Transparent
Inloggen
Sluiten

Daniele Rugani tweede aanwinst transferzomer

20 augustus 2024 00:45
Foto: Pro Shots

Daniele Rugani tweede aanwinst transferzomer; image source: Pro Shots

Daniele Rugani is Ajacied. De Italiaanse verdediger landde vanochtend op Schiphol en werd vanmiddag medisch gekeurd door Ajax. De dertigjarige verdediger wordt voor één seizoen gehuurd van Juventus. Er is géén koopclausule overeengekomen. Daarmee is dé gewenste aanwinst van trainer Francesco Farioli definitief binnen. Het is pas de tweede aanwinst voor Ajax deze zomer. Eerder deze zomer keerde Bertrand Traoré al terug bij de club.

De Italiaanse trainer ziet in zijn landgenoot een ervaren concurrent voor Josip Sutalo. Ajax neemt een deel van het salaris van de Italiaanse verdediger voor haar rekening. Hij kon in Turijn niet altijd meer rekenen op een basisplaats. Wel speelde hij in het droomseizoen 2018/2019 in beide onderlinge duels tussen Ajax en Juventus in de kwartfinale van de UEFA Champions League. Die werd gewonnen door Ajax, nadat Lucas Moura met zijn hattrick eigenhandig de Amsterdamse Champions League-droom aan diggelen had geschoten.

Rugani was vanavond meteen toeschouwer bij de wedstrijd van Jong Ajax op De Toekomst tegen MVV Maastricht. Het is nog niet duidelijk of Ajax hem op tijd speelgerechtigd krijgt voor het tweeluik in de Playoff om kwalificatie voor de groepsfase van de UEFA Europa League af te dwingen, als Ajax het komende donderdag op gaat nemen tegen Jagiellonia Białystok.




Discussieer mee op de forums


Tags

rugani daniele juventus transferzomer uefa bertrand bialystok dertigjarige diggelen droomseizoen farioli francesco hattrick jagiellonia jong josip koopclausule kwalificatie landde landgenoot lucas maastricht moura playoff sutalo toeschouwer traore turijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Aanwinst? Concurrent voor Sutalo?

We gaan het zien, voorlopig ben ik nog niet onder de indruk van de transfers en begrijp de beperkingen waar Kroes tegenaan loopt.

Iedere trainer wil graag zijn stempel drukken met spelersaankopen die hij zelf graag ziet komen. Ik had gehoopt dat Kroes hier wat meer tegendruk had uitgeoefend in het belang van het Ajax DNA / gedachtegoed. Voordeel van deze transfer is dat om slechts een jaar huur gaat.

Maar heeft Ajax dan zitten slapen en is er geen beter passende speler, Sandler bijv? Zou in mijn visie toekomst gerichter zijn geweest.
+3/-0

4 weken geleden
De zin waar ik mij zeer over verbaas is dat onze trainer Rugani ziet als een ervaren concurrent ziet voor Sutalo. Hoezo concurrent? Als we dan eindelijk een speler kunnen halen doen we dat dan voor de bank?
Volgens mij hebben we toch echt het een en ander nodig voor de basis ipv voor de bank. Die bank zit al overvol en in de basis staan er nog steeds meerdere die ook op die bank horen.
+6/-0

 
4 weken geleden
Hij wordt geen concurrent voor Sutalo.
Farioli is een data trainer die rouleert hebben we nu na 6 wedstrijden om het echie kunnen zien.
Sutalo (en Pasveer) was de enige die alles speelde omdat er naar zijn inzicht geen vervanger, rechtsbenige CV, is.
Dus ze gaan om de wedstijd spelen.
Alsof Ajax nu de middelen heeft om 2 basisteams te kopen.
Het meest verontrustende vind ik dat ook hij uit de koker van Farioli komt net als de gehele staf.
Ik vraag me af hoe lang het duurt voor de scouts gaan verkassen.
Deze passant krijgt overal zijn zin in.
+8/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Waarschijnlijk heb je daar gelijk in. Dat gaat wat worden zeg. De beste elf (eigenlijk de minst slechte elf) hebben verleden jaar al laten zien dat ze het Ajax nivo missen. En dan gaat onze nieuwe trainer de B keus van verleden jaar (eigenlijk dus C kwaliteit) laten spelen als we drie potten in de week moeten ballen. En dat is bijna wekelijks.
Ik ben absoluut geen pessimist want sta heel positief in het leven. De realiteit dwingt mij echter vast te stellen dat het ook dit jaar weer helemaal niets gaat worden. Met heel veel geluk misschien derde maar ook dat zie ik helaas niet gebeuren.
+3/-0

