Transparent
Inloggen
Sluiten

Davy Klaassen tot einde seizoen weer Ajacied

15 september 2024 17:31
Foto: Pro Shots

Davy Klaassen tot einde seizoen weer Ajacied; image source: Pro Shots

Davy Klaassen keert definitief voor de tweede keer terug in het shirt van Ajax. De Ajacied die vorige zomer Amsterdam nog inruilde voor Milaan om bij Inter te gaan voetballen was na zijn jaar in Italië weer transfervrij en trainde de afgelopen week al mee. In die weken maakte hij een dusdanige frisse en gretig indruk op trainer Francesco Farioli dat hij hem nu definitief terughaalt bij de selectie.

Het was oorspronkelijk het plan om zijn conditie bij Ajax op peil te houden in afwachting van zijn nieuwe club. De ervaren middenvelder speelde afgelopen dinsdag ook al mee in een oefenwedstrijd tussen Ajax en Jong Ajax, waarin hij een dusdanig goede indruk achterliet dat Ajax hem nu besloten heeft als transfervrije speler terug te halen naar Amsterdam.

Dertien jaar geleden maakte de middenvelder zijn debuut al voor Ajax. Sindsdien kwam hij tot driehonderdeenentwintig officiële duels in ons rood-witte tenue. In die duels scoorde hij al eenennegentig doelpunten en leverde hij vijftig assists. Klaassen speelde de afgelopen jaren voor Everton, Werder Bremen, keerde terug naar Ajax en het afgelopen seizoen was hij dus actief bij Internazionale in Milaan. Met die laatste club behaalde hij het kampioenschap, maar was zijn inbreng minimaal.




Tags

milaan bremen conditie driehonderdeenentwintig eenennegentig everton farioli francesco inruilde inter internazionale jong peil tenue terughaalt werder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 dagen geleden
Prima voetballer ,helemaal goed tot eind seizoen
+5/-0

4 dagen geleden
Dubbel gevoel bij.
Laat het maar zien Davy, komen veel potjes aan dit seizoen dus gaat zijn minuten wel maken.
+2/-1

4 dagen geleden (gewijzigd)
Had niet het niveau moeten zijn dat Ajax zoekt, tegelijkertijd had hij zelf ook nog liever in het buitenland bij een beter betaalde club gezeten. Tegenvaller voor beide, maar deze samenwerking zou nu zo naar eens goed kunnen uitpakken voor beide. Ajax mist al lang een echte 10 die duidelijk is in de 16 meter. Nu hebben we tenminste ook iets aan Brobbey z'n lichaam. Afnemen- stil/afleggen en klaassen die in komt lopen.
Ik kan mij niet voorstellen dat hij niet meer scoort dan Taylor of Fitz-jim. Nu kan Berghuis van rechts spelen. Niet zijn beste positie, maar wel onze beste optie.

Weet gaan enorm veel geluk nodig hebben met blessures, maar we kunnen toch echt wel een leuk team opstellen voor mijn gevoel

Ik kan mij ook niet voorstellen dan Utrecht een Feyenoord blij worden van het nieuwe dat Klaassen en Weghorst nu kunnen spelen.
+8/-0

 
3 dagen geleden
"Had niet het niveau moeten zijn dat Ajax zoekt".
Ajax heeft niet naar hem gezocht hè, het is een mogelijkheid die zich heeft voor gedaan. Klaassen is een Ajacied, kent de club en verwachtingen. Heeft in het verleden bij Ajax nooit verzaakt. Gewoon een win-win situatie en contract tot eind van het seizoen is prima.
+2/-0

 
3 dagen geleden
Dat is toch ook precies wat ik zeg: "deze samenwerking zou nu zo naar eens goed kunnen uitpakken voor beide"
+3/-0

4 dagen geleden
Fit en gretig zijn volgens mij de enige 2 vereisten om een basisplek te krijgen bij Farioli.

Anyway welkom Davy. Dat je weet een hoop 1-0’s mag maken.
+7/-0

4 dagen geleden
Wringt mij wel dat hij vorig jaar weg liep toen Ajax diep in de stront zakte. Idem voor Tadic.
+2/-6

 
3 dagen geleden
Spelers zijn weggejaagd onder vorige trainers, TD en bestuur.
+6/-0

 
 
3 dagen geleden
En hoe kwam dat? Spelers wegpesten voor eigen belangen die de toenmalige TD had.
+2/-0

4 dagen geleden (gewijzigd)
Als je Davy nu wel in zijn waarde laat zal hij weer van waarde zijn voor Ajax.
+4/-0

