Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax opnieuw oppermachtig tegen Poolse kampioen

29 augustus 2024 21:53
Foto: Pro Shots

Ajax opnieuw oppermachtig tegen Poolse kampioen; image source: Pro Shots

Ajax heeft vanavond opnieuw met een marge van drie doelpunten verschil gewonnen van regerend Pools landskampioen Jagiellonia Bialystok. In tegenstelling tot de heenwedstrijd van vorige week was de ploeg van Francesco Farioli vandaag wel de volledige wedstrijd gefocust, wat resulteerde in een dikverdiende 3-0 overwinning. Jagiellonia wist gedurende de gehele wedstrijd niet een schot op doel te produceren, terwijl de thuisploeg net als vorige week meer dan tien doelpogingen wist te creëren. Kian Fitz-Jim brak op slag van rust de ban, op aangeven van Steven Bergwijn scoorde de creatieve middenvelder via de binnenkant van de paal. Halverwege de tweede helft gooide Kenneth Taylor op aangeven van aanvoerder Jordan Henderson de wedstrijd definitief in het slot. Het slotakkoord kwam niet veel later van Brian Brobbey, dit keer met Kenneth Taylor als aangever.

Doordat Ajax vorige week al met 1-4 wist te winnen, leek de wedstrijd van vandaag niet meer dan een formaliteit te zijn. Dat pakte in de praktijk ook zo uit. Het was een wedstrijd waarin Ajax onder toeziend oog van kersvers Ajacied Wout Weghorst trachtte zoveel mogelijk de aanval te zoeken en het publiek te vermaken met wat doelpunten. De Poolse landskampioen bleek opnieuw, net als vorige week, de ideale tegenstander voor Ajax om freewheelend zonder druk naar het eindsignaal te voetballen. Mede dankzij de geringe tegenstand vanavond liet Ajax zien over meer voetballend vermogen te beschikken dan menigeen denkt. Het tweeluik tegen Jagiellonia heeft in ieder geval positief bijgedragen aan de gehele atmosfeer rondom de club.

De overwinning van vanavond betekent dat Ajax morgen wordt meegenomen in de loting voor de competitiefase van de UEFA Europa League. Die loting zal vanaf 13:00 uur live te volgen zijn via Ziggo Sport.




Discussieer mee op de forums


Tags

jagiellonia oppermachtig taylor aangever atmosfeer ban bergwijn bialystok binnenkant brobbey competitiefase dikverdiende doelpogingen eindsignaal farioli formaliteit francesco freewheelend gooide heenwedstrijd henderson jim jordan kersvers menigeen slot slotakkoord toeziend trachtte uefa weghorst wout ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake axel berghuis derk dijk dongen elsimao faberski farioli hato henderson jim johanssen kiki kroes lido ofzo oranje pasveer ramaj rensch rugani rulli schreuder sevic sutalo taylor timber traore weghorst