Transparent
Inloggen
Sluiten

Berghuis: "De 0-1 nemen we mee naar Amsterdam"

8 augustus 2024 22:32
Foto: Pro Shots

Berghuis: "De 0-1 nemen we mee naar Amsterdam"; image source: Pro Shots

Na afloop van de met 0-1 gewonnen heenwedstrijd tegen Panathinaikos in de derde voorronde van de UEFA Europa League kwam Steven Bergwijn voor de camera's van Ziggo Sport om samen met Ronald de Boer terug te blikken op zijn wedstrijd: "In de tweede helft hadden we het moeilijk, vooral omdat we niet meer aan voetballen toekwamen. We verliezen uiteindelijk veel te snel de bal. Het is lekkerder als je de bal, zeker in een uitwedstrijd, in de ploeg weet te houden. Dan wordt het publiek ook wat minder levendig en krijgt de tegenstander ook niet de energie telkens de bal af te pakken en dan speel je zo'n wedstrijd ook veel makkelijker uit. Ik zag het al een beetje aan het einde van de eerste helft, daarvan gaf onze trainer in de rust ook aan dat we daar op moesten letten. In de tweede helft kregen we dat ook niet meer voor elkaar, we hadden een aantal keer balverlies waar we echt de bal in de ploeg hadden moeten houden. Daarin zie je ook gewoon dat we nog stappen moeten maken. We zijn nog jong en moeten leren begrijpen hoe we zo'n wedstrijd blijven voetballen en eenvoudig uitspelen."


Over zijn positiewissel, waardoor Berghuis nu weer als rechtsbuiten lijkt te spelen: "Ik kan ook rechtsbuiten, als er gewoon beweging en dynamiek is, met snelle kantwissels, dan kom je in posities waar het in moet gaan gebeuren. Dan heb je verschillende opties, met een 1-2 of zelf naar binnen, spelen met een back die eroverheen komt. Als je snel in die situaties komt kun je leuke dingen doen."

Of de ploeg het team van Farioli steeds beter onder de knie krijgt, in de beleving van de enige doelpuntenmaker vanavond: "Ik denk wel dat het systeem van Farioli steeds beter gaat. We hebben vandaag ook weer de nul gehouden. Dat zijn positieve dingen. Een systeem is vaak ook, als je het beeld na tien seconden stil zet zie je alweer een heel ander systeem ook. Het gaat er gewoon om in welke ruimtes je verdedigt en aanvalt, ruimtes open en dichtmaakt. Daar zijn we als team op detailniveau mee bezig."

Of de transferperikelen ook leven in de spelersgroep: "Nee, ik houd me niet bezig met transfers. Dit zijn de jongens met wie we het nu doen, ik verwacht nog wel dat er wat gaat gebeuren maar dat is aan de clubleiding, niet aan mij."

Ronald de Boer vroeg Berghuis ook naar de driehoekjes, waarmee de Ajacieden elkaar in de eerste helft vaak wisten te vinden maar waar ze in de tweede helft veel meer moeite mee hadden: "We trainen veel op de driehoekjes. Of je speelt hem via de centrale door de as, of je speelt hem via de backs die kort komen. Zij willen eruit, dus ligt er ruimte in hun rug als je goed loopt. Dat hadden we in de eerste helft een aantal keer heel goed voor elkaar, in de tweede helft lukte dat niet meer. Als je niet aan voetballen toekomt gaat zo'n stadion ook leven. We moeten leren hoe we dat in de toekomst uit gaan spelen. De 0-1 nemen we mee naar Amsterdam. De belangrijkste lessen gaan we terugkijken. Voor nu vooral blij met de overwinning."




Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis boer driehoekjes farioli balverlies bergwijn blikken detailniveau dichtmaakt doelpuntenmaker dynamiek heenwedstrijd jong kantwissels lekkerder levendig panathinaikos positiewissel seconden toekomt toekwamen transferperikelen uefa voorronde ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.203 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afgrond alders arena berghuis bergwijn clubsite elsimao eringa farioli halst henderson hendriks jim kiki konadu kroes lenderink medic mislintat ocampos ofzo ramaj rijkhoff rugani schreuder sevic taylor telegraaf traore weghorst