Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax en Marseille bereiken akkoord over Rulli

6 augustus 2024 23:22 - de Telegraaf / Mike Verweij
Foto: Pro Shots

Ajax en Marseille bereiken akkoord over Rulli; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt vanavond dat Gerónimo Rulli Ajax gaat verlaten. De club is akkoord met Olympique Marseille over een transferbedrag dat rond de vier miljoen euro ligt. Rulli was enthousiast over de potentiële transfer en was al akkoord met de Franse topclub over een contract voor de komende twee jaar. Vandaag zijn ook de clubs er samen dus uitgekomen.

Hoewel het bedrag de helft lager ligt dan het bedrag dat technisch directeur Alex Kroes in gedachten had voor de keeper, zal de club alsnog blij zijn met het vrijgekomen salaris. De doelman verdiende zo'n vier miljoen euro per jaar in Amsterdam en dat geld kan de club goed gebruiken in deze financieel ongekend zware tijden.

De verwachting is dat Rulli ergens in de komende dagen naar Frankrijk afreist voor de medische keuring bij Marseille. Die club is doorgeschakeld naar de doelman van Ajax, nadat Timon Wellenreuther werd aangewezen als eerste keeper bij Feyenoord. Indien hij de concurrentiestrijd zou verliezen van Justin Bijlow, had de Duitse doelman wél opengestaan voor een mogelijke transfer naar Zuid-Frankrijk.




Tags

rulli marseille frankrijk afreist bijlow doorgeschakeld feyenoord geronimo keuring kroes opengestaan potentiele telegraaf timon transferbedrag uitgekomen wellenreuther

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Prima. Deze jongen zou niet in de basis terecht gekomen en dan voor 4M op de bank plaatsnemen. Bedrag lager dan Kroes in gedachte had? Misschien te optimistisch geweest? Of misschien toch minder gekwalificeerd als onderhandelaar dan gedacht? Ondanks de bewierookte status die hij zich op dit forum bij velen heeft verworven.
Hoe dan ook, inmiddels een aantal jongens te kennen gegeven te mogen vertrekken en deze transfer. Er moet nog een hoop gebeuren om Ajax weer naar de (Nederlandse) top te krijgen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Je weet in wat voor zooitje Kroes terecht hs gekomen en dat er spelers met bizar hoge contracten gedumpt moeten worden?
Ajax is doodziek en Kroes is aan het reanimeren. Het feit dat Kroes nietszeggende spelers moet kozen is al een uitdaging op zich. Het trsnsferbedrag maakt bijna niet uit, zo slecht zijn sommige. Als je het Salarishuis drastisch naar beneden kunnen halen is dat al een prestatie opzich. Niet spelende spelers ga je sowieso op verkiezen qua transfrbedrag.
+5/-2

 
2 maanden geleden
Ik weet heel goed in wat voor ellende Ajax verkeerd, hoef jij me niet uit te leggen.

Maar de vraagtekens die ik in mijn opmerking plaats zijn toch gewoon legitiem en op basis van wat er letterlijk in het bericht staat "Hoewel het bedrag de helft lager ligt dan het bedrag dat technisch directeur Alex Kroes in gedachten had voor de keeper".

Kroes is toch ook een mens en kan een verkeerde inschatting maken?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Een bedrag van 8 a 9 miljoen was in juli misschien nog haalbaar, maar inmiddels is het 2 voor 12 en moet Ajax verkopen. Dat weet de hele wereld inmiddels ook en dus weten clubs dat Ajax nu niet anders kan dan akkoord gaan met de helft van de waarde van een speler waar ze vanaf willen.
zonder verkoop geen aankoop. Dus of we gaan door met deze waardeloze selectie, of we plakken op elke speler een geel of rode sticker en verkopen nog wat we kunnen verkopen in de hoop dat we misschien nog 2 of 3 aankopen kunnen doen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
In Marseille zijn ze blijkbaar niet achterlijk
+1/-0

2 maanden geleden
Geen beste prijs maar dat heeft veel meer met zijn prestaties te maken en dus zijn reserverol als met Kroes. De voetbalwereld is niet zo blind dat ze in de rij staan voor de spelers die weg mogen na een dramatisch jaar.
Kortom 4 miljoen is logisch en een salaris van 4 miljoen besparen voor een middelmatige keeper is fijn in de huidige situatie.
+3/-0

2 maanden geleden
One left, ten to go :-)
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
4 miljoen salaris voor een derde keeper is nogal wat. Nu gauw Bijlow ophalen.
+1/-6

 
2 maanden geleden
Lijkt me een prima vervanger voor Rulli als te dure 4e keeper. Als je de selectie wilt houden zoals hij is geef je Bijlow een paar miljoen om bij jong Ajax op de bank te zitten...
+2/-0

 
2 maanden geleden
Bijlow komt uit een gezin waar Feyenoord alles voor is en heeft zelfs het logo van Feyenoord op zijn been laten tatoeëren.
Is te vergelijken met Poetin die zich gaat aanmelden als vrijwilliger bij het Oekraïnse leger.
+2/-0

2 maanden geleden
Nu Bergwijn, Berghuis en Henderson nog lozen en dan zijn we een stuk verder: geen over paard getilde ego’s meer en zeer forse besparing op salarissen, die kan worden ingezet voor spelers die wel willen..
+2/-3

 
2 maanden geleden
Ja tuurlijk gooi al je aanvoerders eruit en het probleem is opgelost .
Effe de bezem er door heen stofzuiger.
+3/-0


Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake axel berghuis derk dijk dongen elsimao faberski farioli hato henderson jim johanssen kiki kroes lido ofzo oranje pasveer ramaj rensch rugani rulli schreuder sevic sutalo taylor timber traore weghorst