Transparent
Inloggen
Sluiten

Farioli: "We moeten beter"

19 september 2024 01:31
Foto: Pro Shots

Farioli: "We moeten beter"; image source: Pro Shots

Ajax-coach Francesco Farioli verscheen na afloop van de gemakkelijke 5-0 overwinning op Fortuna Sittard voor de camera's van ESPN om terug te blikken op de wedstrijd: "Of de avond perfect was? Nee, verre van. De eerste dertig minuten waren heel erg slordig. We maakten veel fouten. Ik denk dat we zeven of acht keer balverlies hadden, waar iedere keer een counter uit volgde. Dat is meer dan alle andere wedstrijden dit seizoen bij elkaar opgeteld. Maar ik ben ook blij. Met de winst en de nul. Ook met het feit dat we jongens hebben kunnen brengen, met Daniele Rugani, Wout Weghorst en Davy Klaasen. De goals vielen ook op het juiste moment, daardoor drukten wij de wedstrijd de goede kant op. Maar er blijft gewoon nog ontzettend veel werk te verrichten."
'
"Natuurlijk ben ik er ook om de positieve dingen te onthouden. Maar we moeten wel eerlijk blijven. Ik ben kritisch en analyseer de wedstrijd. Kleine dingen die we vandaag verkeerd deden, kunnen ons ook wedstrijden kosten. Het moet beter, maar om weer eens zo’n volle Johan Cruijff Arena binnen te lopen was anderzijds ook heerlijk. De wisselwerking met het publiek was weer geweldig vanavond."

Farioli heeft inmiddels wel een flink aantal keuzes. Hij zal de recent aangetrokken aanwinsten normaal gesproken in de komende weken in gaan passen. "Vandaag hebben we ook jongens kunnen sparen, zoals Josip Sutalo. Dat is heel belangrijk, energie sparen op het juiste moment. Maar natuurlijk verwacht ik iedereen op de training morgen. We hebben geen tijd te verliezen, zelfs geen minuut! Vrije dagen? Nee! Daar hebben we geen tijd voor."




Discussieer mee op de forums


Tags

farioli sparen analyseer arena balverlies blikken counter daniele drukten espn fortuna francesco josip klaasen onthouden rugani sutalo verrichten weghorst wisselwerking wout

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.204 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afca axel barcelona berghuis beuker derk dof dongen elsimao eredivisie faberski farioli feyenoord hato johanssen jordi kiki kroes maccabi nac opmerkelijk pasveer post ramaj rensch rulli sevic sutalo traore veerman