Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax kent mogelijke volgende tegenstanders

5 augustus 2024 16:09 - UEFA
Foto: Pro Shots

Ajax kent mogelijke volgende tegenstanders; image source: Pro Shots

Vanmiddag vond de loting plaats voor de playoffs van zowel de UEFA Europa League als de Conference League. Door de loting weet Ajax wat ze te wachten staat, mochten ze het tweeluik tegen Panathinaikos overleven. Ook weet Ajax wie het treft in de playoff voor de groepsfase van de Conference League, als de Amsterdammers onverhoopt worden uitgeschakeld door de Griekse formatie.

Zo neemt Ajax het bij overleving van de derde voorronde van de Europa League tegen de Grieken het in de playoff op tegen de winnaar van de regerend Poolse landskampioen Jagiellonia Bialystok of het Noorse FK Bodø/Glimt, waar Ajax in het afgelopen seizoen ook al tegen speelde. Toen werd het in Amsterdam 2-2 en won Ajax met 1-2 in Noorwegen.

Mocht Ajax uitgeschakeld worden door Panathinaikos wacht in de playoff van de Conference League een confrontatie met het Franse RC Lens. Doordat Ajax bij die loting geen beschermde status genoot, was al bekend dat bij uitschakeling tegen de Grieken een zwaardere tegenstander tot de mogelijkheden behoorde. De club speelde vorig seizoen in de Champions League nog tegen PSV en eindigde als zevende in de Franse Ligue 1.

In beide scenarios begint Ajax met een uitwedstrijd aan de playoffs.




Tags

conference playoff grieken panathinaikos playoffs beschermde bialystok confrontatie glimt jagiellonia lens ligue noorwegen onverhoopt overleving scenarios uefa voorronde zwaardere

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Zie het zo gebeuren dat we eind augustus klaar zijn in europa.
Panatinaikos kan je over struikelen en Lens al helemaal.
+1/-0

2 maanden geleden
Het is niet de winnaar van de wedstrijd tussen Jagiellonia Bialystok - Bodø/Glimt, maar de verliezer. Die tweestrijd staat namelijk op het programma van de CL voorronde.
+1/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.203 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afgrond alders arena berghuis bergwijn clubsite elsimao eringa farioli halst henderson hendriks jim kiki konadu kroes lenderink medic mislintat ocampos ofzo ramaj rijkhoff rugani schreuder sevic taylor telegraaf traore weghorst