Transparent
Inloggen
Sluiten

Gaat de Klassieker zondag door?

26 augustus 2024 11:45
Foto: Pro Shots

Gaat de Klassieker zondag door?; image source: Pro Shots

Het is nog uiterst onzeker of De Klassieker zondag wel door kan gaan. De politie heeft inmiddels een staking aangekondigd komend weekend tijdens Feyenoord-Ajax. Het is nu aan burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb om te beslissen over het al dan niet doorgaan van de wedstrijd. Duels tussen Ajax en Feyenoord worden al bijna twintig jaar zonder uitpubliek gespeeld. Dat betekent echter niet dat er geen incidenten meer zijn rond de wedstrijden tussen beide aartsrivalen. De afgelopen jaren was er veel te doen rondom de aankomst van de Ajax-spelersbus, die werd bestookt met vuurwerk. Ook de politie werd rond de aankomst van de spelersbus massaal bekogeld met vuurwerk.

"We waarschuwen al langer dat de acties voor een fatsoenlijk vroegpensioen zullen verharden", aldus een woordvoerder van het LAC, het Landelijk Actiecentrum voor Politieacties. Zoals gezegd is het nu aan de burgemeester om te beslissen wat te doen. Daarbij heeft de burgervader van Rotterdam drie opties: 1. Hij kan de wedstrijd door laten gaan zonder inzet van politie. 2. Hij kan een kort geding aanspannen om de politie te dwingen toch te werken of 3. Hij kan beslissen de wedstrijd te verbieden. Een woordvoerder van de Gemeente Rotterdam heeft aangegeven dat er nog geen beslissing is genomen.

Feyenoord heeft in een reactie laten weten nog geen bericht te hebben gehad. De club stelt wel begrip te hebben voor het feit dat de politiebonden actievoeren, maar zou het enorm betreuren als het voetbal, helaas niet voor het eerst, wordt gebruikt om een punt te maken. "Miljoenen mensen die nu al enorm uitkijken naar deze wedstrijd worden hierdoor geraakt."

Ook de KNVB reageert met nagenoeg dezelfde strekking: "Jaarlijks investeren clubs vele miljoenen euro's in hun veiligheidsorganisatie", zo laat een woordvoerder van de voetbalbond weten. "Bij iedere wedstrijd in de Eredivisie zijn er stewards en beveiligers aanwezig. Het is erg jammer dat het voetbal betrokken wordt bij de onderhandelingen van vakbonden. We hopen in elk geval dat de partijen er snel uit komen en moeten voor wat betreft De Klassieker even afwachten wat de politievakbonden en gemeente Rotterdam beslissen."




Tags

klassieker feyenoord aankomst gemeente vuurwerk aanspannen aboutaleb actiecentrum actievoeren ahmed bekogeld bestookt beveiligers burgervader eredivisie knvb lac politieacties politiebonden politievakbonden staking uitkijken uitpubliek vakbonden veiligheidsorganisatie verbieden verharden vroegpensioen waarschuwen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Lijkt me sterk dat je het door kan laten gaan zonder inzet politie.
+2/-0

 
4 weken geleden
Inderdaad, wel netten ophangen uit voorzorg omdat je als club je eigen aanhang niet in toom kan houden. En juist vanwege diezelfde aanhang de wedstrijd door laten gaan zonder politie op de been te hebben, gaat niet werken.
+6/-0

4 weken geleden
Jammer, Feyenoord is rijp voor de sloop :)
Verder heeft de politiebond gelijk.
Had ook een mooi podium geweest om het elite feestje op Zandvoort te gebruiken als staakobject. Voetbal is wel makkelijk steeds maar oke. Wel breed publiek.
+9/-0

 
4 weken geleden
We zijn zelf ook al 2 jaar rijp voor de sloop 😅
+5/-2

 
4 weken geleden
We ook 2x gesloopt door ze vorig jaar.
+3/-1

 
4 weken geleden
Had inderdaad een mooi podium geweest, ipv het voetbal er weer voor gebruiken
+3/-0

 
3 weken geleden
Zouden ze de voetbal pakken omdat daar wel eens iets gebeurt?
+1/-0

4 weken geleden
Als inwoner van de mooie stad Rotterdam durf ik te zeggen nooit en te nimmer door laten gaan bij een politie staking.
Ik weet wat er leeft onder de Feyenoord supporters jegens Ajax.
Ik spreek bewust over Feyenoord supporters want een echte Rotterdammer is een Spartaan, Feyenoord is er voor de boeren uit Ridderkerk-Noord en omstreken.
Als je deze wedstrijd door laat gaan zonder politie dan krijg je een complete anarchie en zijn spelers en begeleiding hun leven alleen zeker met inzet van het leger.
+10/-1

