Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax bevestigt vertrek Bergwijn

3 september 2024 00:24 - Ajax
Foto: Pro Shots

Ajax bevestigt vertrek Bergwijn; image source: Pro Shots

Steven Bergwijn is vanaf vandaag ex-Ajacied. Ajax heeft de aanvaller op de valreep verkocht aan Al-Ittihad. De club incasseert 21 miljoen euro voor de speler die twee jaar geleden overkwam van Tottenham Hotspurs voor 35 miljoen. De Ajacied gaat volgens ESPN en Fabrizio Romano zo'n negen miljoen euro per jaar verdienen en noemde de transfer in gesprek met de televisiezender "goed voor iedereen".



Ook keek de aanvaller terug op een voor hem hectisch verlopen slotdag van de transfermarkt: "Ik werd rond negen uur gebeld vanochtend. Toen werd er gezegd dat Ali (Dursun, red.) zijn telefoon niet opnam. Dus ik heb met Ali gebeld en hij zei me dat hij ermee aan de slag ging. En vervolgens was het wachten, wachten, wachten."



Uiteindelijk bleek de aanvaller vanavond nog naar het ziekenhuis te moeten voor zijn medische keuring. "En daarna moesten we kijken of alles nog rond kwam met Ajax. Het was even stressen nog, maar uiteindelijk is het goed gekomen. Ik hoefde niet weg, ik was gelukkig bij Ajax. Met de nieuwe staf merk je dat er een frisse wind is. Maar soms moet je ook aan jezelf denken en dit is voor mij gewoon een mooie stap en nieuw avontuur."



Over zijn keuze voor Saoedi-Arabië was hij ook duidelijk: "Je ziet er veel goede spelers naartoe gaan. Het is dus een serieuze competitie. Ik ben nu zesentwintig, heb al veel meegemaakt en al in veel competities gespeeld. Dit is nu een mooi volgend avontuur en goed voor iedereen. Ik neem de hele familie ook mee."




Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn arabie espn fabrizio hotspurs incasseert ittihad romano saoedi televisiezender tottenham valreep zesentwintig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden (gewijzigd)
Goed nieuws dat Steven Bergwijn is vertrokken. Hij heeft nooit echt overtuigd en 4,6 miljoen per jaar was hij zeker niet waard. Bovendien is hij ook nog blessuregevoelig. Goed nieuws voor Ajax en zijn supporters. Ik wenst Bergwijn veel succes in de woestijn.
+2/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
9 miljoen netto per jaar, terwijl je eigenlijk sinds psv nooit meer hebt kunnen overtuigen. Soms zit de wereld raar in elkaar. Maar goed, ik ben blij dat hij weg is en we er nog wat voor hebben gekregen. Wat ik dan weer niet snap is dat ze dat geld doorpompen naar een vleugelspeler die afgelopen 3 jaar nauwelijks heeft gescoord (optie tot koop van 20 miljoen). Ik hoop geen “verplichte” optie.. had dan die 20 miljoen gebruikt om het gat te dichten en de jeugd een kans gegeven.
+3/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Die is al vroeg financieel onafhankelijk. Hij kan over 3 jaar nog steeds in een Europese competitie verder. Mislintat krijgt veel kritiek (terecht), maar het begon allemaal bij Huntelaar en Hamstra en natuurlijk het bestuur dat het allemaal toeliet. 35 miljoen(!) voor Bergwijn, 23 miljoen voor Bassey..

Bassey werd nog voor een goede prijs verkocht door Mislintat. En Bergwijn die pas 26 is, wordt met ongeveer 13 miljoen verlies verkocht door Kroes.. Hoewel ik blij ben met zijn vertrek, vind ik dat je Kroes hier wel op mag afrekenen. Zo kan iedereen saneren; spelers voor een laag bedrag wegdoen. Deze transferwindow is zo slecht dat een uitgaande transfer van ongeveer 21 miljoen op de slotdag het hoogtepunt is. Schandalig. Het elftal is zo'n beetje hetzelfde als vorig jaar en dan moet je nu hopen dat Farioli hier wel meer uithaalt dan zijn voorgangers. Als hij een top 3 positie bereikt en niet wordt weggespeeld door PSV, AZ en Feyenoord, verdient hij een standbeeld.
+4/-2

 
2 weken geleden
Had Kroes een pistool bij die club op hun hoofd moeten zetten toen ze niet meer dan 21 miljoen wilde betalen??
Bergwijn is hooguit 12 waard. Dat Huntelaar en Hanstra 35 miljoen betaalde kan Kroes niks aan doen.
Kroes komt in een puinzooi terecht waar wij de helft nog niet van weten.
Heeft het prima gedaan, had alleen een 10 willen zien en die Sulemana is niks denk ik. We gaan het zien.
+3/-2

 
2 weken geleden
Helemaal eens. Het is niet de fout van Kroes dat Bergwijn door andere voor 35 miljoen is gekocht. Hij was en is dat niet waard. Bergwijn heeft veel te weinig laten zien. Profiteerde van een salaris van 4,6 miljoen. Deze overgang toont aan dat Bergwijn geen enkele ambitie heeft als voetballer en alleen uit is op groot geld. Ook Koeman heeft inmiddels al aangegeven dat Bergwijn geen optie meer voor het Nederlands elftal, nu hij geld belangrijker vindt dat carrière.
+3/-1

