Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wacht nog op bevestiging over Sulemana

3 september 2024 11:25 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Ajax wacht nog op bevestiging over Sulemana; image source: Pro Shots

Ajax is nog niet verlost van de transferstress, nu de transferdeadline officieel verstreken is. De spanning binnen de club is dan ook om te snijden. Ajax is nog altijd in afwachting of de FIFA de inkomende transfer goedkeurt. Waren ze nog net op tijd of misten ze de deadline? De club verkocht Steven Bergwijn aan Al Ittihad en hoopte Sulemana te presenteren als opvolger.

Ajax stelde voor die verkoop wel de voorwaarde dat er een vervanger moest worden aangetrokken. Dat leek lange tijd te gaan lukken met de huur van Sulemana. Bergwijn ging, maar het nog maar zeer de vraag of Ajax het papierwerk rondom de inkomende huurtransfer op tijd in orde heeft weten te maken.

De club kon het geld voor Bergwijn zo goed gebruiken dat ondanks de korte tijd die beschikbaar was om beide transfers af te ronden, er toch voor gekozen is daarvoor te gaan. De late afronding aangaande de transfer van Steven Bergwijn zouden Ajax dus de kop kunnen kosten in de aanmelding van Sulemana als opvolger van de rechtsbuiten die het afgelopen seizoen aanvoerder was in Amsterdam. Zolang de bevestiging van de UEFA uitblijft, lijkt het erop dat Ajax die deadline net heeft gemist waardoor Sulemana voorlopig bij Southampton blijft.




Discussieer mee op de forums


Tags

sulemana bergwijn deadline aangaande aanmelding afronding fifa goedkeurt huur huurtransfer ittihad papierwerk snijden southampton transferdeadline transferstress uefa uitblijft verstreken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden (gewijzigd)
Ik hoop echt oprecht dat de FIFA geen toestemming geeft. Zoals ik heb gelezen gaat het om een huurdeal met een optie tot koop van 20 miljoen (verplicht als hij een aantal wedstrijden speelt?). Hebben ze dan niets geleerd van het recente verleden?
+5/-1

 
2 weken geleden
Het zal om huur voor een jaar gaan en in de koopoptie alleen de transfersom vastgelegd en geen verplichting.
Mocht het anders zijn dan hebben we Mislintat 2.0 binnengehaald.
+1/-0

 
2 weken geleden
Eerder Hamstra 2.0

Die wou Ocampos ook voor €18m halen.
+3/-0

2 weken geleden
Sulumana wilde niet naar Ajax maar naar Rennes. Daar scoorde hij 5 goals in 34 wedstrijden. Daarna naar Southampton waar hij na 25 wedstrijden in de Championship met twee goals en 18 wedstrijden in de Premier League met nul goals toch wel naar Ajax wil komen. Rendement nihil/nul en nu dan toch maar wel naar Ajax willen?? Het kan aan mij liggen want ik ken de speler niet maar de cijfers en zijn mentaliteit tov Ajax zijn bagger.
En daarvoor zou Godts dan weer naar de bank moeten???
+3/-0

2 weken geleden
Kroes wilde meer, zo niet alle, Mislintat aankopen slijten wat niet gelukt is.
Ik denk een zeer lastige opgave wat hem gezien de betaalde transfersommen en de salarissen niet aangerekend kan worden.
Maar een ander doemscenario ..........
Hoe zit het in dat zaakwaarnemers en technisch directeuren wereldje?
Ik weet het niet, het is maar een hersenspinsel.
Is het ons kent ons en helpen we elkaar afwisselend of is het haat en nijd en staan er nog een paar rekeningen open?
In het laatste geval kan je nog zulke goede capaciteiten hebben maar dan is het de verkeerde man op deze plek.
+3/-1

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Nou ja, zeiden ze niet in een eerder stadium dat Ajax sowieso geen 10 spelers gingen verkopen dit jaar? Dat is nooit heel gezond.
+2/-0

2 weken geleden
SOlido, mijn gedacht ! Kroes mag weg ! Heeft er weinig verstand van lijkt wel!
+3/-6

