Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax lijkt rond met nieuwe Head of Coaching

5 augustus 2024 17:57 - Telegraaf / Mike Verweij
Foto: Pro Shots

Ajax lijkt rond met nieuwe Head of Coaching; image source: Pro Shots

Ajax staat op het punt Fred Grim aan te stellen als nieuwe Head of Coaching van de club, dat meldt journalist Mike Verweij zojuist op de website van de Telegraaf. Het invullen van de vacature betekent dat Ajax de functie van Hoofd Jeugdopleiding in drieën splitst en bovendien een terugkeer van de voormalig Ajax-doelman bij de club.

De manier van trainen en opleiden is de verantwoordelijkheid van directeur voetbal Marijn Beuker, die zich ook sterk maakte voor de komst van de voormalige goalie. Het hoofd Onderbouw, Middenbouw en Bovenbouw letten op de inhoud en vormen het derde deel van de voormalige functie van Hoofd Jeugdopleiding. Er gaat daarbij sprake zijn van een nauwe samenwerking tussen het drietal.

Daarmee keert de voormalig hoofdtrainer van Ajax Onder-19, Almere City, RKC Waalwijk, Willem II, FC Emmen en Jong Oranje terug bij Ajax. Zijn winnaarsmentaliteit zorgt ervoor dat Grim wordt gezien als een goede aanvulling op de nieuwe generatie trainers. Hij zal daarbij veel trainingen bekijken en de coaches begeleiden waar nodig. Een pré is dat hij ook een goede relatie onderhoudt met de bestuursraad en de Raad van Commissarissen van de club.

Fred Grim kwam in beeld nadat John van 't Schip voor de rol bedankte. Beuker zette aanvankelijk nog wat hoger in en benaderde Frank Rijkaard. De voormalig bondscoach en hoofdtrainer van FC Barcelona gaf ondanks goede gesprekken opnieuw aan geen officiële functie meer te ambiëren.

Meer op Telegraaf / Mike Verweij




Tags

coaching grim beuker ambieren barcelona benaderde bestuursraad emmen generatie goalie inhoud jong marijn middenbouw onderbouw oranje pre rijkaard rkc splitst telegraaf verweij winnaarsmentaliteit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Fred, welkom terug en heel veel goede raad gewenst.
+5/-1

2 maanden geleden
Prima vent hoor, van het doe maar gewoon want dan doe je al gek genoeg.
Denk dat hij prima past binnen Ajax.
+6/-0

2 maanden geleden
Super nuchtere vent en Ajacied die bewezen heeft bij RKC en Willem II ook nog een goede coach te zijn.
Er komt weer structuur in de organisatie.
En, ik moet het even kwijt, geen relatie van Farioli.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Weten we zeker dat hij niet geboren is als Frederico Grimaldi? ;)
+2/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.202 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake axel berghuis derk dijk dongen elsimao faberski farioli hato henderson jim johanssen kiki kroes lido ofzo oranje pasveer ramaj rensch rugani rulli schreuder sevic sutalo taylor timber traore weghorst