Ajax verliest twee dure punten in Deventer

21 september 2024 21:52

Ajax verliest twee dure punten in Deventer; image source: Pro Shots

Ajax heeft vanavond met veel moeite gelijkgespeeld op De Adelaarshorst in Deventer. Go Ahead Eagles wist Ajax op een 1-1 gelijkspel te houden. De thuisploeg kwam halverwege de tweede helft verdiend op voorsprong via Enric Lliansana. Drie minuten later maakte invaller Davy Klaassen de gelijkmaker. De ploeg van Francesco Farioli ontsnapte tien minuten voor tijd nog aan een strafschop nadat Klaassen hands leek te maken, maar scheidsrechter Marc Nagtegaal zag er geen opzet in. Daardoor lijdt Ajax desalniettemin opnieuw puntverlies, nadat er in de tweede speelronde van dit seizoen nog met 2-1 verloren werd op bezoek bij promovendus NAC Breda.

Voor Ajax wacht donderdag de eerste wedstrijd in de competitiefase van de UEFA Europa League als Besiktas JK op bezoek komt in de Johan Cruijff Arena. Volgende week zondag wacht vervolgens de uitwedstrijd op bezoek bij het zeer moeizaam draaiende RKC Waalwijk. De aftrap van die wedstrijd in het Mandemakers Stadion staat gepland om 16:45 uur. Ajax staat na vier gespeelde wedstrijden in de Eredivisie nu op zeven punten en vindt zichzelf daarmee terug in de middenmoot.