Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax kent nauwelijks problemen in Polen

22 augustus 2024 22:38
Foto: Pro Shots

Ajax kent nauwelijks problemen in Polen; image source: Pro Shots

Ajax heeft vanavond nagenoeg probleemloos afgerekend met Pools landskampioen Jagiellonia Białystok. In een wedstrijd waar Ajax al vroeg op achterstand kwam door defensieve onoplettendheid bij de eerste hoekschop van de wedstrijd, stelde de ploeg van Francesco Farioli vandaag al snel orde op zaken. Het enige wat menig Ajax-fan zorgen zal baren naar aanleiding van de wedstrijd van vanavond, is het gebrek aan goals. Hoewel Ajax vier keer wist te scoren vanavond, had niemand er vreemd van opgekeken als Ajax vanavond de dubbele cijfers had gehaald. Chuba Akpom maakte uiteindelijk een hattrick terwijl Mika Godts de tweede Ajax-treffer voor zijn rekening nam. Zodoende reist Jagiellonia Białystok volgende week naar Amsterdam met een 1-4 achterstand uit de heenwedstrijd.

Het zal voor Ajax vanavond als ongekende weelde hebben aangevoeld. Het was al lang geleden dat Ajax vaker dan tien keer in één wedstrijd op doel wisten te schieten. Ajax domineerde vrijwel de gehele wedstrijd, terwijl de thuisploeg loerde op de counter. Het lijkt een verkeerde strategie te zijn geweest van trainer Adrian Siemieniec. Defensief stond Ajax sinds de aanstelling van Francesco Farioli heel behoorlijk, van een counter kijkt de vanavond ook zeer indrukwekkende defensie niet of nauwelijks op. Mika Godts kreeg zo'n tien minuten voor tijd ook nog zijn uitgelezen mogelijkheid op de 1-5. De Belg schoot zijn strafschop echter dusdanig zwak in, dat het een makkelijke prooi was voor de tot dat moment nauwelijks imponerende doelman Slawomir Abramowicz.

Ajax heeft van de KNVB een week vrijgekregen voor aanvang van de return volgende week in de eigen Johan Cruijff ArenA als de Poolse landskampioen op bezoek komt in Amsterdam. Aanvankelijk stond dit weekend de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma. De KNVB heeft die wedstrijd, om Ajax meer rust te gunnen richting het tweeluik met Jagiellonia Białystok, verplaatst naar woensdag 18 september.




Discussieer mee op de forums


Tags

bialystok jagiellonia counter farioli francesco godts knvb mika polen aangevoeld aanvang abramowicz adrian akpom arena baren chuba fortuna gunnen hattrick heenwedstrijd imponerende loerde menig onoplettendheid opgekeken prooi siemieniec slawomir vrijgekregen weelde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.203 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afgrond alders arena berghuis bergwijn clubsite elsimao eringa farioli halst henderson hendriks jim kiki konadu kroes lenderink medic mislintat ocampos ofzo ramaj rijkhoff rugani schreuder sevic taylor telegraaf traore weghorst