Transparent
Inloggen
Sluiten

FIFA keurt Ajax-transfer af

4 september 2024 21:54 - FIFA
Foto: Pro Shots

FIFA keurt Ajax-transfer af; image source: Pro Shots

Kamaldeen Sulemana speelt het komende half jaar niet voor Ajax. De buitenspeler zou op huurbasis overkomen van Southampton, met optie tot koop. Ajax was echter net te laat met het doorzetten van de transfer. Daardoor heeft de FIFA de transfer afgekeurd. Ajax was na de verkoop van Steven Bergwijn dringend op zoek naar een geschikte vervanger voor de aanvoerder van het afgelopen seizoen. De club dacht die in Sulemana te hebben gevonden, maar nu die transfer is afgeketst focust Ajax zich momenteel nog opties op de transfervrije markt.

De FIFA heeft Ajax en Southampton inmiddels laten weten dat Ajax te laat was met het doorzetten van de transfer in het systeem. Mocht Ajax er nog in slagen een transfervrije speler aan te trekken, dan kan deze niet meer ingeschreven worden voor het toernooi om de UEFA Europa League, omdat de deadline voor het aanmelden van definitieve selecties afgelopen dinsdagnacht afliep.




Discussieer mee op de forums


Tags

fifa southampton sulemana aanmelden bergwijn deadline dinsdagnacht kamaldeen uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Mooi, ik denk dat het prima op te lossen is met eigen jeugd. Of een ander systeem, als dit nodig is.
+3/-2

2 weken geleden
Geen idee wat hij vraagt, maar probeer Ivan Perisic eens. Die zit momenteel zonder club en dan zou je er nog op vooruitgaan ook.
+3/-0

 
2 weken geleden
Ga dan voor Martial, is pas 28 en ook linksbuiten of rechtsbuiten.
+2/-0

 
2 weken geleden
Mag ook, maar ik verwacht dat hij meer salaris eist dan Perisic.
+1/-0

2 weken geleden
Hahaha wat een prutsers. Hoe typisch ook weer..
Naja ben er niet om getreurd; oplossen binnen de huidige selectie en jeugd de kans geven. Uit dit soort situaties kunnen soms plotseling mooie dingen ontstaan..
+2/-5

2 weken geleden
Na Noppert een 2e blunder bespaard gebleven.
+8/-1

 
2 weken geleden
Helemaal mee eens! Nu maar de jongens die er nu zijn de kans geven en in de winterstop weer verder kijken!
+2/-0

2 weken geleden
Wat een prutsers ook. Maak je een slechte beurt mee bij Southampton en anderen als je zo onprofessioneel te werk gaat.
+3/-6

 
2 weken geleden
Beste stuurlui staan weer eens aan de wal! Dit heeft ook erg te maken met dat de nieuwe Saoedische club van Bergwijn erg traag was met het afhandelen van de papieren. Hierdoor had Ajax extreem weinig tijd.
+11/-2

 
2 weken geleden
Mensen hier spelen te veel voetbalmanager, denken dat alles wat je wilt wel even kan. Mensen hebben geen idee hoe lastig dit is.
+6/-1

 
2 weken geleden
Ja geweldig al die managers hier, net als de transferbedragen die men zou moeten vragen als er belangstelling is voor een Ajax speler.
"Minimaal 120 miljoen plus bonussen en dan kopen we die voor 10 miljoen van ... en dan gaan we er nog op vooruit ook". 🤣🤣🤣🤣🤣
+5/-0

 
2 weken geleden
Kroes heeft inderdaad steeds heel eerlijk gezegd dat er eerst verkocht moest worden voor er mogelijkheden waren. Ik ben blij dat Ajax zich niet verder in de schulden heeft gestoken.
+4/-0

