Transparent
Inloggen
Sluiten

Politie waarschuwt voor meer acties

10 september 2024 21:15 - ESPN
Foto: Pro Shots

Politie waarschuwt voor meer acties; image source: Pro Shots

Zolang er geen akkoord is over de vroegpensioenregeling voor politie-agenten, gaat de politie door met actievoeren. Volgens de bond wordt ieder weekend het grootste affiche in de Eredivisie gekozen. Dat heeft Maarten Brink, projectleider bij de politie-acties, in gesprek met ESPN aangegeven: "Het heeft geen zin om een actie te organiseren waar maar twee agenten op een fiets aanwezig zijn."

Hij vervolgde zijn relaas: “Tot nu toe zijn het alleen Eredivisiewedstrijden. En we zeiden van tevoren: we pakken voetbal, evenementen en demonstraties. Voetbal is breed; het kunnen interlands zijn, het kan Champions League zijn en dat kunnen ook duels in de Keuken Kampioen Divisie zijn. Het kan alles zijn”, klinkt het onheilspellend.

Vooralsnog wordt vooral Ajax gedupeerd door de stakingen van de politie. NAC-Ajax kon wel doorgang vinden zonder politie-inzet, maar zowel de Klassieker tegen Feyenoord als het thuisduel dat aanstaande zondag gepland stond tegen FC Utrecht werden door de gemeentes Rotterdam en Amsterdam afgelast. Volgens Brink is dat logisch: “Pak het speelschema van de Eredivisie er even bij en dan zie je direct welke wedstrijden relevant zijn. Was het PSV – Ajax geweest, hadden we die wedstrijd genomen. Nu is het Ajax – FC Utrecht. Het is even niet anders."

Brink betreurt de situatie en realiseert zich ook dat het voetbal nu de dupe is, maar zegt zich niet verantwoordelijk te voelen voor de afgelaste wedstrijden: “Het is ontzettend vervelend en raar dat wedstrijden alleen doorgang kunnen vinden als er politie aanwezig is. Dat de wedstrijd wordt afgelast, is een eigen besluit van de lokale driehoek. Dat is niet wat wij als politievakbonden beogen.”




Tags

brink afgelast agenten eredivisie utrecht waarschuwt actievoeren affiche afgelaste beogen betreurt demonstraties driehoek eredivisiewedstrijden espn feyenoord fiets gedupeerd klassieker nac onheilspellend politievakbonden projectleider relaas speelschema stakingen vervolgde vroegpensioenregeling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Had ook bij de F1 gekund. Staken tijdens Prinsjesdag kan ook. Schijtzakken. Ik heb hier geen goed woord over.
+9/-1

 
2 weken geleden
Dan had de rechter het staken verboden 100% is al eerder gebeurd.
Ben benieuwd of ze bij de CL durven te staken???
Ajax Besiktas volgende risicopot op 26 september
+7/-0

 
6 dagen geleden (gewijzigd)
Ze kunnen de rechter ook negeren. Dat is echt staken. Wie zal zo een verbod handhaven? :)

Verder vrees ik dat tijdens Ajax-PSV en/of Ajax-Maccabi Tel Aviv gestaakt zal worden. Vooral nu ze lullen over Europese wedstrijden.
+2/-0

 
6 dagen geleden (gewijzigd)
"De Hoge Raad heeft bevestigd dat het stakingsrecht alleen beperkt mag worden op grond van artikel G. Dit houdt in dat een staking kan worden verboden wanneer dit in een democratische samenleving noodzakelijk is voor de bescherming van de rechten en vrijheden van anderen en voor de bescherming van de openbare orde, de nationale veiligheid, de volksgezondheid of de goede zeden."

Als je het echt op openbare orde en/of nationale veiligheid wilt gooien en ze weigeren te voldoen aan een gerechtelijke uitspraak dan kun je het leger (Marechaussee) inzetten om de taken van de politie over te nemen. Maar bij iets wat niet essentieel is voor de samenleving als een sportwedstrijd is de keuze simpel: sportwedstrijd verbieden.
+1/-0

 
6 dagen geleden (gewijzigd)
Ik bedoel meer dat als het zover komt, oefenen ze eindelijk echt druk op de regering. En niet door zulke stakingen om relatief kleine groepen te frustreren waar de rest van het land verder niet om maalt.
+1/-0

 
6 dagen geleden
Maar vanuit mijn commerciële denkwijze ........ Ze pakken nu voornamelijk één groep van de samenleving, de Ajaxsupporter.
De PSV supporter krijgt hier alleen maar een harde plasser van tot nu toe.
Wil je de samenleving op een breder vlak pakken/de noodzaak laten inzien dan is nu een ander aan de beurt.
De EUFA inschattend zeggen die rücksichtslos niet spelen dan verloren.
Dus pak een CL wedstrijd van PSV nu dat heeft impact en krijg je meer begrip bij een bredere laag (behalve PSV supporters) van de samenleving.
Iig bij mij.
+3/-0

2 weken geleden
Die laatste zin is ook kansloos, op advies van de politie ja, alsof die zouden zeggen lekker spelen….voor de rest wat sOlido zegt.
+5/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Volgens de statistieken vragen de wedstrijden van oa Cambuur, Den Haag, maar ook Den Bosch en de derbies in het zuiden in verhouding tot het aantal bezoekers meer politie-inzet. Maar ja, Ajax is een easy target blijkbaar. Champions league, NL elftal, XR, festivals, de rit met de gouden koets (direct bij degenen waar je je punt wil maken). Er zijn best andere mogelijkheden. Van alle opties doe je vrijwel alleen voetbal. Van alle clubs benadeel je vooral Ajax. Kortzichtig, gemakzuchtig en ondoordacht. Zo verlies je snel alle sympathie van het publiek. Ze zijn goed op weg.
+5/-0

2 weken geleden
"Ieder weekend het grootste affiche", dat is per definitie een wedstrijd van Ajax, op een paar uitzonderingen na. Dus bij de winterstop lopen we een wedstrijd of 10 achter op de rest (en weer 18e)? Competitievervalsing ligt op de loer hiermee...
+2/-0

7 dagen geleden
Met hetzelfde gemak pakken ze 2 wedstrijden hoor. Maar dinsdag bij NED-DUI heb ik van geen acties gehoord. Uitgelezen kans, internationale uitstraling, maar nee, dat durfden ze kennelijk niet aan. En enige goodwill kweek je er ook niet mee. Volgende week donderdag is Ajax-Fortuna, dat zal nog wel gespeeld worden, maar daarna is het Go Ahead-Ajax. Zal wel de meest aansprekende wedstrijd zijn.
+3/-0

reactie verwijderd

5 dagen geleden
Maarten Brink, hardstochtelijk psv supporter.
Hoe geloofwaardig is zijn verhaal.
+1/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.202 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake axel berghuis brobbey dijk dongen elsimao faberski farioli godts hato henderson jim jong kiki kroes lido ofzo oranje pasveer ramaj rensch rugani schreuder sevic sutalo taylor timber traore weghorst