Transparent
Inloggen
Sluiten

Sosa onderweg naar Italië

15 augustus 2024 16:03 - Voetbal International
Foto: Pro Shots

Sosa onderweg naar Italië; image source: Pro Shots

Borna Sosa is onderweg naar Turijn. Ajax gaat de Kroatische linksback verhuren aan de tweede club van de Italiaanse stad, Torino FC. Die club, actief in de Serie A, heeft een koopoptie in het huurcontract op laten nemen, zo meldt Voetbal International zojuist.

Torino richtte zich aanvankelijk op het halen van Robin Gosens maar verlegde hun interesse in de voorbije week richting Amsterdam. De onderhandelingen met Ajax staan op het punt om afgerond te worden. Hoewel Ajax inzette op een permanente transfer, is de club uiteindelijk toch akkoord gegaan met een huurconstructie met optie tot koop.

De Kroaat was al enige tijd rond met de Italiaanse club en wil de transfer dolgraag maken. Het gesprek dat de back voerde met trainer Paolo Vanoli gaf daarbij de doorslag voor de Kroaat. Daarmee lijkt er weer een aankoop, gehaald door voormalig technisch directeur Sven Mislintat, richting de uitgang.

Sosa wist in zijn periode in Amsterdam weinig indruk te maken en kreeg in de voorbereiding op dit seizoen te horen dat hij overbodig geworden was.




Discussieer mee op de forums


Tags

sosa torino borna gosens huurconstructie inzette mislintat paolo permanente richtte turijn vanoli verlegde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Een optie tot koop word ik niet zo vrolijk van, zit je volgend jaar met het zelfde probleem
+2/-0

 
2 maanden geleden
Precies! Dan verkoopt Ajax voor een schijntje aan Torino en zij verkopen hem direct door voor het 5voudige aan Juventus...
+1/-0

 
2 maanden geleden
Wat maakt dat nou uit, bij ons wordt ie alleen maar minder waard. Als je voor een speler die totaal onbruikbaar is nog het aankoopbedrag terug krijgt, dan blijft de schade beperkt. Jammer dat je dit jaar dat bedrag niet kun herinvesteren, maar er komt iig voor dit jaar wat ruimte in de salarishuishouding.
+1/-0

2 maanden geleden
Zal je zien dat hij daar ineens goed speelt.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Die kans zit er dik in.
Ik krijg steeds meer de indruk dat die rare Duitser wel volledig ongeschikt als TD is (de aangetrokken spelers geen Ajaxspelers, te hoge transfersommen, te hoge salarissen, geen evenwichtige selectie samenstellen, goedkoop afscheid nemen van spelers met potentie zoals Conceição, een "performance coach" aanstellen die er geen reet van snapte etc.) maar geen slechte scout.
Als voorbeeld Mikautadze.
Er zit ook puinzooi tussen maar dat was onder Overmars ook.
Ik denk dat bijvoorbeeld Gaaei niet minder is dan de door Overmars aangetrokken Kristensen bijvoorbeeld.
Maar er zitten ook spelers tussen die in een ander systeem prima kunnen renderen.
We gaan ze nog tegenkomen.
+4/-0

2 maanden geleden
Of verkoop anders niks, Ajax is wederom aan t kloten! Geen goed beleid !man man! Haal Overmars terug
+1/-0

2 maanden geleden
Probleem is dat die dwaas van een Mislintat hem een contract tot 2028! heeft gegeven met een riant salaris.
Die krijg je niet meer verkocht, clubs willen hem alleen huren en hij gaat echt niet weg.
Vind nog steeds dat Susan Lenderink hiervoor verantwoordelijk is en het is dat Micheal van Praag haar maar blijft dekken, en zelfs Alex Kroes hiervoor voor de bus wilde gooien die haar wel aan wilde pakken.
Vraag me af wat van Praag met haar heeft waardoor hij haar maar blijft dekken.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Steijn was ontevreden over zijn opties op links waar Wijndal, Salah-Eddine (en Avila) het in principe moesten uitvechten. En dus "moest" Mislintat helemaal op het eind van de transferperiode nog met een linksback op de proppen komen. En dus haalde hij Sosa. Voor slechts 8 miljoen van Stuttgart een gerenommeerde Bundesliga speler halen van 25 jaar en vaste international van Kroatië is gewoon een uitstekende deal. En een jaarsalaris van 1,9 miljoen is helemaal niet zo exorbitant.

