Transparent
Inloggen
Sluiten

Definitief streep door Ajax-FC Utrecht

9 september 2024 16:46 - Ajax
Foto: Pro Shots

Definitief streep door Ajax-FC Utrecht; image source: Pro Shots

De eredivisiewedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht die aanvankelijk gepland stond voor aanstaande zondag in de Johan Cruijff Arena gaat definitief niet door. Dat heeft de bestuurlijke driehoek van Amsterdam besloten vanwege de reeds aangekondigde politiestaking: "De veiligheid van de spelers, supporters en de openbare orde in de stad kunnen niet worden gegarandeerd zonder de belangrijke inzet van de politie." De gemeente stelt daarnaast begrip te hebben voor de politiestaking maar betreurt het wel dat Ajax nu opnieuw wordt getroffen.

De partijen zouden tot laat in de middag hebben overlegd en ook de optie om zonder publiek te spelen is volgens Gemeente Amsterdam besproken: "Maar ook daarbij is het risico op ongeregeldheden en onveilige situaties te groot en onverantwoord om te nemen zonder mogelijke inzet van politie." Daarbij verwijst de gemeente ook naar de confrontatie tussen beide ploegen in maart van dit jaar, waarbij provocatie tussen de beide supportersgroepen volledig uit de hand liep. Daardoor werd de Mobiele Eenheid noodgedwongen ingezet.

Ook Ajax heeft inmiddels gereageerd en baalt flink van het besluit: "Met aanvullende maatregelen en goede afspraken tussen de beide clubs en supporters, had de wedstrijd ook zonder politie door kunnen gaan." Het is na het uitstellen van Feyenoord-Ajax twee weken geleden al de tweede wedstrijd van Ajax dit nog jonge seizoen die verzet moet worden. Eerder werd NAC-Ajax ook al zonder politie-inzet gespeeld, omdat die wedstrijd niet bekend staat als zogeheten risicoduel zag de Gemeente Breda geen reden de wedstrijd af te gelasten.




Tags

gemeente utrecht politiestaking arena betreurt confrontatie driehoek eenheid feyenoord nac noodgedwongen onveilige onverantwoord provocatie risicoduel verzet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Tsjah wat had je anders verwacht van die laffe honden van een knetterlinks gemeentebestuur van #amsterdam straks zitten ze weer gezamenlijk lachend op de #A12 🤬
+8/-1

 
2 weken geleden
Ring a10 tegenwoordig ook een soja en havermoutmelk feestje.
+5/-0

2 weken geleden
En het is nog niet voorbij zolang er geen overeenstemming is.
Vraag me af of er ook gestaakt gaat worden tijdens psv-Feyenoord of andersom (ken het speelschema niet).
+3/-1

2 weken geleden
Tja, las alweer een inhaaldatum, 4 december, 3 dagen voor AZ uit.
Benieuwd wanneer andere maatschappelijke evenementen worden gebruikt om te staken.
Ik weet een goede, 3e dinsdag van september is er een grote poppenkast in Den Haag, pak die ff mee politiebond.
+6/-0

2 weken geleden
Achteraf gezien is het verzetten van de wedstrijd tussen Ajax en Fortuna Sittard erg ongelukkig uitgepakt.
+6/-0

2 weken geleden
Wat is er toch gebeurd met de stad Amsterdam! Walgelijk dit. Absoluut een groot nadeel voor Ajax dit, ze werken er langzaam naartoe maar ik voorspel dat voetbal niet meer met uit en thuis supporters gedaan zal worden. Beetje bij beetje nemen ze het ons af.
+5/-0

2 weken geleden
Er komt een moment , dat als dit vaker gebeurt, de KNVB er niet onderuit gaat komen om een hele speelronde eruit te halen. Dit wordt op deze manier een te grote competitie vervalsing. Moet Ajax dan in de periode van de nacompetitie alle nog niet gespeelde wedstrijden inhalen. Waanzin !
+5/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Er komt een moment dat supporters zo gefrustreerd raken dat ze de boel kort en klein slaan. Sta je daar als agent met je stakende rotkop. Neem verdomme een andere baan als je eerder met pensioen wilt. Iedereen die hard werkt wordt belast, zij het fysiek of mentaal.
+3/-0

2 weken geleden
Misschien wordt het tijd dat supporters maar de boel gaan bezetten.
+3/-0

2 weken geleden
Wel een week extra om op 4-4-2 te trainen…
+1/-0

2 weken geleden
Of er nu politie is of niet, relschoppers zijn er altijd en de politie kan dit ook niet tegenhouden. Als ze zo blijven verder doen loopt het seizoen voor Ajax tot december 2025. En natuurlijk gaan ze deze wedstrijd ook weer tussen twee zware wedstrijden voor Ajax zetten. Laat dan geen enkele wedstrijd doorgaan dit weekend.
+1/-0

 
2 weken geleden
Misschien op de dag dat ze staken, aankondigen om samen met de supporters van de tegenstander te protesteren op het museumplein. De ultieme manier om een politiestaking teniet te doen. 🤣
+3/-0

 
2 weken geleden
Dat zou een uitstekende zet zijn dan moeten ze wel opkomen draven die staats lamzakken.
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake axel berghuis brobbey dijk dongen elsimao faberski farioli godts hato henderson jim jong kiki kroes lido ofzo oranje pasveer ramaj rensch rugani schreuder sevic sutalo taylor timber traore weghorst