Transparent
Inloggen
Sluiten

Berghuis: "We zijn groeiende"

11 augustus 2024 20:28
Foto: Pro Shots

Berghuis: "We zijn groeiende"; image source: Pro Shots

Ook aanvoerder Steven Berghuis verscheen na afloop van het duel met sc Heerenveen voor de camera's van ESPN om samen met Pascal Kamperman terug te blikken op zijn wedstrijd. Hij ging daarbij ook in of het in zijn ogen terecht is dat de verwachtingen van de buitenwacht vele malen hoger lijken te zijn dat wat Ajax tot op heden laat zien: "In fases wel, denk ik, ja, zeker. Dat we langer aan de bal moeten blijven. Maar we zijn groeiende. Vallen en opstaan, goede fases in wedstrijden maar ook mindere. Dan is het toch lekker dat je drie punten, een cleansheet houdt en zo een goed gevoel meeneemt naar donderdag."

Na het spelen van meer dan zestig minuten afgelopen donderdag en vandaag ook weer een basisplaats: "Gisteren, een dag voor de wedstrijd, werd duidelijk wie en wat. Vooral blij dat we mijn speeltijd kunnen uitbreiden, en nu kijken hoe we dat richting donderdag gaan doen. Ik voel me goed en maak daarin gewoon goede stappen."

Over de op zes plekken gewijzigde opstelling vandaag ten opzichte van het duel met Panathinaikos: "Het is iets wat ik niet zo heel vaak op deze manier heb meegemaakt. Maar ik moet zeggen, het bevordert wel de teamgeest. Er wordt in iedereen geinvesteerd, iedereen krijgt speeltijd en er is vertrouwen in iedere speler. Daarbij weet iedereen wat hij moet doen, voor elke positie wat er wordt gevraagd. En dat er nu zes anderen opkomen en na een uur kunnen we ook weer drie, vier nieuwe en frisse jongens brengen voor de laatste dertig. Dat is wel iets wat ons geholpen heeft met frisse benen om de wedstrijd over de streep te halen. Voor de teamgeest, dat iedereen involved is vind ik goed en voelt ook goed."

Nog geen enkel team die Ajax dit seizoen tot dusver trof wist vaker dan een keer te scoren: "We zijn bij balverlies direct met tien, elf man achter de bal als we onder de eerste druk uitkomen. Iedereen sprint dan terug, daarin wordt voor niemand ruimte gelaten. Het is een kwestie van alle details samen. Weten dat de staf je op de huid zit als je het niet doet. En inzien welke voordelen het brengt als je het wel doet en welke nadelen als je het niet doet. Het is gewoon strijden voor elkaar en de moeilijke momenten in een wedstrijd samen doorkomen."




Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis teamgeest balverlies bevordert blikken buitenwacht cleansheet doorkomen espn heerenveen huid involved kamperman kwestie malen opkomen panathinaikos pascal sprint

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.203 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afgrond alders arena berghuis bergwijn clubsite elsimao eringa farioli halst henderson hendriks jim kiki konadu kroes lenderink medic mislintat ocampos ofzo ramaj rijkhoff rugani schreuder sevic taylor telegraaf traore weghorst