Inmiddels zien we dat Ramaj, Gaeei, Sutalo, Mannsverk en Mikautadze heel talentvolle aankopen zijn geweest. Akpom heeft zijn waarde vorig seizoen gehad als één van de meest efficiënte spitsen. Forbs is een potentiële cashcow (zie de interesse van Wolverhampton Wanderers). Eigenlijk zie ik alleen Avila als dure miskoop. Ook Medic en Van den Boomen zijn niet zo geslaagd, maar kosten samen ook slechts 2 miljoen. Ik vind Sosa en Tahirovic (en Mikautadze en wellicht komt Forbs er ook bij en alsjeblieft ga Ramaj niet voor een habbekrats verpatsen) voorbeelden van spelers die geen echte eerlijke kans hebben gekregen om een lange reeks wedstrijden het te laten zien.

Zowel Steijn als Van 't Schip en ook Farioli hebben hele vreemde keuzes gemaakt door "eigen" jongens zoals o.a. Martha, Salah-Eddine, Hlynsson, Gooijer, Banel, Rijkhoff, Baas en ook Taylor en Rensch voor te trekken tegenover de Mislintat aankopen. In het verleden moesten veel buitenlandse (jonge) spelers wennen. Denk aan Ibrahimovic die in het begin derde spits was achter Mido en Machlas. Maar recenter ook Neres, Martinez, Antony, Alvarez en Kudus. Allemaal spelers die voor topbedragen zijn weggegaan maar ook allen bij Ajax op de bank terechtgekomen door mindere beginperiodes.

Ik ga zeker niet zeggen dat Mislintat geweldig gepresteerd heeft. De selectie was tamelijk in onbalans en de trainers moesten met een waar vreemdelingenlegioen aan de slag. Echter moest hij in een vijver vissen waarbij er minder hoge transferbedragen en salarissen konden worden uitgegeven. Was de selectie uitgekleed doordat alle toppers uit de Overmars periode waren verkocht (en de transfers blokkeren van Timber, Alvarez en Kudus, samen 120 miljoen, zou ook niet verstandig zijn geweest) en het merendeel van de aankopen door Hamstra/Huntelaar was immers niet geslaagd.

Nee, ik vind het zwaar onterecht en veel te simpel om Mislintat de kop van jut te maken. De reeks van trainers Schreuder, Steijn en Van 't Schip vind ik veel kwalijker. Ook in het bestuur, RvC en de opleiding is er van alles mis. Lekker makkelijk om allemaal het straatje schoon te vegen. Konden we maar zeggen nu de Duitser eruit is worden de problemen opgelost. Ben bang dat we zomaar een decennium lang overwintering in de Champions League vaarwel kunnen zeggen.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Je weet het leuk te brengen, volgens jou heeft hij topwerk afgeleverd en heeft ajax goud in handen met het spelersmateriaal van mislintat.
Feit is dat hij de scouting totaal negeerde en op eigen inzicht en data zijn aankopen deed en veels te veel betaalde voor spelers die niet beter waren dan wat er in de jeugd liep, zie een forbs en tahirovic.
een gerenomeerde bundesligakracht is nooit leidend geweest of een speler gekocht zou worden.
Je doet nu niet voorkomen of een Gaaieh ineens voldoet, hij zou ook nu niet gekocht worden ondanks dat hij zich herpakt maar hij is niet goed genoeg en niet beter dan wat je in je jeugd hebt lopen.
Chuna Akpom speelt alleen maar om in de etalage gezet te worden, is totaal niet wat ajax nodig heeft als spits.
En die vergelijking met Ibrahimovic gaat totaal mank, die heeft een half jaar moeten wennen maar daar zag je aan dat hij exceptioneel was.
Gewoon 100 miljoen door de plee gespoeld omdat mislintat stronteigenwijs zijn eigen koers vaarde en veels te veel betaalde voor spelers waarvan iedereen wist dat de marktwaarde veel lager lag.
En je mag je handjes dichtknijpen als je quite weet te spelen.
+1/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.204 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afca ake axel berghuis derk dijk dongen elsimao faberski farioli feyenoord gaaei hato johanssen kiki kroes lido nac oranje pasveer ramaj rensch rulli schreuder sevic sutalo timber traore veerman weghorst