Transparent
Inloggen
Sluiten

Farioli: "De slechtste wedstrijd onder mijn leiding"

21 september 2024 23:46
Foto: Pro Shots

Farioli: "De slechtste wedstrijd onder mijn leiding"; image source: Pro Shots

Ook trainer Francesco Farioli verscheen na afloop van het teleurstellende gelijkspel tegen Go Ahead Eagles voor de camera's van ESPN om terug te blikken op de wedstrijd:"Wat het probleem was vandaag? Het waren er wel meer dan een natuurlijk. Ik denk dat we veel krediet moeten geven aan Go Ahead Eagles, ze speelden een hele sterke wedstrijd en maakten het ons heel erg moeilijk. Ze verdienen daar waardering voor. Ik denk dat we dezelfde moeilijkheden hadden, veel technische fouten en verkeerde beslissingen. Ik denk dat alles duidelijk was in hetgeen we als team moesten doen maar we kwamen telkens te laat. Als je te laat komt en je hebt een team dat zo aggressief bovenop jou en de bal zit dan lijd je. Dat hebben we gedaan vandaag, geleden. We hadden het heel moeilijk om controle te krijgen over de wedstrijd. Vervolgens kwamen we op achterstand en ik zie onze reactie als zeer positief, ook dankzij de goal van Davy natuurlijk."

"Onze prestatie vandaag was niet de beste. We moeten betere beslissingen nemen. Bertrand heeft veel kwaliteiten, we hebben de afgelopen weken veel goede dingen van hem gezien, zowel op het gebied van goals als assists. Vandaag had hij het heel erg lastig en daarom besloot ik om Anton in te brengen. Tegen Fortuna ontsnapten we ook op veel verschillende en beslissende momenten in de wedstrijd. Dat hadden we vandaag ook. We hadden veel gelukkige momenten maar ook veel momenten waarop we wel geweldig voetbalden. Er zijn nog genoeg punten waar we op moeten verbeteren. Dit was de slechtste wedstrijd onder mijn leiding bij Ajax tot dusver. Of ik bezorgd ben? Ja en nee. Want we zitten in een proces. Daar zitten goede maar soms ook mindere resultaten tussen. We weten waar we vandaan komen. Ik herhaal steeds dat we nu hier zijn, dat we moeten werken om elke dag beter te worden zodat we betere resultaten gaan boeken. Ook na het gelijkspel van vanavond is er nog genoeg werk te verrichten voor ons om ons klaar te stomen voor Besiktas donderdag."

"Er zijn nooit gemakkelijke wedstrijden. Het is niet dat we wedstrijden winnen omdat we Ajax heten. We moeten strijden voor ieder punt en boven onszelf uitstijgen. Wanneer we in een stadion als de Adelaarshorst spelen dan spelen we tegen clubs die spelen alsof het een finale is. Als we er niet klaar voor zijn om diezelfde intensiteit te leveren zullen we veel gaan lijden. Dat is normaal en zijn lessen die we heel erg snel zullen moeten leren. Er zijn momenten in wedstrijden waar onze prestatie beter maar soms ook minder is, we moeten daar de balans in gaan vinden en hebben de spelers om elkaar daarbij te helpen."




Tags

farioli eagles aggressief anton bertrand besiktas blikken espn fortuna francesco herhaal heten intensiteit lijd moeilijkheden ontsnapten uitstijgen verrichten voetbalden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barcelona beuker brobbey depay dof elsimao farioli feyenoord gaaei godts jim jordi kiki koeman kroes lido linksbuiten maccabi opmerkelijk oranje post rasmussen rugani sevic taylor traore veerman weghorst wijndal