Transparent
Inloggen
Sluiten

Farioli: "Drie goals voor maar nog niet gespeeld"

23 augustus 2024 00:28
Foto: Pro Shots

Farioli: "Drie goals voor maar nog niet gespeeld"; image source: Pro Shots

Ajax-trainer Francesco Farioli stak de loftrompet na afloop van de met 1-4 gewonnen wedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok voor de manier waarop ze hun rug rechtten na de vroege achterstand vanavond in Polen. De Italiaan vond Ajax niet beter voor de dag komen dan in eerdere wedstrijden onder zijn leiding.

"Ik ben tevreden, ja. We begonnen niet heel goed, ze maakten een vroege, goede goal. Onze reactie was heel positief. We kregen het voor elkaar om direct terug in de wedstrijd te komen en vervolgens hadden wij de volledige controle. We hadden er alleen nog wel een paar meer mogen maken", zo analyseerde Farioli de wedstrijd tijdens een interview op Ziggo Sport.

"We staan weliswaar drie goals voor, maar we krijgen volgende week een tegenstander op bezoek die er nog voor zal gaan vechten. In de slotfase kregen we vandaag ook nog een paar goede kansen tegen, daar moeten we als team nog wel in groeien. Dit is een jong team, veel spelers hebben nog geen ervaring op dit niveau. Het verschil zat hem vooral in de goals, ik denk niet dat we vanavond veel beter hebben gespeeld dan in mijn eerdere wedstrijden hier."

Over Chuba Akpom, met drie goals de absolute matchwinner vanavond, zei Farioli nog het volgende: "Ik ben ontzettend blij voor hem. Ik heb al vaker gezegd dat Chuba ons heel veel te bieden heeft. In de afgelopen wedstrijden had hij alleen wat pech. Voor een spits is het belangrijk te scoren. We hadden als staf ook al met hem besproken dat die goal zou gaan komen, nu was het dan eindelijk zo ver."




Discussieer mee op de forums


Tags

farioli chuba akpom analyseerde bialystok francesco italiaan jagiellonia jong loftrompet matchwinner polen rechtten ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.202 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake axel berghuis derk dijk dongen elsimao faberski farioli hato henderson jim johanssen kiki kroes lido ofzo oranje pasveer ramaj rensch rugani rulli schreuder sevic sutalo taylor timber traore weghorst