4 dagen geleden
Wat een goed nieuws! Voor mij blijft hij een held.
+6/-0

3 dagen geleden
Niet de verfijnde aanvallende middenvelder waar we met z'n allen op hoopten, maar wel een Ajax-legend die - als hij nog hetzelfde kan brengen - ontzettend belangrijk kan zijn voor onze club met zijn doelpunten (vaak ook de 1-0 of uit 0-1) en zijn werkethiek. Ik hoop dat Klaassen weer belangrijk voor ons kan zijn en uiteindelijk het Ajax-afscheid krijgt dat hij verdient (en eerder niet heeft gekregen). Ik vind het veelbelovend dat hij Farioli en de staf in 1 week meetrainen heeft kunnen overtuigen en ook groots van Klaassen dat hij zich niet te groot voelt om terug te keren bij Ajax nadat hij eerder schofterig is behandeld (of zijn transfervrije status gebruikt om ergens anders veel meer te cashen dan bij Ajax).
+3/-0

 
3 dagen geleden
Een 'Ajax-legend', toe maar. Als je Ajax-icoon zei, bleef ik stil. Wat betreft iemand zien als een Ajax-legende, denk ik toch aan wat andere namen. Farioli kiest voor Pasveer, Rugani, Weghorst, Traoré en nu dus ook Klaassen. Dat vind ik niet bepaald veelbelovend, wat de favoriete smaak van Farioli is.
+1/-2

 
3 dagen geleden
Het is wel duidelijk wat z’n favoriete smaakmakers, de harde werkers die blijven gaan en niet hun koppie laten zakken als het minder gaat. Precies wat we misten nadat tadic het zinkende schip verliet. Willen de andere, “betere” spelers een kans maken, moeten ze dus aan de bak. Ik ben er wel blij mee.
+3/-0

 
3 dagen geleden
Tadic, he? Eerst zien dan geloven dat deze aanwinsten zich mogen gaan meten met de energie en mentaliteit van Dusan.
+1/-0

 
3 dagen geleden (gewijzigd)
Eens. Hoewel ik eigenlijk tegen zijn komst was, snap ik het wel. De ploeg moet zich na een zeer slecht seizoen weer oprichten en dan snap ik wel dat er nu even voor zekerheid wordt gekozen. We mogen niet vergeten hoe we keer op keer werden afgemaakt... en deze selectie is net zo matig, dus moet men een beetje realistisch zijn en niet denken dat de ploeg ineens de sterren van de hemel zal spelen. Nee, het zal moeizaam gaan, maar resultaat moet ff heilig worden verklaard.
+2/-0

 
19 uur geleden
Noem het hoe je het wil. Natuurijk is het geen Cruijff of Litmanen, maar ik wilde vooral benadrukken dat hij een mooie staat van dienst heeft (gehad) bij Ajax. En dat hij, vanwege zijn prestaties bij Ajax, een waardig afscheid verdient.
Ik denk dat je een belangrijk detail vergeten bent te noemen. Farioli kiest voor de door jou genoemde spelers ingegeven door de financiële (on)mogelijkheden bij Ajax, die er nu en in de nabije toekomst zijn. De afwegingen om Klaassen vast te leggen hebben daar ook mee te maken en zeer zeker ook met het verloop van de voorbije transferperiode. Doordat Bergwijn op het allerlaatste moment is verkocht, was er onvoldoende tijd om nog een vervanger en/of aanvallende middenvelder vast te leggen.
+1/-0

3 dagen geleden
Niet verrassend. Het wordt een zwaar seizoen met al die inhaalwedstrijden straks, dus ik denk dat dit voor beide partijen een goede oplossing is gezien de situatie. Normaal gesproken zou ik zeuren dat we zo een type middenvelder al hebben, maar nood breekt wet. Welkom.
+1/-0

3 dagen geleden (gewijzigd)
Hij kost niks, is altijd fit en mort en mokt niet.
Nuttige speler die je in een lang seizoen prima kan gebruiken en een echte Ajaccied.
We hebben nu eenmaal niet meer de financiele middelen die we voorheen hadden met dank aan wanbeleid dus roeien met de riemen die je hebt.
Welkom Davey.
+5/-0

 
3 dagen geleden
Oh, hij kost niks? Ik wist niet dat hij op vrijwilligersbasis kwam.
+1/-0

 
2 dagen geleden
In ieder geval geen 5 miljoen per jaar voor gapen op de bank.
+2/-0

3 dagen geleden
Aanjager eersteklas en een ervaren dertiger, die zich er ook in kan schikken als hij op de bank begint.
+5/-0

2 dagen geleden
niet slecht goede jongen werkt hard en tempo ook goed voor zijn mede spelers
+1/-0

19 uur geleden
Ik begreep dat hij is gehaald omdat Berghuis weer eens langdurig geblesseerd is.
Als dit zo is, goed goedkoop alternatief maar de vraag rijst wel of je niet langzaam aan voor Berghuis een vervanger moet halen of bij goed bod verkopen.
Hij kost een behoorlijk salaris en als hij een kwart speelt van een seizoen is dat al veel, is meer geblesseerd dan dat hij speelt.
+1/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.202 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake axel berghuis derk dijk dongen elsimao faberski farioli hato henderson jim johanssen kiki kroes lido ofzo oranje pasveer ramaj rensch rugani rulli schreuder sevic sutalo taylor timber traore weghorst