Transparent
Inloggen
Sluiten

Brobbey en Weghorst spelen gelijk met Oranje

10 september 2024 22:32
Foto: Pro Shots

Brobbey en Weghorst spelen gelijk met Oranje; image source: Pro Shots

Het Nederlands Elftal is er vanavond in de Johan Cruijff Arena niet in geslaagd het Duitsland van Julian Nagelsmann te verslaan. Na negentig minuten stond er een 2-2 gelijkspel als eindstand op het scorebord. Tijjani Reijnders opende in de tweede minuut al de score namens Nederland, terwijl Duitsland in de laatste paar minuten voor de rust orde op zaken stelde door via Deniz Undav en Joshua Kimmich de score volledig te draaien. Nederland kwam vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte dankzij knap voorwerk van Brian Brobbey waardoor Denzel Dumfries de bal praktisch over de doellijn kon lopen. Beide ploegen kwamen in het restant niet meer tot scoren.

Daarmee sluit de selectie van Ronald Koeman deze interlandperiode af en keren de spelers morgen weer terug naar hun clubs. Brian Brobbey startte vandaag als enige Ajacied in de basis. Hij werd acht minuten voor het einde vervangen door zijn kersverse ploeggenoot in Amsterdam Wout Weghorst.

Halverwege volgende maand wachten de volgende interlands voor Oranje. Op 11 oktober gaat de ploeg van bondscoach Ronald Koeman op bezoek in het Hongaarse Boedapest terwijl het drie dagen later Duitsland ontmoet in de Allianz Arena in München.




Discussieer mee op de forums


Tags

brobbey duitsland oranje weghorst arena koeman nederland allianz boedapest deniz doellijn dumfries hongaarse julian kimmich nagelsmann ontmoet praktisch reijnders tijjani undav voorwerk wout

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Prima partij ,zeker van Brobey en Gravenbergh. Als je echter zoals Nederland in de eerste helft op de counter speelt , moet je de vette kansen die je krijgt wel afmaken. De tweede helft werd er meer naar voren verdedigd. De Ligt toch weer een paar maal gruwelijk in de fout ! Met als sof de tegengoal. Hij moet maar denken “ met Frank de Boer is het ook nog goed gekomen “ Sommige spelers bij het Ned 11 hebben het wel nodig om met twee benen op de grond te blijven staan. Na de complimenten van de vorige wedstrijd sluipt er bij hen toch wat gemakzucht in.
+3/-0

 
Ik denk niet dat het met de Ligt nog goed gaat komen op het alle hoogste niveau.
Die heeft ergens een afslag gemist sinds hij bij Ajax weg is gegaan.
Toch bijzonder want wat was hij goed in 2019 en 2 jaar daarvoor stond hij als jongste speler ooit al in een Europese finale.
Echt zonde maar ik denk dat het een mentaal probleem is, niet om kunnen gaan met de torenhoge verwachtingen.
Ook nu met Manchester na mijn gevoel weer voor de verkeerde club gekozen, een club in verval maar wel een club altijd onder een vergrootglas dus enorme druk omdat het de grootste club van Engeland is.

Overigens is het wel weer wat leuker om na het NL-elftal te kijken met wat Ajax en ex Ajax spelers erin.
Depay lekker voorgoed in Brazilië laten zitten, het lijkt wel of veel spelers een stuk vrijer spelen nu die pseudo vedette er niet meer bij is.
+8/-0

 
2 weken geleden
Helemaal eens met het laatste. Hij verprutste corners en vrije trappen en liep zich constant vast. Het is klaar. Hopelijk ziet Koeman het ook.

Wat De Ligt betreft denk ik dat het nog wel goedkomt als Ten Hag niet vroegtijdig wordt ontslagen. Ten Hag is iemand die zijn spelers veel vertrouwen geeft en daar kan De Ligt hopelijk van profiteren. Verder heeft Oranje genoeg vervangers, dus De Ligt zal keihard moeten vechten voor een plek.
+5/-0

2 weken geleden
Wat was Gravenberch weer goed he? Als je Oranje vandaag ziet spelen en dat vergelijkt met 3 maanden geleden op het EK, vraag je je af wat Koeman bezielde. Er ging nog het een en ander mis, maar je ziet meer dreiging en je ziet een ploeg die groeiende is.

Grootste verademing: geen Depay in het elftal. Vooral corners zien er nu gevaarlijker uit en je ziet nu meer combinaties tussen middenveld en aanval. Bij Depay liep het altijd stuk, want die speelde voor zichzelf. Nu vasthouden aan Brobbey en Zirkzee en afscheid nemen van Depay. Oranje heeft straks ook een top middenveld met Frenkie, Reijnders en Gravenberch. Hopelijk durft Koeman het aan zo.

Verder heeft De Ligt het voor zichzelf verprutst. Twee wedstrijden gespeeld en in beide wedstrijden cruciale fouten gemaakt. Laat hij zich voorlopig maar focussen op United en hopelijk herpakt hij zich. Voor de verdediging genoeg alternatieven.

Conclusie: Aanval goed, middenveld top, verdediging ook goed met de juiste keuzes en met Verbruggen eindelijk een complete keeper die nog beter zal worden. Dit elftal heeft veel potentie als er geen domme keuzes worden gemaakt.
+8/-0

2 weken geleden
En gelukkig is onze vriend van de telegraaf weer is negatief over Brobby, Zirkzee de nummer 1 spits…l ach ja.
+4/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Wat een vervelend naar mannetje en clown is die Valentijn toch.
Brobbey is een geweldige target man als die speelt zoals vandaag.
Zirkzee meer een poacher, maar veel te langzaam als je op de counter speelt of een hoop ruimte voor je hebt, zie bijv Manchester United - Liverpool.
Edit: Beiden moeten nog veel beter worden om ook een top finisher te worden.
+4/-0

 
2 weken geleden
Overall vind ik Zirkzee en Brobbey niet voor elkaar onderdoen. Ze moeten inderdaad allebei nog beter worden, maar het is mooi om te zien dat ze op het hoogste niveau meekunnen. Wordt een mooie concurrentiestrijd en dat is alleen maar goed voor Oranje. De klik tussen middenveld en aanval is in ieder geval terug. Depay is wat mij betreft verleden tijd. Nu maar hopen dat Koeman geen plek voor hem inruimt.
+4/-0

2 weken geleden
Hopelijk gaan we deze Brobbey ook weer zien bij Ajax....als we ooit nog mogen voetballen.
+8/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.202 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake axel berghuis brobbey dijk dongen elsimao faberski farioli godts hato henderson jim jong kiki kroes lido ofzo oranje pasveer ramaj rensch rugani schreuder sevic sutalo taylor timber traore weghorst