Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV laat supporters thuis tegen Ajax

29 juli 2024 18:48
Foto: Pro Shots

PSV laat supporters thuis tegen Ajax; image source: Pro Shots

PSV heeft vandaag besloten en gecommuniceerd op 2 november geen uitsupporters mee te nemen naar de Johan Cruijff Arena in Amsterdam, waar die dag de topper tegen Ajax gespeeld wordt. PSV doet dat naar eigen zeggen uit voorzorg omdat er bij de laatste ontmoeting in februari dit jaar teveel problemen zijn veroorzaakt. De gemeente Amsterdam heeft na afloop van dat duel een waarschuwing gegeven, dat bij een eerstvolgende ontmoeting die ook problemen veroorzaakt er een schorsing van meerdere jaren zou volgen.

PSV vreest dat haar fans de verleiding niet kunnen weerstaan om de Amsterdamse rivaal toch weer onheus te bejegenen. Daarbij zou er binnen de directie van PSV vooral angst bestaan voor het gebruiken van antisemitische leuzen door de af te reizen PSV-fans. Algemeen directeur Marcel Brands gaf in een eerder stadium al aan dat dit mes aan twee kanten snijdt en dat er steevast ook homofobe spreekkoren klinken richting de PSV-fans vanuit de hoek van Ajax-supporters. In tegenstelling tot PSV heeft de KNVB Ajax hier tot op heden nog niet voor bestraft.

Daarnaast wil PSV wel benadrukken dat het om een eenmalige maatregel gaat en dat de club werkt aan een programma om de mensen beter bewust te maken van de historische gebeurtenissen voorafgaand aan, tijdens en aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Marcel Brands spreekt daarbij op de clubwebsite over een betreurenswaardig besluit: "Onze supportersvereniging is betrokken in de besluitvorming. In Amsterdam wordt de verantwoordelijkheid die we nemen geprezen. Als iedereen in de spiegel durft te kijken, kunnen we de uitwassen samen aanpakken. We zagen bij het EK in Duitsland hoe voetbal verbroedert en een feest kan zijn. Dat is hoe het altijd zou moeten zijn.”




Tags

brands ontmoeting arena besluitvorming betreurenswaardig clubwebsite duitsland gemeente homofobe knvb leuzen onheus rivaal spreekkoren supportersvereniging topper uitsupporters uitwassen verleiding voorzorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Goed statement. Mag oa Utrecht een voorbeeld aan nemen.
+2/-0

2 maanden geleden
Prima van psv, supporters hebben het zelf verpest. De goede weer last van de kwade. Zelf vind ik het leuker met een vol uitvak. Maaar goed nu weer extra Ajacieden in het stadion, ook geen straf.
+5/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Dit (kans op antisemitische leuzen van de eigen aanhang) gaan ze als reden gebruiken om uitsupporters van Ajax te weren in Eindhoven. Let maar op.

Ik begrijp trouwens niet waarom men homo gebruikt en ervaart als scheldwoord. Het is toch niets beledigends? Is het ergens niet zo dat degene die het als kwetsend ervaart homofoob is? Ik zou zeggen haal je schouders en ga verder met wat je bezig was.. De idioten die het woord als scheldwoord gebruiken, doen dat omdat ze er blijkbaar nog steeds mensen mee kunnen raken.
+1/-1

2 maanden geleden (gewijzigd)
Supporters van de meeste landen teams, zijn geen harde kern supporters van een plaatselijke club.
En die gaan dus nooit samen gezellig op de foto met de harde kern van een andere club lijkt mij zo! 😂
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat hebben we kunnen zien afgelopen EK voorafgaand aan de halve finale in Dortmund. Er werd zelfs "Eindhoven Hooligans" geroepen.

Bron: https://112nederland.nl/2024/07/10/rellen-vooraf-wedstrijd-in-dortmund/link
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afca ake axel berghuis derk dijk dongen elsimao faberski farioli gaaei hato jim johanssen kiki kroes lido oranje pasveer ramaj rensch rulli schreuder sevic sutalo taylor timber traore veerman weghorst