 
2 weken geleden
Ja, klopt uiteraard, de realiteit is anders dan een spelletje. Blijft wel dat de keuze voor deze Sulemana veel vraagtekens doet rijzen. Ik ben bang dat Kroes ook niet de juiste man is, en dat hadden we echt vurig gehoopt, dat het gewoon is klaar is en er bij Ajax echt eens een team staat dat onze club terugbrengt waar het hoort.
+1/-0

 
2 weken geleden
Goezo? We zijn de rijkste club van Nederland, dan moeten we toch niet gaan afwachten op een verkoop van Bergwijn?
+2/-4

 
2 weken geleden
We zijn niet (meer) de rijkste club. Dat hebben we te danken aan Hamstra (in combinatie met v.d. Sar) en Mislintat. Sinds Overmars weg is heeft Ajax geen goede speler gehaald, maar de gehaalde spelers wel een salaris gegeven alsof het absolute top-spelers waren. Ajax heeft deze zomer nog niet eens 3 miljoen uitgeven aan 4 spelers. En meer konden ze financieel niet verantwoorden. Klinkt dat alsof Ajax de rijkste club is?
+4/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Ik vind het prima. Maar ga nu a.u.b. niet op zoek naar een clubloze speler of zo.

Dit is de selectie en doe het maar hiermee. Straks in de winter kun je kijken of je hier en daar nog versterking nodig hebt. Ga vanaf nu alsjeblieft gericht te werk.

En ga in gesprek met spelers als Wijndal, Gorter en Tahirovic; allen om verhuurd te worden straks in de winter, want ze moeten ergens hun minuten pakken om verschillende redenen (marktwaarde of ontwikkeling).
+7/-0

2 weken geleden
Ook dit past dan weer volledig in het verhaal, structuur, malaise waar Ajax in terecht is geraakt.

Ik wacht nu alleen nog op het bericht dat we de transfervrije Depay contracteren.
+2/-2

2 weken geleden (gewijzigd)
Stel dat er nog een transfervrije speler zou komen, dan kun je hem niet gebruiken in EL. Laat dan maar zou ik zeggen en doe het maar met de spelers die je hebt.
+5/-0

 
2 weken geleden
En die moet je dan ook eerst wedstrijdfit krijgen en ben je een maand verder.
+1/-0

 
2 weken geleden
Ik snap wat je zegt maar als je een alsnog een speler kan aantrekken die het verschil maakt in de Nederlandse competitie, dan is plaatsing voor de CL ook weer dichterbij. In mijn optiek moet plaatsing voor de CL prioriteit nummer 1 zijn dit seizoen. Als dat niet lukt, dan raak je nog verder achterop.
+4/-0

 
2 weken geleden
Ik denk echter niet dat er nu nog een transfervrije speler rondloopt die meteen inzetbaar is en meteen het verschil kan maken .
+1/-0

 
2 weken geleden
Ik kan dat moeilijk beoordelen want ik weet niet wat er eventueel nog transfervrij rondloopt. Behalve, zoals in eerder bericht aangegeven, ik zou er niet van staan te kijken als Depay wordt gehaald. Zou in de farce van de hele situatie passen en met Depay en Weghorst in je ploeg heb je een gouden Oranje koppel in huis... zucht.
+1/-2

 
2 weken geleden
En het liefste rechtstreekse plaatsing dan kan je dat in de zomerse transferperiode mee begroten en aantrekkelijker zijn voor spelers die graag CL willen spelen.
En één van je concurrenten zet je financieel op achterstand.
Het doel moet zijn 2e worden in de nationale competitie.
Zie de EL als een extraatje zowel financieel als leerproces maar de competitie is prioriteit.
+3/-0

2 weken geleden
Godts het komende half jaar op linksvoor. Volgens mij kan Traore ook op links. Er valt heus wel wat te schuiven. Zal in de winterstop wel wat komen
+1/-0

2 weken geleden
Ooit wilde Ajax Ronaldo...maar koos voor de zeventienjarige Patrick Kluivert. Liep niet echt slecht af toch?
+1/-0

2 weken geleden
Ajax is een club die zijn kracht haalde en zal halen uit de eigen opleiding. Met de verkoop wordt de kas gevuld en hiervan kunnen we salarissen van spelers betalen en de jeugdopleiding op peil houden. Omdat de Europese toppers uiteindelijk graag in de grootste competities willen spelen, zullen we deze op een gunstig moment moeten verkopen. Dit was al zo en zal zo blijven.

