel:"Natuurlijk heb ik mijn voorbereiding anders beleefd dan normaal. Ik keerde deze zomer terug bij Ajax met het idee dat ik heel graag weer in de basis wilde starten. Dat ging eigenlijk ook best goed moet ik zeggen. Maar op een gegeven moment krijg je dan te horen dat je terug wordt gezet naar Jong Ajax. Dat was zeker een verrassing voor me. Ik had het gevoel goed bezig te zijn. De trainer sprak ook veel met me en die zei ook dat ik goed bezig was. Dan komt het wel als een verrassing, ja."

Of de verdediger een vertrek overwogen heeft nadat hij werd teruggezet naar Jong Ajax: "Ja, natuurlijk had ik dat in mijn achterhoofd. Anders was ik echt wel weggeweest, als ik echt het idee had dat hier geen kansen meer lagen. Of ik getwijfeld heb om weg te gaan? Ja, natuurlijk als je hoort dat je terug gezet wordt naar Jong Ajax om te trainen, dan denk je er wel over of het handiger is om weg te gaan. Maar ik laat me niet zomaar wegsturen en zeker niet op die manier. Dus ik wilde gewoon nog steeds voor mijn kans gaan en je ziet dat ik nu weer minuten mag maken. Ik ben met dat soort dingen ook wel koppig, moet ik zeggen. Als ik iets in mijn hoofd heb wil ik ook dat dit op die manier gebeurd. Er zijn clubs gekomen deze zomer, niet echt clubs waar ik Ajax voor in zou willen ruilen want dat doe ik ook niet zomaar. Daardoor was de beslissing gekomen om hier te blijven. Daarna weer met de trainer gesproken en ik trainde ook al vrij snel weer mee na het aflopen van de transferperiode. Anderhalve week geleden gaf de trainer aan dat dit de groep is waar we het mee gaan doen. Toen zag ik al dat er niet heel veel linksbacks meer over zijn dus dan houd je er altijd wel rekening mee om in te kunnen vallen en dan moet je daar ook gewoon klaar voor zijn."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong wijndal achterhoofd eredivisieseizoen espn farioli francesco koppig owen ruilen teruggezet wegsturen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.204 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barcelona beuker brobbey depay dof elsimao farioli feyenoord gaaei godts jim jordi kiki koeman kroes lido linksbuiten maccabi opmerkelijk oranje post rasmussen rugani sevic taylor traore veerman weghorst wijndal