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Kroes komt in een puinzooi terecht, dat klopt. Maar waarom zitten we nu met 3 spitsen (5 als je de nog lang niet-fitte Traore en Rijkhoff meerekent) en geen creativiteit? Ik vind niet dat hij goed werk verricht. Ik heb die man tot de laatste week van de transferwindow verdedigt omdat hij weinig financiele middelen heeft. Maar feit is wel dat hij in mijn ogen de verkeerde posities versterkt (als je het versterking kan noemen). Als je al geen financiele middelen hebt, ga je toch gericht te werk? We zitten nu met een elftal met bijna geen creativiteit, te veel spitsen en overbodige spelers die niet verhuurd of verkocht zijn. Nee, ook Kroes is de verlosser niet.
+3/-0

 
2 weken geleden
Eens wat beteft 4 spitsen ( eigenlijk 3 waar Rijkhof is voor jong) zoek maar is een goede 10 met de middelen die Ajax heeft. Ajax geeft ze aangeboden gekregen maar waren te duur.
Is echt een mega zooi. Dat Kroes het salarishuis met 16 miljoen heeft doen zakken vindt ik een compliment waard,kijk wat een brandhout hij moest dumpen.
Kroes is zelf overigens ook niey tevreden.in januari 2.0 dumping. Wijndal etc etc...
+2/-1

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Ik vind zeker dat Kroes het op bepaalde punten goed heeft gedaan, maar dat doet hij weer teniet met in mijn ogen overbodige aankopen/huurdeals. Hij had het beter moeten en kunnen doen. We hebben het hier over de TD van Ajax.. Ik weet niet wat er precies speelt binnen de club, misschien wordt hij ook tegengewerkt, maar aan het eind van de rit ben ik als fan niet tevreden. Nu is het hopen dat Farioli met deze selectie goede resultaten boekt. Mooi voetbal verwacht ik niet door gebrek aan creatieve spelers, maar ik laat me graag positief verrassen.
+1/-1

 
2 weken geleden
Kroes heeft de salarispost helemaal niet verlaagd met 16 miljoen want de nieuwe spelers verdienen ook een hoop. Er is amper bespaard op salarissen tov vorig seizoen. De 30% die Kroes als doelstelling had is bij lange na niet gehaald.
+1/-1

 
2 weken geleden
1.3 miljoen voor Vos, 1.1 voor Unavar, 4.8 voor Bergwijn, 1.9 voor Sossa, 2.2 voor Ruli, 1.5 voor Medic, Mikautadze 2.0,Concenciao, 1.3 Jorge Sanchez. Daarbij zijn veel jeugdspelers hun contracten ontbonden omdat ze van 240 jeugdcontracten naar 210 gaan.
Spijt mij zeer maar er zijn er weinig die zich echt, echt verdiepen in de club en de cijfers en denken dat Kroes een wonderstafje heeft. Vergeet even niet dat 70% pure miskoop was.
+2/-1

 
2 weken geleden
Kroes heeft geen wonderstaf te hebben, maar hij mag best wat beter inkopen. Wat er nu allemaal gebeurt is kut en Kroes zal sowieso het slachtoffer worden. Maar daarmee is niets opgelost, want de club wordt al jaren verneukt door een een klote directie. Zij horen allemaal stuk voor stuk eruit geflikkerd te worden.
+1/-0

2 weken geleden
2 seizoenen lang geërgerd aan het trage spel van deze ongeïnteresseerde speler. Dat deze jongen aanvoerder was van Ajax zegt alles over de staat waar we in verkeren.
+1/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Wat ben ik blij dat we verlost zijn van deze man! Bijna net zo blij als met de komst van Weghorst. Bizar dat er een club is (ookal is het in de zandbak) die zoveel geld wil neerleggen voor zo'n matige speler. Bergwijn heeft zijn transfersom eigenlijk nooit waargemaakt. Afgezien van de eerste paar wedstrijden onder Schreuder (toen scoorde hij de ene na de ander. goal), maar dat waren er slechts een stuk of 7, is het nooit de bepalende speler geworden, die hij gezien zijn ervaring en leeftijd had moeten zijn. Als je naar zijn statistieken kijkt, zegt het eigenlijk al genoeg: te weinig goals en veel te weinig assists voor een Ajax-aanvaller. Daarnaast is Bergwijn denk ik de domste aanvoerder uit de geschiedenis van Ajax.
+3/-0

2 weken geleden
Dus hij werd gebeld dat Ali zijn telefoon niet opnam en vervolgens belt ie met diezelfde Ali die zijn telefoon toch niet opnam? Zal wel aan mij liggen ;-)
+1/-1

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Toch niet zo heel gek? Het is een zaakwaarnemer op de dag van de transfer deadline, die is ongetwijfelt druk bezig. Dan snap ik dat je een belletje van een club soms negeert maar als je client (Bergwijn zelf dus) belt neem je wél op.

En vanuit Ajax ook logisch, je belt de zaakwaarnemer, die neemt niet op, dan bel je de speler om er vaart achter te zetten...
+3/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.203 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afgrond alders arena berghuis bergwijn clubsite elsimao eringa farioli halst henderson hendriks jim kiki konadu kroes lenderink medic mislintat ocampos ofzo ramaj rijkhoff rugani schreuder sevic taylor telegraaf traore weghorst