Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax dankt Steven Berghuis voor minimale zege in Athene

8 augustus 2024 22:00
Foto: Pro Shots

Ajax dankt Steven Berghuis voor minimale zege in Athene; image source: Pro Shots

Ajax heeft de heenwedstrijd in de voorronde van de UEFA Europa League winnend afgesloten. Veteraan Steven Berghuis maakte na een klein half uur voetbal het enige doelpunt van de wedstrijd. Nadat Berghuis zelf de aanval opzette kreeg hij de bal via Kian Fitz Jim terug, waarbij hij de bal goed op zijn wreef nam. Met zijn uithaal verschalkte hij de Poolse doelman Dragowski onder de Griekse lat. Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Ajax met een minimale voorsprong aan de return begint, volgende week in de eigen Johan Cruijff Arena.

Het was wederom geen hoogstaande wedstrijd. Zowel Panathinaikos als Ajax leken moeite te hebben de wedstrijd in een hoger tempo te laten verlopen. Wel kwamen de Grieken vlak voor rust nog dichtbij de gelijkmaker, al kon Remko Pasveer het schot met behulp van de kruising ternauwernood keren. Niet lang na rust leek Panathinaikos via spits Alexander Jeremejeff alsnog op gelijke hoogte te komen. De spits deed dat echter vanuit buitenspelpositie waardoor zijn doelpunt werd afgekeurd.

Ajax was niet bij machte Panathinaikos nog pijn te doen, Panathinaikos verzuimde het de Amsterdamse bezoekers pijn te doen. Daar kwam het nog enkele keren gevaarlijk dichtbij, al keepte Remko Pasveer een sterke partij en reageerde hij keer op keer alert bij uitbraken van de thuisploeg. In de slotfase mocht Brian Brobbey, zoals gisteren al aangekondigd door trainer Francesco Farioli, nog invallen voor Kenneth Taylor. De Ajax-spits, waar dit seizoen veel van wordt verwacht, maakte vandaag dus zijn eerste minuten sinds zijn terugkeer van het Europees Kampioenschap Voetbal in Duitsland, maar leek wat moeite te hebben zijn draai te vinden in de korte tijd die hem gegund werd vanavond.

Voor Ajax begint nu de voorbereiding op de eerste Eredivisiewedstrijd van dit seizoen, als zondag SC Heerenveen op bezoek komt in de Johan Cruijff Arena. Die wedstrijd staat om 16:45 uur op het programma. De Friezen zagen Kees van Wonderen vertrekken deze zomer en vervangen worden door Robin van Persie. Volgende week wacht dan om 20:00 uur de return tegen hetzelfde Panathinaikos als vanavond. Mocht Ajax ook die wedstrijd weten te overleven wacht in de volgende voorronde een wedstrijd tegen Pools landskampioen Jagiellonia Białystok danwel tegen Bodø Glimt. Mocht Panathinaikos volgende week weten te winnen in de Johan Cruijff Arena wacht in de playoffronde voor de UEFA Conference League een tweeluik tegen het Franse RC Lens.




Discussieer mee op de forums


Tags

panathinaikos berghuis arena minimale pasveer remko uefa voorronde bialystok brobbey buitenspelpositie conference dragowski duitsland farioli francesco glimt grieken heenwedstrijd heerenveen hoogstaande jagiellonia jeremejeff jim kruising lens machte opzette persie playoffronde taylor ternauwernood uitbraken uithaal verschalkte veteraan wonderen wreef

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake axel berghuis derk dijk dongen elsimao faberski farioli hato henderson jim johanssen kiki kroes lido ofzo oranje pasveer ramaj rensch rugani rulli schreuder sevic sutalo taylor timber traore weghorst