Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax heeft aan één goal genoeg om sc Heerenveen te verslaan

11 augustus 2024 19:01
Foto: Pro Shots

Ajax heeft aan één goal genoeg om sc Heerenveen te verslaan; image source: Pro Shots

Ajax heeft vanavond haar eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisieseizoen gewonnen van sc Heerenveen. Dankzij een goal van Krystian Hlynsson op slag van rust, werd het Friese verweer van het team van Robin van Persie gebroken. De in Denemarken geboren IJslander kreeg zijn goal op een presenteerblaadje gepresenteerd dankzij goed voorwerk van Mika Godts. Het was het eerste schot op doel van de thuisploeg, die dus direct werd opgewaardeerd tot doelpunt. Het andere positieve punt is dat de ploeg van Francesco Farioli voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd de nul wist te houden. Hoewel het voetbal zelf voor veel Ajax-fans nog niet om aan te gluren zal zijn, is de Italiaanse trainer nog altijd ongeslagen met vier achtereenvolgende overwinningen.

Na twaalf minuten leek sc Heerenveen verder te moeten met tien man. De normaal gesproken milde Bas Nijhuis trok resoluut de rode kaart voor Pawel Bochniewicz, die zijn tackle op Mika Godts net te laat inzette. Na minutenlange tussenkomst van de VAR Jeroen Manschot werd de arbiter, die de rest van de wedstrijd zijn kaarten op zak hield, naar het scherm aan de kant van het veld gestuurd. Nadat hij zelf de beelden bestudeerde, kwam de scheidsrechter tot inkeer en degradeerde hij de rode kaart tot een gele.

Na rust raakte de wedstrijd in een nog lager tempo en wisten beide ploegen nog minder te creëren. Hoewel het team van debuterend hoofdtrainer Robin van Persie met name in de eerste helft aardig combinatievoetbal liet zien, kwamen ze in de tweede helft nog maar twee keer in de buurt van het doel van keeper Remko Pasveer. Allebei de keren vanuit een dood spelmoment en beide keren kon de situatie eenvoudig uitverdedigd worden door de Ajax-defensie, die met Dies Janse een verrassende debutant kende die zich ook kranig verweerde vandaag.

Voor Ajax was sc Heerenveen vandaag een zogeheten tussendoortje, tussen het tweeluik met het Griekse Panathinaikos in. Die ploeg komt donderdagavond in de voorrondes van de UEFA Europa League naar Amsterdam, om het om 20:00 uur op te nemen tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena. Ajax gaat, evenals de eindstand vandaag, met een 1-0 voorsprong die wedstrijd in.




Discussieer mee op de forums


Tags

heerenveen godts mika persie arena bestudeerde bochniewicz combinatievoetbal debuterend denemarken dies dood eredivisieseizoen farioli francesco friese hlynsson ijslander inkeer inzette janse kranig krystian manschot milde minutenlange nijhuis opgewaardeerd panathinaikos pasveer pawel presenteerblaadje remko scherm spelmoment tussendoortje uefa uitverdedigd var verweer verweerde voorwerk zak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.203 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afgrond alders arena berghuis bergwijn clubsite elsimao eringa farioli halst henderson hendriks jim kiki konadu kroes lenderink medic mislintat ocampos ofzo ramaj rijkhoff rugani schreuder sevic taylor telegraaf traore weghorst