Transparent
Inloggen
Sluiten

Farioli: "Twee fouten die we konden voorkomen"

19 augustus 2024 10:23
Foto: Pro Shots

Farioli: "Twee fouten die we konden voorkomen"; image source: Pro Shots

Na afloop van het met 2-1 verloren duel tegen NAC Breda verscheen trainer Francesco Farioli voor de camera's van ESPN om samen met Hans Kraaij Junior terug te blikken op het teleurstellende resultaat: "Het resultaat natuurlijk en de situaties die voorafgingen aan de tegengoals. Die hadden we makkelijk kunnen voorkomen. We betalen de prijs nu voor de op het veld gemaakte beslissingen. Dat is voetbal. De tegenstander vandaag voetbalde met verlangen, passie en strijd. Soms betaal je dan de prijs, ook al denk ik dat het resultaat anders had moeten zijn."

Ook op de persconferentie na afloop kreeg de trainer vragen over zijn stevig gewijzigde opstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen Panathinaikos: "Zoals ik vorige week ook al zei, ik startte met de beste elf spelers voor deze wedstrijd. Ik zal dat herhalen: Ik geloof erin dat de kracht van dit team de breedte van de selectie is. Nu moeten spelers ook verantwoordelijkheid nemen. Maar als ik het over mocht doen, zou de opstelling er opnieuw zo uitzien."

De trainer zag zijn team worstelen met een defensief verrassend sterk NAC: "Na twee minuten stonden we in de zestien. Dit zijn altijd moeilijke wedstrijden, tegen ploegen die met elf man verdedigen. Dat is overigens geen probleem, ik wil hen feliciteren met hoe ze speelden, ze hebben er alles aan gedaan om het ons lastig te maken. Ik heb in de rust gezegd, in dit soort wedstrijden kun je één kans wegggeven en de wedstrijd verliezen. Ik had gelijk", lachte Farioli met een pijnlijke grimas op zijn gezicht.




Tags

farioli nac blikken breedte espn feliciteren francesco gemaakte grimas hans kraaij lachte panathinaikos passie tegengoals uitzien voetbalde voorafgingen wegggeven

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.202 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake axel berghuis derk dijk dongen elsimao faberski farioli hato henderson jim johanssen kiki kroes lido ofzo oranje pasveer ramaj rensch rugani rulli schreuder sevic sutalo taylor timber traore weghorst