Ajax lijdt pijnlijke nederlaag op bezoek bij NAC Breda

18 augustus 2024 18:56

Ajax lijdt pijnlijke nederlaag op bezoek bij NAC Breda; image source: Pro Shots

Ajax heeft vanavond met 2-1 verloren in het Rat Verlegh Stadion in Breda. Promovendus NAC was de Amsterdammers uiteindelijk te machtig. Ajax speelde met name in de eerste helft vooral tegen zichzelf en mede daardoor bleef de thuisploeg ogenschijnlijk eenvoudig overeind. Na een kwartier spelen in de tweede helft opende Matthew Garbett de score namens de thuisploeg, vijf minuten later gevolgd door de gelijkmaker van Jorrel Hato die een hoekschop van Steven Berghuis tegen de touwen kopte. In de blessuretijd ging het echter alsnog volledig mis voor Ajax, uit een spaarzame aanval van NAC maakte Jan van den Bergh de winnende voor de Bredanaars. Ajax begint zonder punten aan de lange terugreis richting de hoofdstad, om zich klaar te stomen voor de Europa League-wedstrijd aanstaande donderdag.

Door de nederlagen tegen Panathinaikos donderdag en tegen NAC vandaag is er van de beste seizoensstart in ruim twintig jaar weinig meer over. Ook vandaag is weer pijnlijk duidelijk geworden dat er nog heel veel moet gebeuren, wil Ajax het slechtste seizoen uit de clubhistorie en de daarbijhorende nasmaak wegspoelen. Ajax keert zonder punten terug naar Amsterdam waar de voorbereiding begint op het eerste grote doel dit seizoen: het halen van de groepsfase van de UEFA Europa League. De ploeg van Francesco Farioli reist woensdagmiddag af naar Bialystok waar ze het op gaan nemen tegen het plaatselijke Jagiellonia.

De wedstrijd van vandaag zal de ploeg weinig zelfvertrouwen gegeven hebben maar de ploeg van Farioli doet niet onder voor de Poolse tegenstander donderdag. Jagiellonia Bialystok verloor eerder dit weekend met 2-4 in eigen huis van Cracovia Krakau.