Het grote geld moet dus niet in de het kopen van spelers gaan zitten, maar in de jeugdopleiding. Het eerste team moet voor zover het mogelijk is gevuld worden met technisch en tactisch vaardige spelers uit eigen jeugdopleiding. Hierin zitten af en toe buitenlandse talenten die jong en goedkoop gehaald zijn.

Pas als er binnen het eerste elftal posities zijn die onvoldoende bezet zijn, dan kan die aangevuld worden met een incidentele aankoop. Kortweg als we extern een speler halen, dan moet die aanzienlijk beter zijn dan wat we in huis hebben. Bovendien moet deze betaalbaar zijn.

Welke fout moet Ajax nooit meer maken: te veel spelers van buitenaf aantrekken, want dan loopt de kas leeg, vervalt het Ajax gevoel, zijn de automatisme weg en komt Ajax weer in een crisis.
+2/-0

 
2 weken geleden
Je kan ook spelers van 20-24 jaar kopen en als ze 24-27 zijn met flinke winst verkopen. Wat Ajax nu heeft aangekocht ga je inderdaad geen winst meer op behalen.

Feyenoord heeft dat ook enige tijd gedaan met Makaay, Mols, Hofland, etc. Allemaal spelers zonder meerwaarde, duurde jaren voor ze daar weer uit waren.
+1/-2

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Blind en Tadic hadden ook geen restwaarde, maar ze zorgden er wel voor dat de rest beter functioneerde, waardoor je meer inkomsten genereerde. Leeftijd zegt weinig. Het gaat om kwaliteit.
+2/-0

 
2 weken geleden
Op korte termijn mee eens, op lange termijn oneens.
+1/-0

 
2 weken geleden
Als goede ervaren spelers tegelijkertijd de jeugd een stap omhoog kunnen helpen is het wel degelijk ook goed voor de lange termijn..
+2/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Dit is gewoon een kinderachtige fout. Hier sla je een grote flater en zet je in Europa voor lul.

Ik werk voor een Duitse organisatie en die konden hun appjes niet inhouden. Ze lachen ons massaal uit.
+1/-2

 
2 weken geleden
Dat ze jou uitlachen zal vast een andere reden hebben, maar ik ben juist blij dat deze transfer niet doorgaat.
+3/-1

 
2 weken geleden
Met de uitkomst ben ik ook blij, maar met de manier waarop niet. Das toch gewoon kneuterig/ knullig. Kunnen we lang of kort over lullen, is toch gewoon zo.
+1/-1

2 weken geleden
Prima toch, hij wou de eerste keer al niet komen.
We wisten van te voren toch al dat Ajax weinig tot niks kan op de markt. Verwacht dan ook niet veel, om nu de huidige bestuur neer te halen slaat ook nergens op.
Wel apart dat een club binnen 3jr naar de klote kan.Oude RvC Oude bestuur gewoon aansprakelijk.
+2/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Zolang de mensen die medeverantwoordelijk waren voor het beleid sinds 2022, heeft het geen nut om passanten als Kroes van alles de schuld te geven. Tuurlijk, kritiek mogen we hebben op zijn in- en verkoopbeleid (ff mezelf indekken), maar rottigheid zit aan de top en ook bij de RvC. Daar hebben we een schoonmaak nodig om echt vooruit te komen.
+1/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.203 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afgrond alders arena berghuis bergwijn clubsite elsimao eringa farioli halst henderson hendriks jim kiki konadu kroes lenderink medic mislintat ocampos ofzo ramaj rijkhoff rugani schreuder sevic taylor telegraaf traore weghorst