Transparent
Inloggen
Sluiten

"Als we niet minimaal derde worden, heb ik gefaald"

25 juli 2024 12:53 - Ajax
Foto: Pro Shots

"Als we niet minimaal derde worden, heb ik gefaald"; image source: Pro Shots

Technisch directeur Alex Kroes en Directeur Voetbal Marijn Beuker hebben een uitgebreid interview gegeven op trainingskamp in Wageningen aan Ajax TV: "Hard werken met een glimlach, dat is heel belangrijk. De samenwerking is heel fijn en er is een positieve vibe. We zijn een bepaalde richting op gegaan en daar zitten we samen in met dezelfde denkwijze.

Marijn Beuker sluit zich naadloos aan bij bovenstaande woorden van Alex Kroes: "We doen alles vanuit een visie, gedachte en plan. Als je dat doet, dan weet je dat je om kan gaan met hobbels op je pad. Daarin worden we stoïcijns."

Alex Kroes erkent ook dat er achterstanden waren toen hij aanving als technisch directeur bij Ajax: "Die voelde ik op het gebied van spelers en jeugdspelers. Ik heb het idee dat we die nu aan het ombuigen zijn. Het oude Ajax komt terug in een nieuw jasje. Ik heb het gevoel dat er vertrouwen is en dat we het met iedereen bij Ajax gaan flikken. Dat vertrouwen resulteert bijvoorbeeld in het feit dat de grootste talenten bij Ajax blijven omdat we als club de goede kant op gaan."

Ook de transferperiode kwam ter sprake in het interview met Kroes en Beuker. Sinds halverwege juni is die weer open en dus een periode van hard werken, veel bellen en weinig tot geen vrije dagen brak aan. Ajax haalde vooralsnog alleen de transfervrije Bertrand Traoré als nieuwe speler voor het nieuwe seizoen. "De markt is nog niet losgekomen. Het is puzzelen want we hebben financiële en sportieve targets en doelstellingen meegekregen. Uiteindelijk moeten die samengaan, we hebben wat we hebben en dat moeten we zo goed mogelijk gebruiken", aldus Alex Kroes.

Daarnaast ging Kroes ook verder in op de mogelijkheden van Ajax deze zomer: "Als wij voor, laten we zeggen, honderd miljoen verkopen, kunnen we daar veertig miljoen van herinvesteren. Als je kijkt naar het salarishuis moeten we ongeveer vijfendertig procent terug in salaris. Simpel gezegd: Als er niemand wordt aangetrokken en niemand. vertrekt, hebben we de financiële doelstelling dus niet gehaald. Want er moeten spelers weg en dat is niet eenvoudig. Voor de lange termijn van Ajax is het een must om spelers te verkopen. Maar dat is passen en meten. Het is aan ons om ondergewaardeerde spelers te vinden qua transferwaarde en die de kans en ruimte te geven om zich te ontwikkelen. Maar dat geldt natuurlijk ook voor onze jeugdspelers."

Daarnaast keek Alex Kroes ook met een schuin oog naar de concurrentie in Eindhoven en Rotterdam: "Die hebben een gelijkwaardige begroting als de onze. Alleen hun uitgangspositie is prettiger. Wij moeten eerste verkopen om er vervolgens minder terug te kunnen halen. Financieel hebben wij desalniettemin nog altijd meer uit te geven dan pakweg FC Twente of AZ. Als wij geen derde worden, heb ik dus gefaald. Die verantwoordelijkheid durf ik wel te pakken. Maar nogmaals, wij gaan écht weer omhoog. Maar of we snel genoeg gaan richting plek een of twee; we doen er echt alles aan."

Het hele interview lees je op Ajax.nl

Meer op Ajax




Discussieer mee op de forums


Tags

kroes beuker gefaald marijn aanving achterstanden bertrand bovenstaande denkwijze durf glimlach herinvesteren hobbels jasje losgekomen naadloos ombuigen ondergewaardeerde prettiger puzzelen salarishuis samengaan schuin stoicijns targets trainingskamp traore twente uitgangspositie vibe vijfendertig wageningen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Ik vind niet dat hij dan gefaald heeft omdat hij van veel dingen afhankelijk is waar hijzelf geen invloed op heeft.
De trainer zou tactisch slechte beslissingen kunnen nemen bijvoorbeeld, talenten die zich niet zo ontwikkelen als verwacht, blessures etc.
Hij zegt in het interview dat hij 40% van de uitgaande transfers mag besteden.
Dus heel zwart/wit bekeken als bijvoorbeeld Hato of Brobbey vertrekken kan je daar een vervanger voor aantrekken die 60% minder is.
En hij verbindt er ook geen consequenties aan vast, dus het is voor de bühne het is geen domme man.
+3/-0

 
2 maanden geleden
"Dus heel zwart/wit bekeken als bijvoorbeeld Hato of Brobbey vertrekken kan je daar een vervanger voor aantrekken die 60% minder is."

Ik neem aan dat je hier bedoeld 60% minder moet kosten ? 60% minder waard of goed is natuurlijk niet waar. Denk dat we voor 40 Mlj nog wel een rechtsbuiten kunnen vinder die beter is dan Anthony die er 100 Mlj heeft opgeleverd.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Er staat zwart/wit!
Zwart/wit gezien kan jij nooit de zelfde kwaliteit kopen voor minder geld.
Als jij gaat scheiden van je vrouw en het (afbetaalde) huis wordt verkocht moet je 50% inleveren, kan jij voor het geld dat je overhoudt een zelfde huis terug kopen?
Maar daar gaat het niet om.
Het gaat erom wanneer Ajax zijn doelstellingen niet haalt dat het niet perse Kroes aangerekend hoeft te worden, toch?
+3/-0

 
2 maanden geleden
Dan snap je het niet
Ik woon in een dure stad en kan met 40% van de waarde van mijn huis met gemak een huis in zuid limburg of Groningen kopen met dezelfde inhoud/oppervlakte. Datzelfde geldt voor voetballers en zo is een club als Ajax in groot geworden. Kopen in een land in Zuid Amerika en verkopen in Europa.
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Okay, dan snap ik het niet.
Dank je wel dat jij het me dan uitlegt.
Je weet dat de topic is of Kroes wel of niet gefaald heeft wanneer Ajax geen derde wordt?
Dus jij vindt dat hij zonder pardon gefaald heeft wanneer Ajax geen derde wordt?
Excuses bestaan er niet?
+1/-0

2 maanden geleden
Realistischer was geweest om maximaal derde plaats te zeggen.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.201 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom axel backup banel berghuis brobbey dongen elsimao faberski farioli forbs gaaei godts hato hlynsson jim kalokoh kiki kroes line linksbuiten sevic sulemana superajaxfan sutalo taylor traore weghorst wolff workshoppen