Transparent
Inloggen
Sluiten

Alex Kroes blikt terug op transferzomer

3 september 2024 22:26 - Ajax
Foto: Pro Shots

Alex Kroes blikt terug op transferzomer; image source: Pro Shots



Alex Kroes heeft in gesprek met Ajax TV teruggeblikt op de afgelopen transferzomer, die aanvankelijk stroef en teleurstellend verliep maar gisteren met het vertrek van Steven Bergwijn toch nog een verrassende treffer in de extra tijd van de transferzomer kende. Hij geeft aan veel geleerd te hebben van de afgelopen maanden: "Omdat niet alles is gelukt, ben ik een paar keer gestruikeld. De huidige transferzomer was over het algemeen ook een hele rustige en ook de sportieve prestaties van afgelopen seizoen hebben niet bijgedragen aan de waarde van en de vraag naar de spelers. Maar ik leer elke dag en dat hoort bij mens zijn."

Ook blikte hij terug op de komst van Wout Weghorst, een nieuwe spits die de ploeg van Francesco Farioli van meer doelpunten moet gaan voorzien: "Wout is doelpunten en hij laat zien hoe je als sportman in het leven moet staan. Ze zullen moeten knokken en de beste speelt. Dat is topsportcultuur. Onze technische staf vraagt veel van de aanvallers dus ze kunnen doorwisselen. Als je kijkt naar de komende periode; we spelen veel wedstrijden en er zal gepuzzeld moeten worden. Ik maak me geen zorgen over die plek. Onze trainer heeft het recht om de opstelling te bepalen."

En over Daniele Rugani, die dit seizoen wordt gehuurd van Juventus: "Wij hebben achterin zeer talentvolle spelers, maar met beperkte ervaring. Hij kan onze verdedigers helpen stappen daarin te zetten."

Het hele interview zie je in de video hierboven.




Discussieer mee op de forums


Tags

transferzomer kroes wout bergwijn daniele doorwisselen farioli francesco gepuzzeld gestruikeld juventus rugani sportman stroef weghorst

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Ik ben blij met zowel Alex Kroes als Farioli. Geef beide heren vertrouwen en zachtjes vinden we samen de weg omhoog. Ook heb ik vertrouwen in de jeugdtrainers. We moeten er uiteindelijk ook voor zorgen dat onze jeugdspelers meer vlieguren moeten maken en dan bedoel ik niet in trainingsuren, maar wedstrijden op hoog niveau. Als je ziet hoeveel wisselspelers er iedere keer invallen betekend dat de spelers niet de hele wedstrijd uitzingen en daardoor te weinig inhoud creeeren om als volwassenen wedstrijden van “99” minuten te kunnen spelen.
+2/-2

2 weken geleden
Er is rust en duidelijkheid binnen de club. Eindelijk
+1/-3

2 weken geleden
Ik ben wat minder blij met kroes, te weinig verkocht voor financieel gezond (misschien niet zijn schuld, maar was wel zijn doelstelling) 4 spitsen in de selectie, bergwijn verkocht zonder vervanging (lijkt mij ook niet nodig, maar was wel z’n eigen vereiste) en de vervanging die mogelijk wel (of niet) gecontracteerd is, heeft afgelopen jaren niets gepresteerd.
+5/-1

 
2 weken geleden
Ik geloof wel in deze man. Hij zal echt z'n best hebben gedaan om alle rommel te verkopen, maar als een speler niet wil, dan kun je daar niks tegen doen.
Ik vind alleen dat hij wel heel open is. Voor mijn gevoel veel te open. Als je maar blijft roepen dat je geld nodig hebt, dan zal een andere club nooit hoog bieden.

Het is nu aan Farioli om het uiterste uit deze selectie te halen. Alleen dan doe je mee om plek 2 of 3. Wedstrijden zoals tegen NAC moeten gewoon gewonnen worden.

We komen creativiteit te kort op het middenveld, hebben 2 goede spitsen en nog geen buitenspelers die een hele wedstrijd van toegevoegde waarde zijn.
Waarom niet overtsappen naar 3-5-2? Welk team heeft een verdediging dat Brobbey én Weghorst kan afstoppen? Henderson laat zich toch steeds ver uitzakken. En voor Godts zal het niet veel uitmalen of hij 4-5-2 speelt. of 4-3-3.
+2/-0

 
2 weken geleden
Of het 3-5-2 (4-5-2 is niet eerlijk 😉) of iets anders moet worden weet ik niet, maar ik zat er ook over na te denken dat het eigenlijk zonde is om Brobbey of Weghorst op de bank te houden als ze allebei fit zijn. In het verlengde daarvan zou spelen met twee spitsen het meest logisch zijn, maar ik denk dat je Brobbey met zijn snelheid ook nog wel als een valse links- of rechtsbuiten kan gebruiken, waardoor je eventueel ook met 3 aanvallers kan (blijven) spelen. Ik zou Godts wel graag minuten willen zien maken, en ik denk dat hij het best rendeert op linksbuiten, dus misschien Brobbey als valse rechtsbuiten proberen? In the end moet Weghorst ook goed worden bediend, dus er moeten voldoende goede voorzetten van de zijkanten komen.
+2/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
4-5-2 is mogelijk met een inschuivende Pasveer in balbezit en schuift Hato op naar het middenveld 😬😬🤐
+1/-0

2 weken geleden
Wisselende meningen hier over Kroes. Mijn eigen gevoel over Kroes is ook enigszins tweeledig.

