Transparent
Inloggen
Sluiten

Farioli bevestigt: "Ünüvar mag vertrekken"

5 augustus 2024 16:57 - ESPN
Foto: Pro Shots

Farioli bevestigt: "Ünüvar mag vertrekken"; image source: Pro Shots

Naci Ünüvar mag uitkijken naar een nieuwe club. Dat heeft Francesco Farioli vandaag op de Open Dag bevestigd. Het is na Benjamin Tahirovic, Owen Wijndal, Borna Sosa en Silvano Vos de vijfde Ajacied die nadrukkelijk in de etalage wordt gezet.

De in Zaandam geboren Ajacied werd op achtjarige leeftijd al opgenomen in de jeugdopleiding van Ajax en werd aanvankelijk een grote toekomst voorspeld. Onder Erik ten Hag maakte hij begin 2020 zijn debuut in het eerste elftal. In de met 7-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen SV Spakenburg benutte Ünüvar een strafschop, waarmee hij de jongst scorende debutant in de historie van de club werd.

Na dat indrukwekkende debuut leek de ontwikkeling van de speler echter te stagneren waardoor hij weinig meer in actie kwam in het eerste elftal. Hij maakte wat vlieguren bij Jong Ajax en werd de afgelopen twee jaar verhuurd aan het Turkse Trabzonspor en vervolgens aan FC Twente.

Voor de camera's van ESPN ging Farioli verder in op de situatie van Ünüvar: "Dit is nooit makkelijk. Dit is het enige deel van mijn baan waar ik niet van houd. Maar het hoort erbij als trainer. Toen ik coach werd, heb ik mezelf voorgenomen om niks te verhullen en altijd direct te zijn in mijn communicatie. Wanneer het goed gaat, ben ik de eerste die iemand feliciteert. Maar wanneer ik geen ruimte zie voor de kwaliteiten van een speler, ben ik ook zo eerlijk om dat aan te geven. De club steunt mij ook hierin."

Het contract van de aanvaller loopt nog door tot de zomer van 2026.




Discussieer mee op de forums


Tags

unuvar farioli achtjarige baan benjamin borna espn etalage francesco hag historie jong jongst owen scorende silvano sosa spakenburg stagneren steunt tahirovic trabzonspor twente uitkijken verhullen voorspeld vos wijndal zaandam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Jammer hoor. Maar in een systeem zonder "10" kan ik de beslissing begrijpen van Farioli. Echter kunnen we een creatieve speler wel gebruiken. Bovendien zet dit niet echt zoden aan de dijk, me moeten gewoon afscheid nemen van de grootverdieners (Bergwijn, Berghuis, Henderson) om de financiën recht te breien.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik vind het ook jammer. Maar Ünüvar kan ook uit de voeten op de flanken.. En juist daar hebben we behoefte aan behendige spelers. Maar goed, misschien komt hij fysiek tekort?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Als je Berghuis verkoopt,verkoop je je laatste stukje voetbal in de selectie
.
+6/-1

2 maanden geleden
Jammer hoewel ik nooit het idee heb gehad dat ie zou doorbreken, ongeacht welke trainer. En toch heeft hij wel iets, vandaar jammer.
+3/-0

2 maanden geleden
We raken gasten aan de straatstenen niet kwijt.
+1/-0

2 maanden geleden
Even off topic, geweldige leuke open dag, veel beter dan vorig jaar, Hendo sprak na onze coach als eerst, daarna Bergwijn. Ik maak hieruit op dat Hendo 1e aanvoerder is….
+2/-0

2 maanden geleden
De carrousel mag wel op gang komen nu. Jan en alleman mag vertrekken maar zo lang er niets verkocht wordt gaat er ook weinig binnen komen.
+3/-0

2 maanden geleden
Farioli mag ook weg ! We houden niets over , met zijn gekkigheid!
+2/-5

 
2 maanden geleden
31 selectiespelers hebben we. Beetje veel.
+3/-2

2 maanden geleden
Het kan natuurlijk dat spelers buiten de boot vallen, maar als wij geld nodig hebben en zoveel mogelijk geld willen opstrijken via de verkoop van overbodige (en/of dure) spelers, helpt het niet dat ze zo nadrukkelijk in de etalage worden gezet. Dat heeft niets met voetbal te maken en alles met economie (marktwerking). Op deze manier geef je clubs het idee dat de genoemde spelers voor een appel en een ei zijn op te halen. Dat betekent natuurlijk nog niet dat je daarin mee hoeft te gaan, maar het is wel kapitaalvernietiging, want de club(s) die een miljoenenbod zal/zullen uitbrengen blijven weg. Bovendien zijn de spelers waar het om gaat openlijk te k*kken gezet, is er een verstoorde werkrelatie ontstaan, beïnvloeden ze de sfeer op een negatieve manier (bewust of onbewust) en dus is Ajax min of meer genoodzaakt om genoegen te nemen met een matig bod.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Goed punt. Bovendien is Ünüvar bijna twee jaar jonger dan Saibari. Waar stond hij twee jaar geleden? Vorig seizoen enorm doorgebroken. Babadi was een jaar geleden ook een lichtpuntje, maar nog altijd ver weg van een basisplaats. Nog piepjong. Naci was op zeer jonge leeftijd bij Ajax een interessante speler. Afgelopen seizoen bij Twente meermaals goed ingevallen. Niet slecht hoor op die leeftijd. Wat goals en assists; dreigend vanaf links. Hij is pas net 21!

Als je zegt: we willen Naci opnieuw verhuren, dan is het hele andere muziek. Komend seizoen kan je pas écht goed beoordelen of het nog de goede kant opgaat met hem.
+2/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.202 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake axel berghuis derk dijk dongen elsimao faberski farioli hato henderson jim johanssen kiki kroes lido ofzo oranje pasveer ramaj rensch rugani rulli schreuder sevic sutalo taylor timber traore weghorst