Transparent
Inloggen
Sluiten

Jakov Medic gepresenteerd bij VfL Bochum

20 augustus 2024 19:42 - VfL Bochum & Ajax
Foto: Pro Shots

Jakov Medic gepresenteerd bij VfL Bochum; image source: Pro Shots

VfL Bochum heeft Jakov Medic vanmiddag gepresenteerd als nieuwe aanwinst. De Kroaat wordt het komende seizoen, zoals reeds eerder hier gemeld, gehuurd van Ajax. VfL Bochum wist zich in het afgelopen seizoen knap te handhaven in de Bundesliga en hoopt dat kunstje met Medic ook dit seizoen te herhalen. De Duitsers hebben ook een optie tot koop opgenomen in het contract



Medic kwam vorige zomer voor pakweg drie miljoen euro over van toenmalig Tweede Bundesliga-club Sankt Pauli. Hij kwam in zijn eerste jaar in Amsterdam tot negen duels voor Ajax terwijl hij ook onder Francesco Farioli weinig aanspraak leek te maken op een basisplaats.

VfL Bochum reageerde in ieder geval verheugd op de bevestigde huurtransfer: "Jakov heeft een dynamische speelstijl, houdt van verticale passes en is goed onder druk. Hij heeft een uitstekende tackle in huis en is zowel over de grond als in de lucht sterk. Hij is zuiver in zijn passes en heeft een hoge topsnelheid", zo licht sportief directeur Marc Lettau toe via de clubkanalen van VfL Bochum.

Jakov Medic gaf vanmiddag bij zijn presentatie aan dat dit zijn grote doel was: "De Bundesliga is een van de topcompetities van Europa en is mijn doel sinds ik voor het eerst de stap naar Duitsland zette. Bochum is een nuchtere club waar het harde werken op het veld door de fans wordt gewaardeerd. Ik denk dus dat ik hier goed op mijn plek ben."

En natuurlijk reageerde ook Alex Kroes blij op het nieuws van de huurtransfer van de Kroatische verdediger: "We hebben Jakov de kans gegeven om naar andere clubs te kijken, omdat hij bij Ajax niet genoeg kan spelen. Het is goed voor hem en de club dat hij zijn carrière in de Bundesliga kan voortzetten, in ieder geval dit seizoen. We hebben hem veel succes in Bochum gewenst," aldus technisch directeur Alex Kroes op de clubwebsite van Ajax.




Discussieer mee op de forums


Tags

bochum jakov medic bundesliga huurtransfer kroes aanspraak clubwebsite duitsland dynamische farioli francesco kunstje lettau lucht nuchtere pauli sankt speelstijl topcompetities topsnelheid verticale voortzetten zuiver

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.202 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake axel berghuis derk dijk dongen elsimao faberski farioli hato henderson jim johanssen kiki kroes lido ofzo oranje pasveer ramaj rensch rugani rulli schreuder sevic sutalo taylor timber traore weghorst