 
4 weken geleden
Ik vrees dat ik je helaas gelijk moet gaan geven.
Niet dat ik je geen gelijk wil geven maar het is verdomme mijn club.
Ik was heel positief over de trainer tijdens de voorbereiding.
Spelers conditioneel optrainen, spelers die vorig jaar faalden (Forbs in het begin, nu Sutalo) aan het voetballen krijgen, jeugd een kans geven.
Maar ik vrees dat we een nieuwe Roger Schmidt hebben binnen gehaald.
Wat me het meest tegenvalt is dat men positief sprak over Kroes als zijnde een man met een duidelijke visie en er desnoods met gestrekt been ingaat.
Hij laat zijn oren volledig hangen naar deze passant.
Misschien kan iemand Kroes vertellen dat de TD het technisch beleid bepaald en niet de trainer en kan iemand Farioli uitleggen wat een basiselftal is?
Hoe je het ook wendt of keert we hebben de laatste 2 wedstrijden van laagvliegers verloren.
Ik heb zondag 1 september een altijd goede verjaardag in mijn stad Rotterdam, ik sla voor het eerst een keer over.
+6/-1

 
4 weken geleden
Je moet je woorden over Kroes hier op weegschaaltje leggen, interpretatie van woordkeuze gaat alle kanten op.
Maar ik snap wel wat je bedoeld en sluit aan op mijn eigen bijdrage.
+1/-0

 
4 weken geleden
"Je moet je woorden over Kroes hier op weegschaaltje leggen, interpretatie van woordkeuze gaat alle kanten op."

Ik leer graag, vertel wat je bedoeld.
+1/-0

 
4 weken geleden
Ach bekijk het van de positieve kant.

Als we zo blijven spelen dan is dat drie wedstrijden per week gebeuren snel voorbij! ...
+5/-0

 
4 weken geleden
Onze trainer speelt niet graag elke week met dezelfde basis elf. Nu kan hij weer wat meer wisselen. Je zou toch automatisme in het elftal krijgen of de spelers zouden toch op elkaar ingespeeld raken !
+2/-1

4 weken geleden
Had wat mij betreft niet gehoeven. Liever creatieve middenvelders en aanvallers
+3/-0

4 weken geleden
Welkom ,en ook mevrouw Rugani welkom .
+3/-1

 
4 weken geleden
Zo, die mag er wezen. Net even gegoogeld (Michela Persico).
+2/-0

4 weken geleden
Huren voor de breedte zonder koopclausule.. Hier ben ik absoluut geen voorstander van.
+2/-0

 
4 weken geleden
Huren voor de breedte zou in mijn optiek moeten kunnen maar ik denk dat andere posities meer prioriteit hebben. Huren zonder koopclausule? We hebben het hier over een dertig jarige Italiaan die op voorspraak van de trainer komt. Ik wou dat we de spelers van Mislintat hadden gehuurd zonder koopclausule.
+2/-0

 
4 weken geleden
Zijn leeftijd was mij natuurlijk ontgaan 😬
+1/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
We hebben een kansloze selectie zonder kwaliteit en de portemonnee moet gesloten blijven dan is dit een prima buitenkansje.
Of gaan we Janse/Kaplan laten aanklooien in deze matige selectie zodat ze over 2 maanden kapot geschreven worden hier?? En vervolgens via de achterdeur verdwijnen?
Ik zie liever Rugani dan Medic, Avilla.
Lijkt wel of mensen totaal geen besef hebben hoe groot de shit is bij Ajax.
Las ook al reacties van figuren die Kroes al afschrijven, lachwekkend.
+6/-1

 
4 weken geleden
Ik lees hier nergens van figuren die Kroes afschrijven maar wel een mening over hem hebben. Net als jij een mening hebt en geeft over spelers, die ik deels kan delen maar ik vind ook dat Rugani het eerst nog maar te bewijzen heeft.
+4/-1

