Transparent
Inloggen
Sluiten

Susan Lenderink vertrekt bij Ajax

13 september 2024 12:01 - Ajax
Foto: Pro Shots

Susan Lenderink vertrekt bij Ajax; image source: Pro Shots

Susan Lenderink is het volgende slachtoffer van de sportieve en financiële malaise bij Ajax. Nadat eerder voorzitter van de RVC Pier Eringa al opstapte, gevolgd door ad interim algemeen directeur Jan van Halst, Maurits Hendriks als chief sports officer en ook directeur voetbalzaken Sven Mislintat de club verlieten, is Susan Lenderink als Chief Financial Officer de volgende die vertrekt uit de Johan Cruijff Arena.



Hoewel de financieel directeur de eer aan zichzelf houdt, was haar positie inmiddels volledig onhoudbaar. Lenderink volgde vijf jaar geleden Jeroen Slop op in financieel ongekende tijden voor. Ajax. In de afgelopen vijf jaar stevent Ajax in steeds rapper tempo op de financiële afgrond af, iets wat Lenderink met haar vertrek nu nog probeert te voorkomen. Ze blijft nog aan tot maart 2025 in haar huidige functie alvorens ze de club definitief verlaat. Op die manier hoopt ze een goede overdracht te kunnen doen naar haar nog aan te stellen opvolger.




Tags

lenderink susan officer arena eringa halst hendriks malaise maurits mislintat opstapte pier rvc slachtoffer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 dagen geleden
" het volgende slachtoffer""??? Zij is gewoon mede verantwoordelijk voor de teringzooi waar we nu in zitten. Is beschamend dat ze er nog zit en tot Maart betaalt krijgt. Schandalig!!
+7/-0

 
6 dagen geleden
Aan de ene kant is dit natuurlijk zo, aan de andere kant hebben wij geen idee wie precies verantwoordelijk is voor welke beslissing. De tendens online is dat zij alle goede transfers heeft tegengehouden en alle slechte heeft toegelaten. Dat lijkt mij iets te zwartwit. Desalniettemin heeft natuurlijk iedereen die er zat tijdens de Mislintat-periode hopeloos gefaald dus ik zal er ook niet rouwig om zijn.
+4/-0

 
6 dagen geleden
Je moet haar beoordelen op finaciele degelijkheid en niet op de sportieve prestaties. Zij zit er voor de financien en hoe de geldstromen lopen is haar rol. De sportieve kant van de transfer zal zij aan de specialisten overlaten en moet daar ook op vertrouwen zoals de voetbalkant op haar moet vertrouwen. Haar verantwoordelijk maken voor de sportieve kant is echt te kort door de bocht. Dan verwacht je dus van haar dat ze zich actief met de scouting en selectiebeleid gaat bemoeien.
+5/-1

 
6 dagen geleden
Iedereen daar op het pluche is verantwoordelijk.
+1/-4

 
6 dagen geleden
Menno Geelen dus ook maar buiten trappen :denk
+2/-1

 
6 dagen geleden (gewijzigd)
Ze is gewoon ongeschikt en ja, medeverantwoordelijk. Zij gaf toestemming voor de grote (te dure) aankopen onder H2 waar alle gezeik mee begon, terwijl we nog maar net uit de coronacrisis kwamen. Zij werd makkelijk overgehaald en had geen enkel gezag. Lichtgewicht, past niet bij de club.
+2/-2

6 dagen geleden (gewijzigd)
Des Van Praags, "Meisje, als jij de eer aan jezelf houdt dan gooien we er een persbericht uit dat we het betreuren dat je weggaat en danken je voor je verdienstelijke inzet."
"Jij zo een andere baan en wij keren geen oprotpremie uit."
Die staat vanavond onder de douche te zingen: "I did it my way."
+2/-1

 
6 dagen geleden (gewijzigd)
Daar noem je iemand die ik ook graag zie vertrekken. Van Praag voegt werkelijk niets goeds toe.
+1/-1

