Ajax boekt makkelijke overwinning

18 september 2024 23:18

Ajax boekt makkelijke overwinning; image source: Pro Shots

Ajax heeft vanavond probleemloos afgerekend met een tienkoppig Fortuna Sittard. In de Johan Cruijff Arena stond er na negentig minuten een eclatante 5-0 overwinning op het scorebord. Kenneth Taylor brak na negen minuten al de ban terwijl Bertrand Traoré een kwartier later de marge verdubbelde. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Rodrigo Goth een directe rode kaart voor een tackle van achter op Akpom. Vervolgens liep Ajax in de tweede helft eenvoudig uit naar 5-0 via goals van Youri Baas, zijn eerste in het Ajax-tenue, Devyne Rensch en Chuba Akpom.

Hoogtepunt van de avond was misschien wel de rentree van Davy Klaassen in het Ajax-tenue. Nadat hij vorige zomer de club nog verliet voor een Italiaans avontuur bij Internazionale Milano keerde hij vorige week als transfervrije aanwinst terug in Amsterdam. Hij had in totaal elf minuten nodig voor zijn eerste wapenfeit. De teruggekeerde Ajacied verzorgde de assist op de 4-0 van Devyne Rensch en werd bovendien direct uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Ook Wout Weghorst maakte vanavond zijn debuut voor Ajax en viel halverwege de tweede helft in voor Bertrand Traoré.

Dankzij de overtuigende overwinning heeft Ajax weer wat lucht na de afgelaste wedstrijden van de afgelopen weken. Daardoor leek een soortgelijk scenario als vorig seizoen waarin Ajax een week de laatste plaats in de Eredivisie bezette door een aanzienlijk lager aantal gespeelde wedstrijden. Dat scenario is voor nu even van de baan. Ajax bezet na het ingehaalde duel tegen Fortuna Sittard met zes punten uit drie gespeelde wedstrijden de zevende plaats in de Eredivsie.

Komende zaterdag wacht alweer het volgende duel, als er om 20:00 uur wordt afgetrapt op De Adelaarshorst in Deventer tegen het plaatselijke Go Ahead Eagles. De verrassing van het afgelopen seizoen in de Eredivisie kent vooralsnog een enigszins teleurstellende seizoensstart. Hoewel ze evenveel punten als Ajax hebben verzameld hadden ze daar twee duels meer voor nodig. Daardoor staat de ploeg van trainer Paul Simonis momenteel op een twaalfde plaats.