Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wint op de valreep van Vojvodina

25 juli 2024 22:23
Foto: Pro Shots

Ajax wint op de valreep van Vojvodina; image source: Pro Shots

Ajax is er op de valreep alsnog in geslaagd het Servische FK Vojvodina te verslaan. Lange tijd stevenden beide ploegen af op een doelpuntloos gelijkspel, tot de zevenentachtigste minuut aanbrak en invaller Branco van den Boomen zijn hoofd tegen een voorzet van Mika Godts kreeg, doelman Carevic kansloos latend. Na een aftastende openingsfase ging Ajax halverwege de eerste helft nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Via diverse pogingen van Forbs, Akpom, Henderson en een schot van Kenneth Taylor op de lat, wisten de Serviërs ternauwernood overeind te blijven. Na rust was Ajax een stuk minder overtuigend en kwam Vojvodina steeds beter in de wedstrijd en aan voetballen toe. Halverwege de tweede helft schoot de op dat moment nog geen minuut in het veld staande Aleksa Vukanovic oog in oog met Remko Pasveer op de paal, waardoor Ajax opgelucht adem kon halen.

Na de op de valreep behaalde overwinning wacht Ajax volgende week de return in het Servische Novi Sad, na Belgrado de tweede stad van het land. De ploeg reist woensdag af richting Servië met een uiteindelijk verdiende overwinning, al zal het team van Farioli ook volgende week volledig gefocust moeten zijn om in het hol van de Servische leeuw kwalificatie voor de volgende voorronde af te dwingen.




Discussieer mee op de forums


Tags

valreep vojvodina aftastende akpom aleksa boomen branco carevic farioli forbs godts henderson kwalificatie latend leeuw mika novi openingsfase opgelucht pasveer remko serviers taylor ternauwernood voorronde vukanovic zevenentachtigste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.201 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom axel backup banel berghuis brobbey dongen elsimao faberski farioli forbs gaaei godts hato hlynsson jim kalokoh kiki kroes line linksbuiten sevic sulemana superajaxfan sutalo taylor traore weghorst wolff workshoppen