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Nou, ik heb ook een tijdje in Rotterdam gewoond en gewerkt en dit is wel heel generaliserend, want bijna iedereen in Rotterdam Zuid is voor Feyenoord en dat zijn echt ook rotterdammers.
Wat geweld betreft herinner ik mij o.a. een treinreis terug naar Rotterdam na de uitschakeling tegen Nottingham Forest in 1980, waar op een verlaten station enkele jeugdige Ajax supporters de trein verlieten en zonder pardon meteen een jongeman (een student) in elkaar begonnen te schoppen en te slaan om hun frustratie af te reageren, terwijl de trein langzaam wegreed.
Ook herinner ik mij nog heel goed dat na een uitwedstrijd tegen Sparta een paar Ajax supporters de tram inkwamen om die meteen te slopen. Toen de politie even later kwam vlogen ze de tram uit en werd ik als een van de daders (ik had een Ajax sjaal om) bijna gearresteerd!
Gelukkig wist een aardige Sparta supporter de politie er van te overtuigen dat deze jongeman niets met de vernielingen te maken had.
De moraal van dit alles: er zijn gewoon genoeg idioten aan bijde de kanten!
En ja, geen politie is vragen om geweldadige situaties!
.
+1/-0

 
3 weken geleden
Als gewezen Rotterdammer moet jij weten dat "Zuid" wordt aangeduid als niet voor de Rotterdammers.
Vroeger kwamen de mensen uit de provincie voor werk naar de economische sterke stad Rotterdam en kwamen te wonen op het toen relatief nieuwe "Zuid".
Vandaar de uitdrukking Feyenoord is er voor de boeren.
Zou jij moeten weten als gewezen Rotterdammer.
Verhalen over hooligans hebben we allemaal want hooligans heb je bij de meest bescheiden kleine clubjes ook.
En je geeft ook aan dat de relatie tussen Sparta en Ajax (op uitzonderingen na) in tegenstelling tot Feyenoord niet slecht is.
Waarschijnlijk heb jij toen ook meegezongen met de Sparta supporters Sparta is DE club van Rotterdam.
Prima club trouwens met prima supporters (met ook uitzonderingen) waar ik zelf heb mogen voetballen.
+1/-1

4 weken geleden
En daar is alweer de eerste competitie vervalsing, Ajax loopt dan alweer 2 wedstrijden achter, wel of geen zerouki enz enz.
+4/-0

 
4 weken geleden
Hoewel ik Ajax liever elke week zie spelen ( ja zelf als het minder gaat)
komt dit denk ik best uit. Deze week nog de nodige, hoop ik, inkomende transfer en veel tijd voor de staf om te trainen en gasten fit te maken. Mocht Fey Ajax niet door gaan spelen we na donderdag pas het weekend van de 15e weer. Beetje oefenpotjes tussen door en trainen/fit worden.
Fey kwam sowieso zondag te vroeg denk ik.
+4/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Dat laatste klopt 100%. Al helemaal in De Kuip vol schuimbekkende idioten. Zelfs zonder uitsupporters weten ze het te verkloten. Normaal zou je denken geen uitpubliek, dus politie niet echt nodig. Maar daar is niets normaal.
+5/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Zitten interlands tussen waarbij een groot gedeelte van de selecties weer uitvliegen. Dan komt er van gericht trainen niet veel terecht.
+2/-0

4 weken geleden
Je moet hier gewoon eerlijk zijn: dit zou heel goed uitkomen. Tuurlijk is Feyenoord op dit moment niet optimaal maar tegen ons zul je zien dat ze allemaal een heel stuk feller zijn. Wij kunnen na alle Europese wedstrijden wel wat rust gebruiken en bovendien komen er wellicht nieuwe spelers bij deze week dit dan ook niet fit genoeg zijn om zondag meteen te starten. Al met al, zou ik uitstel niet vervelend vinden.
+4/-1

3 weken geleden
Waarom zou het niet door gaan? Ook met politie zijn er rellen, wat is het verschil. Tegen NAC is er, voor zover ik weet, toch ook niets gebeurt. Dus misschien is dit de kans om uit te zoeken of politie wel echt nodig is.
+1/-1

 
3 weken geleden
Er is wel een verschil tussen NAC uit of Fey uit.
+4/-0

 
3 weken geleden
Volgens mij besef je niet wat voor idioten er in en rond De Kuip hangen. Dat er binnen netten nodig zijn geeft al aan hoe het er buiten aan toe gaat zodra de bus aankomt.
+4/-0

 
3 weken geleden
Zijn die idioten er niet als er politie is?
+1/-0

3 weken geleden
Hij ligt er dus definitief uit. Kunnen ze ook een inhaaldatum hiervoor gaan zoeken.
+3/-0

 
3 weken geleden
Ja was te verwachten.
Wel zo verstandig.
+3/-0


Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afgrond alders arena berghuis bergwijn clubsite elsimao eringa farioli halst henderson hendriks jim kiki konadu kroes lenderink medic mislintat ocampos ofzo ramaj rijkhoff rugani schreuder sevic taylor telegraaf traore weghorst