Transparent
Inloggen
Sluiten

Invaller Weghorst scoort voor winnend Oranje

8 september 2024 01:23
Foto: Pro Shots

Invaller Weghorst scoort voor winnend Oranje; image source: Pro Shots

Wout Weghorst is het toernooi om de UEFA Nations League met het Nederlands Elftal vanavond goed begonnen. In het Philips Stadion was Oranje uiteindelijk met 5-2 te sterk voor Bosnië Herzegovina. Joshua Zirkzee en Tijani Reijnders scoorden voor de rust, terwijl Cody Gakpo, Ajacied Wout Weghorst en Xavi Simons het karwei in de tweede helft afmaakten. Namens Bosnië scoorden Ermedin Demirovic en Edin Dzeko.

De recente aanwinst van Ajax mocht een kwartier voor tijd invallen voor de eveneens scorende basisdebutant Joshua Zirkzee en had dertien minuten nodig om zijn goaltje mee te pikken. Dinsdag wacht de volgende groepswedstrijd in de UEFA Nations League. In de Johan Cruijff Arena in Amsterdam wordt er om 20:45 uur afgetrapt tegen Duitsland, dat in haar eerste groepswedstrijd vanavond eveneens vijf goals wist te maken. Doordat de thuisploeg in Düsseldorf de nul hield tegen Hongarije, staat het team van Julian Nagelsmann bovenaan in de groep van Oranje. Die koppositie staat dinsdag dus op het spel.

Wout Weghorst was de enige Ajacied die vanavond minuten mocht maken bij Oranje, terwijl Benjamin Tahirovic in de rust in de kleedkamer achterbleef en werd gewisseld voor Rade Krunic. Brian Brobbey en Jorrel Hato bleven de volledige negentig minuten op de bank. Wel waren er basisplekken voor oud-Ajacieden Ryan Gravenberch en Matthijs de Ligt terwijl Jurriën Timber halverwege de tweede helft inviel voor Nathan Aké.




Discussieer mee op de forums


Tags

oranje weghorst wout bosnie groepswedstrijd nations uefa zirkzee achterbleef ake arena basisdebutant benjamin brobbey cody demirovic duitsland dusseldorf dzeko edin ermedin gakpo goaltje gravenberch hato herzegovina hongarije inviel jorrel julian karwei krunic nagelsmann nathan reijnders scorende simons tahirovic tijani timber xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden (gewijzigd)
Kon de politie hier niet staken? Is toch beter bij zo een wedstrijd met fans van over heel Nederland? Je krijgt dan zelfs internationale aandacht. Zet je de regering mooi voor lul als zo een wedstrijd niet doorgaat. Misschien maar bij Nederland-Duitsland. Blijft het grasmat zo'n verkapte oefeninterland ook bespaard.
+7/-0

 
2 weken geleden
Mee eens,mooi affiche om dinsdag te staken.
+4/-0

 
2 weken geleden
Het is geen risicowedstrijd, dus die zou gewoon doorgaan zonder politie.
+1/-0

 
2 weken geleden
Dan kunnen ze toch een dagje weigeren te flitsen of zo..
+1/-0

2 weken geleden
Leuk om mijn favoriete Ajacied weer in actie gezien te hebben.
+1/-0

 
2 weken geleden
Geef de beste man eerste eens een kans.. Jij schrijft hem al af voordat hij überhaupt een minuut in ons shirt heeft gespeeld..
+2/-1

 
2 weken geleden
Ik had het niet over Weghorst en het was tevens geen sarcasme vanuit mij. Je maakt wel erg veel aannames hier.
+1/-1

 
2 weken geleden
Buiten Wout heb ik geen Ajacieden in actie gezien gister. Wel oud-Ajacieden. Vandaar mij geweldige aanname;) maar mooi dat je genoten heb van jou favoriet.
+1/-1

 
2 weken geleden
Overigens heb ik Weghorst nooit afgeschreven. Ik heb met name kritiek omtrent het beleid vanuit Farioli en Kroes. Om een zoveelste spits aan te trekken, terwijl we creatieve (aanvallende) middenvelders en vleugelaanvallers tekort komen, heb ik gewoon geen goed gevoel over wat voor voetbal we te zien krijgen dit seizoen. Ik heb niks tegen Wout zelf. Hij zal een bijdrage leveren.
+1/-1

 
2 weken geleden
Tahirovic is volgens mij ook nog Ajacied. JouW aanname is blijkbaar zo geweldig niet
+2/-1

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Verdient eigenlijk ook een eerlijke kans in het eerste van Ajax. Natuurlijk als invaller gezien de concurrentie. Ik zie hem bijv. liever dan Van den Boomen, die ik traag en voorspelbaar vind.
+3/-0

2 weken geleden
Hoe lang is het geleden dat een Aax speler scoorde voor Oranje?
+1/-0

2 weken geleden
Weghorst staat binnen 3 weken basis bij Ajax.
+3/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Vind ik prima. Maakt eigenlijk ook niet uit wie er staat, zolang het de beste speler (voor het team) per positie is. Moet Brobbey maar harder zijn best doen.
+5/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Toch grappig, Weghorst de grote cultheld van Nederland, de shirts waren niet aan te slepen met zijn naam erop deze zomer.
Moet je nu eens zien na het incidentje van vandaag.
Als je social media opgaat, wordt compleet uitgekotst.
Nog geen wedstrijd gespeeld maar zal hij soms onder contract staan bij Ajax?
+5/-0

 
2 weken geleden
Afgunst is altijd beter dan medelijden. 😉
+2/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.203 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afgrond alders arena berghuis bergwijn clubsite elsimao eringa farioli halst henderson hendriks jim kiki konadu kroes lenderink medic mislintat ocampos ofzo ramaj rijkhoff rugani schreuder sevic taylor telegraaf traore weghorst