Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax begint tweeluik met positieve balans

6 augustus 2024 14:19
Foto: Pro Shots

Ajax begint tweeluik met positieve balans; image source: Pro Shots

De ontmoeting met Panathinaikos wordt historisch gezien de negende keer dat Ajax de Griekse formatie treft. Van de voorgaande acht duels won Ajax er zes, werd er nooit gelijkgespeeld en gingen er twee duels verloren. Ajax kent daarbij ook een positief doelsaldo van vijftien goals voor en zes tegen. Het wordt de eerste officiële wedstrijd tussen beide ploegen sinds ze elkaar troffen in de groepsfase van de Europa League in het seizoen 2016/2017. Toen won Ajax thuis met 2-0 en uit met 1-2.

Misschien wel de meest historische ontmoeting van Ajax met Panathinaikos dateert van 1971, toen Ajax op 2 juni van dat jaar beslag legde op de allereerste Europa Cup 1 uit de clubhistorie. Die legendarische wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door de Ajacieden, dankzij goals van Dick van Dijk en Arie Haan. De balans is dus in het voordeel van Ajax, laten we hopen dat Ajax hier ook voordeel uit haalt in het tweeluik met de Griekse topclub.




Tags

ontmoeting panathinaikos allereerste dijk haan historisch

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.202 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake axel berghuis derk dijk dongen elsimao faberski farioli hato henderson jim johanssen kiki kroes lido ofzo oranje pasveer ramaj rensch rugani rulli schreuder sevic sutalo taylor timber traore weghorst