 
2 weken geleden
Daar lossen we niets mee op zolang er geen schoonmaak plaatsvindt op bestuurlijk niveau. Ik denk dat Kroes prima kan functioneren als de structuur binnen de club weer goed is. Sinds het vertrek van Overmars zijn we eigenlijk stuurloos en krijgen passanten zoveel macht dat ze er een potje van hebben gemaakt. En ja, daar lijdt Kroes nu onder en zal hij van alles de schuld krijgen. Ik heb ook kritiek op hem, maar ik hou ook rekening met de omstandigheden waarmee hij te maken heeft.
+2/-0

 
2 weken geleden
Nu willen ze Akpom verhuren aan Panathinaikos! Welke idioot zou dat weer bedacht hebben!? We krijgen een zwaar programma met genoeg wedstrijden voor iedereen! Kansen genoeg! Ajax wordt kapot gemaakt! Kroes en co zijn met hún beleid weer 6 de of nog dieper aan het zakken! Heimwee naar het Ajax van vroeger! Dit wordt weer niks!
+2/-1

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Beste is met z'n allen uithuilen, accepteren dat we sportief flink verzwakt zijn en helemaal opnieuw beginnen met volle focus op de jeugd. Maar dan wel met de juiste mensen aan het roer. Veel geld is een vloek gebleken voor onze mooie club. Daardoor is men de basis van Ajax helemaal vergeten en ook vergeten dat we nog altijd een Eredivisieclub zijn met weinig vaste inkomsten. We zijn afhankelijk van Europees voetbal en transfers. Dus kan je het niet maken dure spelers te halen (icm dure contracten). Dat is al jaren gebeurd en nu zijn we al langer dan 2 jaar het lachertje van Europa en Nederland.

Plan Cruijff nieuw leven inblazen en langzaam weer opbouwen. Zou graag kijken of Jonk er nog zin in heeft. Natuurlijk zorgt hij weleens voor onrust, maar hij lijkt me met zijn expertise een van de weinigen die weer voor structuur kan zorgen in de jeugdopleiding.
+2/-0

2 weken geleden
Heeft het nog nergens laten zien. Dan is 20 miljoen toch veels teveel. We moeten geen Bergwijn 2.0 binnenhalen hé
+4/-0

2 weken geleden
Voor de mensen die Kroes willen neersabelen, gaat om 1 jaat huur zonder verplichte koopoptie. Zoals ik het nu lees.
+3/-2

 
2 weken geleden
Verstandig.
Tijdelijke oplossing cq back-up voor Gods waarvan je als jongeling logisch geen constant niveau van mag verwachten.
Ideaal zou zijn als hij dermate presteert dat het een Conceicao'tje wordt.
Koopoptie lichten omdat een andere club meer dan 20 miljoen biedt. 😊
+1/-0

2 weken geleden
Als het niet lukt: we hebben Godts, en als die geblesseerd is dan schuift jeugd door, zo hoort het, en dat scheelt heel veel geld.
+5/-1

 
2 weken geleden
ja inderdaad, we hoeven echt geen Godtsvermogen aan een speler uit te geven die de laatste jaren ondermaats heeft gepresteerd.
+1/-0

2 weken geleden
Dit is echt een hele vreemde situatie, zitten we te wachten op Sulemana? Hebben we voldoende vertrouwen in Godts en eventuele doorstroom uit de jeugd?

De enige winnaars zijn de bankrekening van Bergwijn en de financiële balans van Ajax. Sportief gezien is elk scenario beangstigend.
+2/-0

 
2 weken geleden
Nou, sportief gezien ga ik Bergwijn echt niet missen. Twee jaar geleden had hij een sterke start, daarna is ie z`n geld nooit waard geweest vind ik. Of Sulemana nou komt of niet, ik ben blij dat Bergwijn weg is.
+1/-0

2 weken geleden
Dit duurt wel erg lang. Enne @redactie rechtsbuiten?
+1/-1

2 weken geleden
Nog steeds geen duidelijkheid?
Voorspelt weinig goeds...
+3/-0

2 weken geleden
Zijn ze daar in Zwitserland de secondes aan het tellen? Ik zou zeggen, laat maar, als je het nu nog niet weet, ga je het nooit weten.
+1/-0

 
2 weken geleden
Telegraaf meldt dat de deal Ajax Sulemana geknapt is ! Dus die euro’s blijven in de portemonnee!
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afgrond alders arena berghuis bergwijn clubsite elsimao eringa farioli halst henderson hendriks jim kiki konadu kroes lenderink medic mislintat ocampos ofzo ramaj rijkhoff rugani schreuder sevic taylor telegraaf traore weghorst