 
6 dagen geleden
Hij is tijdelijk commissaris.
Een commissaris heeft puur een controlerende functie en hij is een man die compromissen sluit, gaat er niet met gestrekt been in.
Dat heeft hij één keer gedaan en moest daar met hangende pootjes op terugkomen (Kroes).
Op zijn manier is hij puin aan het ruimen.
Wat je hem kwalijk kan nemen is het tempo en altijd maar de mantel der liefde.
In de situatie waar de club nu in verkeerd mag van mij de botte bijl gehanteerd worden, en de man is bestuur baantjes geil.
Ik ben even kwijt wanneer zijn termijn afloopt dat hij afgedwongen heeft en ipv dat had hij moeten zeggen ik ben weg wanneer jullie een ander hebben.
Maar met zijn werkwijze eens of oneens, hij stopt er wel zijn tijd in.
+3/-0

 
6 dagen geleden (gewijzigd)
Ik ben het dus oneens met zijn werkwijze, vooral door het "de mantel der liefde" gedeelte. Ik vind hem geen goed werk verrichten. Hij houdt de verantwoordelijken te veel de hand boven het hoofd. Zo iemand heeft Ajax niet nodig. En dan duurt het allemaal veel te lang. Van mij mag hij z'n tijd maar ergens anders in steken.
+1/-1

 
6 dagen geleden
Gezien de 5 voor 12 situatie ben ik het met je eens dat er best per direct klappen mogen vallen, maar wie moest er dan op zijn plek komen te zitten?
Iemand toen aanstellen zonder goed huiswerk te hebben gedaan had het risico meegenomen dat er een Eringa 2.0 had gekomen.
Met je eens dat hij meer de botte bijl mag hanteren maar voor de tijd die nodig is om een goede directie en commissarissen te vinden vind ik het geen verkeerde tussenoplossing.
Hij beschadigt geen mensen dat is een gegeven maar uiteindelijk is er schoon schip gemaakt.
+2/-0

5 dagen geleden
Tot zo ver ik kan oordelen functioneerde zij prima. Zonder dat er een vrouw weg gaat aan de top van Ajax. Verder las ik net dit. We staan weer 1-0 voor! https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/1225539/ajax-terugkeer-in-de-maak-klaassen-ontvangt-contractvoorstel.htmllink
+1/-1

5 dagen geleden
Toch ging mijn sympathie wel uit naar deze Susan. Wat was ik blij dat ze de verantwoordelijken voor aantrekken van Ocampos terugfloot.
+3/-0

5 dagen geleden
Ze heeft ongetwijfeld intern goeie dingen gedaan, daar hebben wij als supporters niet altijd zicht op. En ze is inderdaad niet verantwoordelijk voor de sportieve prestaties. Dat zijn de technische bazen. Maar als CHIEF Financial Officer ben je als baas van de centjes wél verantwoordelijk voor de financiële positie van de club. Net zoals we onze spitsen afrekenen op het aantal goals en assists en niet of ze het goed doen in de kleedkamer. Ze is gestart op het absolute financiële hoogtepunt van de club, seizoen 2018-2019. Ze stapt op, op het absolute financiële dieptepunt van onze club. Veel meer woorden hoef je er dus wat mij betreft niet aan vuil te maken. EnDaarmeeBasta.
+2/-0

 
5 dagen geleden
"Ze is gestart op het absolute financiële hoogtepunt van de club, seizoen 2018-2019. Ze stapt op, op het absolute financiële dieptepunt van onze club. Veel meer woorden hoef je er dus wat mij betreft niet aan vuil te maken."
👍
+2/-0


Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake axel berghuis brobbey dijk dongen elsimao faberski farioli godts hato henderson jim jong kiki kroes lido ofzo oranje pasveer ramaj rensch rugani schreuder sevic sutalo taylor timber traore weghorst