Transparent
Inloggen
Sluiten

Pasveer: "We hebben niet goed gespeeld"

19 augustus 2024 11:01
Foto: Pro Shots

Pasveer: "We hebben niet goed gespeeld"; image source: Pro Shots

Ook Remko Pasveer kwam na afloop van de teleurstellend verlopen wedstrijd op bezoek bij NAC Breda voor de camera's van ESPN om samen met Hans Kraaij Junior terug te blikken op de wedstrijd. Gevraagd naar de winnende tegentreffer van Jan van de Berg, die volledig vrij in kon koppen: "Ik heb geen idee, ik heb het nog niet teruggezien. We hebben een aantal jongens in de zone, een aantal jongens die blokken en een aantal mandekkers. Maar ik heb het nog niet teruggezien dus ik moet het nog terugkijken. Ik weet niet hoe het ontstond. Hij had als het goed is wel mandekking. Anton liet hem lopen. Het was ook te druk om uit te komen. Vanaf die afstand had hij hem ook direct kunnen schieten, dus moest ik mijn eigen doel dekken. Dan is het belangrijk dat we de sterke koppers blokken en het duel aangaan, ja."

Over de polonaise van vorige week en waar de keeper zich vandaag aan heeft gestoord: "Nou, ja, gestoord. Kijk, we kwamen niet helemaal in ons spel. In de eerste helft zochten we Brian Brobbey te laat over de grond en daaromheen deden we ook te weinig om Brian te helpen. Hij houdt goed ballen vast, dan moeten we hem als buitenspelers en middenvelders opties geven waar hij hem af kan leggen waardoor we door kunnen voetballen. Dat deden we te weinig. Achterin stond het best prima in de opbouw, we kwamen makkelijk onder de druk uit. Maar uiteindelijk in het vervolg, in de eindfase waren we gewoon niet goed genoeg. We creëren ook weinig, we scoren ook niet heel veel. Normaal kunnen we wel vanuit onze defensieve organisatie wedstrijden winnen. Dat was vandaag niet het geval, dus dat moet wel beter."

Over het roulatiebeleid dat Francesco Farioli voert: "Ik denk wel dat ze het snappen. Brian en Steven Bergwijn zijn later pas aangesloten. Om die dan gelijk voor de leeuwen te gooien is niet goed. Het zijn allebei explosieve spelers, dat is logisch dat je die langzaam brengt om ze naar hun fitheid te laten groeien. Berghuis is hetzelfde verhaal, die komt terug van een blessure dus die brengen ze ook langzaam. Elke keer meer. Daar zit wel een heel plan achter. Het is te makkelijk om te zeggen dat we daardoor vandaag punten verliezen."

Of de doelman geschrokken is over het spelniveau tegen NAC Breda: "Geschrokken, nee. Goed is het niet. We hebben niet goed gespeeld. We hebben in die zin niet veel weggegeven maar wat we hebben weggegeven was te gemakkelijk. Het is waar we mee bezig zijn. Het gaat niet allemaal vanzelf, we krijgen ook een terugslag. We blijven bij elkaar en blijven positief werken aan de dingen die beter moeten. Nu moeten we op naar donderdag en die zal ook weer heel belangrijk zijn."




Discussieer mee op de forums


Tags

pasveer blokken nac teruggezien anton berg berghuis bergwijn blikken brobbey dekken espn farioli fitheid francesco hans kraaij mandekkers mandekking opbouw polonaise remko roulatiebeleid spelniveau

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.203 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afgrond alders arena berghuis bergwijn clubsite elsimao eringa farioli halst henderson hendriks jim kiki konadu kroes lenderink medic mislintat ocampos ofzo ramaj rijkhoff rugani schreuder sevic taylor telegraaf traore weghorst