 
4 weken geleden
Ik heb ze wel gelezen al.
Niet onder dit item overigens.
+2/-0

 
4 weken geleden
Er zijn inderdaad wat mensen die hem al afschrijven. Maar de grote meerderheid geeft hem nog het voordeel van de twijfel (denk ik). Men beseft overigens niet dat dit elftal veel minder waard is en dat in tegenstelling tot vorig jaar de noodzaak om te verkopen nog groter is. We hebben afgelopen seizoen zelfs van amateurs(!) verloren. Kroes heeft verder geen enkele middelen om te kopen. Tjsa, ga er maar staan. En dan helemaal op een plek waar ze je (onder leiding van Van Praag) liever kwijt dan rijk zijn.
+4/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
Ajax beschikt momenteel over een groot aantal talentvolle verdedigers. Wat opvalt is dat ze nog erg jong zijn. Youri Baas, Ahmetcan Kaplan, Anton Gaaei en Devyne Rensch zijn momenteel 21 jaar. Daarnaast bestaat de selectie o.a. uit Tristan Gooijer (19), Jorrel Hato (18) en Dies Janse (18). Ik denk dat het een heel verstandige zet van Ajax is om hieraan de ervaren Italiaanse verdediger Daniele Rugani (30) toe te voegen. Dat brengt evenwicht in het team en hiervan kunnen de jonge talenten een hoop leren. Voor mij is Daniele Rugani erg welkom.

Ik hoop alleen dat er wat minder gerouleerd gaat worden. Automatisme en zelfvertrouwen zijn erg belangrijk. 6 of 8 spelers wisselen in de basis is vragen om puntverlies. Niet alle spelers halen ook een minimaal AJAX-niveau.
+4/-0

 
4 weken geleden
Waaraan is te zien dat Gaaei een talentvolle verdediger is?
+2/-0

 
4 weken geleden
Ja, ik denk dat al deze spelers talenten zijn, maar verwacht niet dat ze het allemaal bij Ajax gaan redden. Gaaei en Rensch zullen snel stappen moeten gaan maken, want Ajax wil terug wil naar de Europese top. Ik heb momenteel twijfels over beide spelers op rechts, maar je weet het nooit. Als er geen vooruitgang komt, zal Ajax uiteindelijk wel moeten gaan schakelen. Hopelijk groeien ze nog door in een stabieler elftal dan afgelopen seizoen.

Overigens heb ik geen zin om eigen spelers hier af te zeiken. Velen riepen hier dat Daley Blind te slecht voor Ajax was. Vervolgens gaat hij weg en hebben we een gigantisch probleem op links, terwijl hij top loopt de voetballen in Spanje.
+2/-0

 
4 weken geleden
Klopt, je hebt gelijk. Ik heb het nu aangepast.
+1/-0

4 weken geleden
Bij een gezonde financiële club had ik dit nog wel gesnapt.
Maar deze jongen speelt op dezelfde positie als Sutalo. Dit terwijl Sutalo net een beetje acceptabel niveau begint te krijgen.
Het probleem ligt op dit moment niet in de verdediging, maar bij het creëren van kansen en het opzetten van een degelijke aanval. We missen creativiteit op te middenveld en een speler die dicht achter de spits zit. Ook missen we nog wat rendement aan de flanken. Godts is op dit moment simpelweg nog niet goed genoeg om een hele wedstrijd z'n niveau te halen en Traore en Forbs kunnen niet voetballen.
+3/-0

 
4 weken geleden
We missen ook wel wat ervaring in de verdediging.
+2/-0

 
4 weken geleden
Klopt zeker, ik hoop en denk ook wel dat we er beter van worden, maar we zitten in een positie waar we elk dubbeltje 2x moeten omdraaien. En dan denk ik dat we met Pasveer, Rensch en Sutalo voldoende ervaring hebben om een steady verdediging neer te zetten. Zo slecht gaat het afgelopen weken niet achterin. Probleem is het gebrek aan goals
+1/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
De verdediging is nog niet echt getest. Ik hoop natuurlijk dat Sutalo zich staande houdt, maar laten we alsjeblieft niet vergeten hoe slecht het vorig seizoen was. Ik hou rekening met behoorlijke dalen. En ook als hij door blessures of schorsingen wegvalt, is de spoeling dun. Ik ben geen voorstander van een huur zonder koopoptie, al helemaal niet voor de breedte, maar het is nu ff niet anders. Hopelijk pakt het goed uit.
+3/-0

4 weken geleden
Nog steeds niet bevestigd op de officiële site.
+1/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.203 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afgrond alders arena berghuis bergwijn clubsite elsimao eringa farioli halst henderson hendriks jim kiki konadu kroes lenderink medic mislintat ocampos ofzo ramaj rijkhoff rugani schreuder sevic taylor telegraaf traore weghorst