De oorsprong van zijn probleem begint al bij zijn aanstelling. Het niet direct mogen beginnen, zijn aandelen affaire om uiteindelijk na maanden wachten aan de slag te kunnen gaan als TD en niet als beoogd AD. Werkt allemaal niet in zijn voordeel. De erfenis van zijn voorganger en de sportieve teloorgang van de club. Ga er maar aan staan.

Toch ben ik er zelf positief ingegaan tijdens zijn aanstelling. Weliswaar misschien iets te hoog van de toren geblazen door Kroes. Situatie onderschat? Hij had zich iets nederiger kunnen opstellen en vanuit dat punt vertrekken. Het op peil brengen van de selectie, daar is deels iets van terecht gekomen en heeft niet opgebracht waarop gehoopt werd. Het aantrekken van spelers, natuurlijk voor een appel en een ei, maar waar ik persoonlijk twijfels bij zet. Traore als rechterspits kan mij niet bekoren. En waarom hals overkop nog een linkerspits willen halen? Geef Godts gewoon speeltijd. Twee goede, betrouwbare backs bijv. Hato terug als LCV.
+2/-1

2 weken geleden
Kroes is slecht binnen gekomen en nu hij wat doet, valt hij steeds meer en meer door de mand. Nee, dit gaat 'm niet worden met hem
+5/-4

 
2 weken geleden
De man heeft aan de andere kant van de tafel gezeten dus expertise moet er zijn.
Hij moet zich alleen wel op voetbaltechnisch gebied laten leiden door de scouting ten alle tijden vind ik, maar dat geldt voor iedere TD.
En nu moet hij zich bewijzen en de kans er voor krijgen.
+1/-0

2 weken geleden
Huntelaar, Hamstra en Mislintat hebben de grootst mogelijke rotzooi ooit gecreëerd bij Ajax. Kroes heeft deze erfenis geaccepteerd en is aan de slag gegaan. Kroes heeft ee trainer gevonden die deze selectie nodig heeft. Er dik bovenop zitten en niemand mag verslappen.
Er zijn weinig clubs die de puinhopen van 3 eerder genoemde willen overnemen, waarbij die spelers ook nog dikke contracten hebben.
Laten we Kroes het voordeel van de twijfel geven. Heeft miljoenen salaris kunnen dumpen en heeft weing geld uitgeven. Een goede Weghorst, Traore en Rugani kan een PSV of Fey ook heel goed gebruiken. Dat gejank over dat we 4 spitsen hebben is ook vermoeiend aan het worden. We komen beter uit deze transferwindow dan Fey. Zeker ook qua trainer.
Let op mijn woorden, wij eindigen boven Fey en worden 2e.
+3/-3

 
2 weken geleden
Zolang ik vind dat iemand beter hoort te functioneren, zal ik kritisch blijven. Zo ook bij Kroes. En ja, ik ben het grotendeels ook met je eens. Hij verdient het voordeel van de twijfel. Laten we hopen dat je gelijk krijgt. Met z'n allen achter Ajax!
+1/-0

2 weken geleden
Ajax is nog bezig met het verhuren van Akpom. Ze zijn nu o.a. bezig met Panathinaikos.
+1/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Ik vind het een waardeloze transferperiode. We zijn er niet op vooruit gegaan met Rugani, Traore en Weghorst.

Daarbij mis ik volledig de toekomstvisie. Feyenoord kocht in een bepaald jaar ook Mols, Makaay, Hofland, etc. (Allemaal rond of over de 30). Duurde jaren voor ze daar uit zijn gekomen.

Daarbij een grote fout om een speler niet op tijd aan te kopen. Als ik zo'n fout zou maken (of iemand uit mijn team) zou ik ontslagen worden in het bedrijfsleven.

Ik vind hem een onvoldoende gescoord hebben.
+1/-1


Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afgrond alders arena berghuis bergwijn clubsite elsimao eringa farioli halst henderson hendriks jim kiki konadu kroes lenderink medic mislintat ocampos ofzo ramaj rijkhoff rugani schreuder sevic taylor telegraaf traore weghorst