Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wint ook in Servië en treft Panathinaikos

1 augustus 2024 21:52
Foto: Pro Shots

Ajax wint ook in Servië en treft Panathinaikos; image source: Pro Shots

Ajax heeft vanavond de volgende voorronde van de UEFA Europa League bereikt. In Servië was een 1-3 overwinning voldoende na de 1-0 overwinning van vorige week in Amsterdam. Doordat Panathinakois haar wedstrijd op bezoek bij Botev Plovdiv met ruime cijfers won, wachten de Grieken de komende twee donderdagen als tegenstander van Ajax in de volgende voorronde.

Na een 0-0 ruststand en een eerste helft waar nauwelijks iets in gebeurde kwam Ajax acht minuten na rust op voorsprong dankzij een goal van Josip Sutalo. De Kroaat was alert bij een via keeper Lazeric afvallende bal en tikte snel binnen. Lang kon Ajax niet genieten van die voorsprong, nog voordat het uur bereikt was maakte de kort daarvoor ingevallen Lazar Nikolic de gelijkmaker al. Ajax leek zich op te moeten maken voor een moeilijk laatste half uur van de wedstrijd maar mocht Jorrel Hato danken voor zijn prachtig bekeken schot dat de kruising inzeilde. De jonge linksback van Ajax was kort daarvoor ook al dichtbij met een volley die rakelings langs de kruising zweefde. In de blessuretijd mocht ook Bertrand Traoré zijn rentree met een doelpunt opluisteren, via de binnenkant van de paal schoof hij de bal in het doel voor de 1-3.

Daarmee weet Ajax dus dat het doorbekert in de voorronde van de UEFA Europa League en dat Panathinaikos dus de volgende tegenstander wordt. Historisch gezien een mooie tegenstander waartegen Ajax de eerste Europese prijs uit de clubhistorie wist te pakken. Ajax begint 8 augustus op bezoek in Athene terwijl Panathinaikos een week later op 15 augustus de omgekeerde weg aflegt voor de return in de Johan Cruijff ArenA.




Discussieer mee op de forums


Tags

panathinaikos voorronde kruising uefa aflegt afvallende arena bertrand binnenkant botev danken donderdagen doorbekert grieken hato historisch inzeilde jorrel josip lazar lazeric nikolic opluisteren panathinakois plovdiv rakelings schoof sutalo tikte traore waartegen zweefde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.202 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake axel berghuis derk dijk dongen elsimao faberski farioli hato henderson jim johanssen kiki kroes lido ofzo oranje pasveer ramaj rensch rugani rulli schreuder sevic sutalo taylor timber traore weghorst